Oaza Spokoju
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Krysiu teraz chociaż masz pewność co to za roślinka bo znawca tychże ją określił. Sorry
za wprowadzenie w błąd, jednak myślałam ,ze to ta, ale ja żaden znawca maluszków .Cudny ciemiernik mój pełny zmarzł ubiegłej wiosny i juz zrezygnowałam więcej nie kupię a miałam go 2 lata. Fajna bratkowa kompozycja ja jeszcze nigdzie nie byłam na zakupach, a juz chciałam rozsadzić moje angielskie pelargonie do skrzynek ,żeby sie rozrosły bo siedzą w jednej skrzynce przytulone jedna do drugiej

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Urocze masz te nasadzenia w donicach. Ja właśnie lubię jeden rodzaj roślinek, ale w kilku pojemnikach różniących się kształtem.
Sama muszę się zabrać do uzupełniania moich doniczek, na co dotychczas nie miałam jakoś czasu, więc stoją sobie takie smutne i puste.
Sama muszę się zabrać do uzupełniania moich doniczek, na co dotychczas nie miałam jakoś czasu, więc stoją sobie takie smutne i puste.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Popracowałam sobie w tym tygodniu w ogrodzie, róże przycięte, azalie, rododendrony i hortki podsypane nawozem, poprzesadzane i rozdzielone niektóre bylinki, choć przymrozki jeszcze w nocy bywają myślę,że im nic nie będzie, nawet jeżówki zaczęły pokazywać malutkie listeczki, pięknie się budzą roślinki do życia

Wandziu

Jadziu nie masz za co przepraszać, dobrze,że już wiem co posiadam

Aniu cieszę się,że się u mnie pokazałaś, czy już masz nowy wątek ogrodowy? Bo bardzo lubię Twoje nasadzenia

Martusiu dziękuję za miłe słowa

U niektórych juz przekwitają u mnie jeszcze kwitną, a są i takie które dopiero ze ziemi wychodzą np;
malutki Spring Beauty

Prince Clause

tych z roku na rok mniejsza kępka

Przylaszczka

Miodunka zaczyna

Serduszka

Piwonia Coral Charm najbardziej wyrywna

Len

teraz tak pustawo, a później taki gąszcz

I jeszcze parę migawek z tamtego roku koniec czerwca początek lipca

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podziwiam Krysiu Twój letni ogród tonący w kwiatach

Wiosenne obrządki już poczyniłaś zatem tegoroczne lato będzie u Ciebie równie piękne!Będzie co oglądać!

Wiosenne obrządki już poczyniłaś zatem tegoroczne lato będzie u Ciebie równie piękne!Będzie co oglądać!

- JAKUCH
Krysiu cudne widoczki u mnie geranium powoli zawiązuje pąki szalone jakieś ,ale to z tych wcześniej kwitnących od Ani [tara] .U mnie też Coral charm już na wierzchu, ale czy zakwitnie nie wiem ,bo jakaś taka mizerota i w ubiegłym roku nie zakwitła.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Krysiu,no można nie wychodzić z Twojego ogrodu ,tak tu pięknie ,pachnąco że można się rozmarzyć ,cudowna jest nasza przyroda,pozdrawiam 

- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Kontakt:
Boooże, jakim cudem tak dużo kwiatów już kwitnie. Dobrze widzę między innymi róża ?. 

- Krychna
Kamil_kluczbork to są zdjęcia z tamtego sezonu, pisze nad zdjęciami
ale mam nadzieję,że w tym roku też będzie tak pięknie
Martusiu
tak sie cieszę,że wpadasz do mojego wątku, ja Twój ciągle podglądam, ale nie zawsze zaznaczam,że byłam
Jadziu
pewnie była marnawa sadzonka Coral i musi się wcześniej porządnie ukorzenić, u mnie ona ma najgrubsze kły jak wychodzi z ziemi, a później łodygi też są potężne, cieszę się bardzo bo widzę,że z roku na rok jej przybywa i w tym ma już pięć grubych łodyżek jak się nic strasznego nie wydarzy to będą piękne kwiatuchy
Maryniu
co dzień coś grzebnę, aby podganiać robotę, bo jak wszystko ruszy, to człowiek wtedy nie wyrabia, bo chwasty rosną na potęgę, teraz jeszcze dzielę rożne bylinki i rozsadzam 
Pozdrawiam odwiedzających

