Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Witaj Lucynko :wit .

Begonie takie kaskadowe białe miałam ale niestety zalałam bulwy i mi zgniły już końcem sezonu ;:222 . Fakt, te były ładne i pokrojem i kwitnieniem. Jak mogłam o tym zapomnieć ;:306 . Napracowałaś się przy swoich roślinkach , na pewno się odwdzięczą w sezonie ;:138 . Piękne kolorowe wspominki pokazałaś ;:215 . Pozdrawiam i udanej niedziel i życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Sobota ma się ku końcowi, jednak wcale mi nie żal, bo po pierwsze o jeden dzień bliżej do wiosny, a po drugie dzień był pochmurny i szarobury.
Jedyne pocieszenie to zdrowe sieweczki, kiełkujące nasionka i pachnące hiacynty.

Obrazek

Paulinko [PaulaF-Z] - z naszej choroby nie da się wyleczyć. Ona postępuje i z roku na rok coraz to bardziej ogarnia cały organizm. Czy ktoś chce, czy nie chce, poddaje się i tylko kieszenie pustoszeją. ;:224
Ja tak mam już któryś kolejny rok. Obiecuję sobie nie szaleć z zakupami i... na obietnicach się kończy. ;:7

Obrazek

Obrazek

Iwonko1 - zazdroszczę Ci, bo ja w kuchni nic nie potrafię robić na siedząco.
M sprezentował mi krzesło wysokie barowe, a ja głupia i tak stoję obok tego krzesła. ;:306
Ta ciemnolistna celozja jest ciekawa, ale kolor kwiatu ładniej się zaznacza na tle zielonych listków. ;:108

Obrazek

Majeczko - ;:180
Wszystko zależy od tego, ile kto ma miejsca na rabatach. U mnie ono się mocno kurczy z uwagi na ilość rozmaitych nasadzeń.
Heliotrop tworzy ładny krzaczek, ale trzeba o to zadbać podczas rozwoju rośliny. By powstała ładnie rozrośnięta roślinka, trzeba wielokrotnie uszczykiwać wierzchołki wzrostu. Zresztą będę pokazywała, jak to robię, gdy tylko siewki osiągną odpowiednią fazę wzrostu. ;:108
Na zdjęciu, które zamieściłam, nie widać całej rośliny, a tylko jedną jej łodyżkę. Szukałam zdjęcia całej, ale prawdopodobnie znalazło się wśród usuniętych.

Obrazek

Zuziu111 - takich 'złotych rączek' to na naszym Forum zatrzęsienie.
Ja z petuniami też kiedyś eksperymentowałam i nic mi z tego nie wyszło.
Dziękuję za dobre życzenia, które z całego ;:167 odwzajemniam. Miłej niedzieli. ;:196

Obrazek

Marysiu [Maska] - dziękuję. ;:196
Szarłat sieje się bez opamiętania. Jeden jedyny raz go zasiałam, w pierwszym roku po zakupieniu działki i teraz co rok wyrywam siewki jak chwasty. Zresztą nie tylko ja, moje sąsiadki również.
Cieszę się, że Twoje sieweczki zobaczyły ;:3 . Moje dzisiaj miały smutny szary dzień. ;:174
Miłej niedzieli. ;:196

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - poczekaj cierpliwie, bo jeśli za dużo roślin u mnie przeżyje, to będę dzielić. Przecież nie wyrzucę.
Moje kobee fioletowe wyszły wszystkie, a biała ani jedna. Jeszcze trochę poczekam, ale powoli tracę nadzieję. ;:218
Dziękuję za dobre życzenia i z ;:167 odwzajemniam. Miłej niedzieli. ;:196

Obrazek

Ewelinko - prawda, że białe kaskadowe begonie są śliczne. ;:333 Synowej bardzo na nich zależy. Ma bardzo duży balkon - loggię od wschodniej strony i zamarzyły się jej właśnie begonie zacienione częściowo przez kobęe.
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i wzajemnie życzę Ci udanej słonecznej niedzieli. ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko jakie piekne gazanie ;:138 ;:138 ;:138
Ja najbardziej lubię poranki tak do 9. Doba jest za krótka :)
Pozdrawiam ;:3 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