Martusiu

Jadziu

Maryniu

Pozdrawiam odwiedzających

- Krychna

Wiosna jest piękna

Na pierwszy rzut Prince Clausy

uwielbiam tego rozchodnika

Rododendrony zapączkowane

Jadziu Jakuch zobacz u mnie rośnie coś podobnego jak u Ciebie i wiem na pewno, że to Jeżówka, bo tam mam posadzoną Hope, obok w ogóle wychodzą jej listeczki

Teraz jest bardzo gorący czas w ogrodach, czas przesadzania i dzielenia niektórych bylin, czas sadzenia nowości i wyrywania chwastów, które już rosną

- JAKUCH
Krysiu
pocieszyłaś mnie tym znaleziskiem jeżówkowym takim samym jak moje.U mnie też obok wychodzą jeżówkowe listki Kleopatry
.Prince Claus to rzeczywiście cudne krokusy też je mam . Bogato też kwitną narcyzy u mnie tylko parę sztuk reszta jakieś mizeroty wychodzą tylko samymi liśćmi. Achhh cudną też masz wiosenkę Krysiu . Miłego weekendu 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witaj Krysiu
Ale cudnie jak zwykle u Ciebie
Zapisałam sobie nazwę krokusów, takie potrzebuję, mam ich za mało.
Rabaty teraz jeszcze łyse, ale już niedługo znów się zapełnią.Ja ostatnio na rozchodniki zachorowałam.Podobno łatwo się je rozmnaża.Na pewno kilka sobie sprawię. Widzę, że i Ty masz swojego ulubionego.
Tawułka w słońcu daje po oczach
Miłej niedzieli

Ale cudnie jak zwykle u Ciebie

Rabaty teraz jeszcze łyse, ale już niedługo znów się zapełnią.Ja ostatnio na rozchodniki zachorowałam.Podobno łatwo się je rozmnaża.Na pewno kilka sobie sprawię. Widzę, że i Ty masz swojego ulubionego.
Tawułka w słońcu daje po oczach

Miłej niedzieli

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Sporo też kwiatuszków , znasz tez nazwy krokusów
ja nie
Śliczne przylaszczki , oj za chwilę będzie się działo

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Krysiu, wiosnę pokazujesz piękną
Wychodzące z ziemi pastorały piwoniowe powodują, że serce się raduje. U mnie powoli się zbierają. A wczoraj znalazłam piwonię w krzakach, bo tam kiedyś rosła, ale krzaki ją zasłoniły i nie wszystko widocznie wykopałam. I przesadziłam. Mam nadzieję, że się przyjmie. Bo ja słabą mam rękę do piwonii
Pochwal się cienistą rabatą.
Ja mam tylko jedną serduszkę okazałą. To biała odmiana, i jest ze mną kilka lat i nic jej nie jest oprócz tego, że bardzo dużo już swoich sieweczek mi podarowała. Corocznie w jej okolicy znajduję siewki do zagospodarowania.

Pochwal się cienistą rabatą.

Ja mam tylko jedną serduszkę okazałą. To biała odmiana, i jest ze mną kilka lat i nic jej nie jest oprócz tego, że bardzo dużo już swoich sieweczek mi podarowała. Corocznie w jej okolicy znajduję siewki do zagospodarowania.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Co to jest między pierwiosnkiem a biodynamiką ?
Bogata oj bogata już ta twoja wiosna
rozchodnik to jakiś płożący i bordowy ??
Bogata oj bogata już ta twoja wiosna

rozchodnik to jakiś płożący i bordowy ??