A u mnie wczoraj i dzisiaj dużo ;:3 , śniegu nie brakuje w południe blisko 0 st. i bardzo przyjemnie i cieplutko... :heja Nad ranem kierowcy narzekają na śliskie drogi nawet w mieście...O 5 rano syn wyjeżdżał po córkę po maratonie filmowym ;:oj i właśnie narzekał na drogę choć to nie więcej pewnie niż 5 km odległość ! Moje hiacynty już przekwitły ale co się nawąchałam to moje! :D
Miłej niedzieli Lucynko! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko zapachniało hiacyntami aż u mnie, a gazanie już podziwiałam u ciebie w ubiegłym roku, ale jeszcze raz muszę się napatrzyć na te równiutkie płateczki i tak misternie pokolorowane jak na obrazku, ten dobór kolorów... podziwiam umiejętności Matki Natury ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ach te Twoje gazanie Lucynko takie urodziwe!
Słonko świeciło jakiś czas, ale potem chmury zdominowały dzień a pod wieczór odczuwalna była brrr!
Siewki mają teraz światło dodatkowe z lampki i reagują na nie bo odwracają łebki ;:306
No to słonecznej niedzieli dla Ciebie i Twoich siewek ;:196 :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Alicjo - dziękuję. ;:196
Mnie się doby zimowe dłużą, wiosenne i letnie są za krótkie. ;:306
Pozdrawiam wzajemnie. ;:167 ;:196

Obrazek

:wit Maryniu - zazdroszczę Ci tego słoneczka , ale bardzo proszę, niech Ci nadal świeci. ;:138
Zima sobie ode mnie poszła, lecz czytałam, że wróci. ;:108 Dzisiaj było brzydko, jednak ciepło jak na luty. ;:333
Dziękuję i wzajemnie dobrej słonecznej niedzieli życzę. ;:167 ;:196

Obrazek

:wit Ewuniu [ewarost] - nie ma lepszego i zdolniejszego malarza niż Matka Natura. ;:108
Choćby nie wiem jak się starali mistrzowie pędzla, ;:122 nigdy nie będą w stanie oddać jej kunsztu.

Obrazek

:wit Marysiu [Maska] - a ja myślałam, że przez cały dzień miałaś słoneczko... ;:131
Ja nie doświetlam swoich siewek, robiłam to krótko tylko dla pierwszych siewek heliotropów. Gdybym chciała doświetlić wszystkie, to zapewne szybko bym zbankrutowała, bo na jednej lampie by się nie skończyło.
Dziękuję i odwzajemniam: niech do Ciebie słonko na dłużej zawita. ;:167 ;:196

Obrazek

Dobrej nocy i niedzieli skąpanej w słońcu dla wszystkich. ;:cm ;:cm
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No faktycznie niedziela skąpana w słońcu,świeci od rana.naokoło biało ponieważ wczoraj sypał gęsty śnieg.Tak mi się podobało aż nagrałam
filmik.
Chwalę się,że rosną gazanie, wychylają łepki bielunie Śliczne Twoje gazanie może i moje od Ciebie takie będą.? :D
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

To chyba porwałyście całe słońce, bo u mnie ani odrobinki :(

Ale słońce to mi się w sercu pojawia jak oglądam te przepiękne kwiaty, które nam tu Lucynka wstawia. No przepiękne! Nigdy nie miałam do czynienia z gazanią, nie spodziewałam się, że to takie pięknoty. Oj chyba się znów czymś zaraziłam ;)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . W takim razie życzę Ci żebyś trafiła na te białe begonie ;:108 . Ja nie zapomnę jak w pierwszym roku kupiłam bulwy różowych a wyszły moje "ukochane" czerwone ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko śliczne miałaś gazanie, tak wiele kolorków. U mnie w zeszłym roku z własnego wysiewu zapowiadały się pięknie, ledwo zakwitły musiałam wszystkie wyrwać bo przeszkadzały przy pracach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Jeszcze tylko dziesięć dni do marca, a potem już z górki na pazurki do wiosenki. :tan :tan
Dzień miałam w zasadzie słoneczny, sieweczki dopieszczone, rosną i mężnieją, a ja kilka razy dziennie doglądam i przemawiam do ich inteligencji, prosząc, by mnie nie zawiodły. Jak myślicie: posłuchają? Oby tylko złośliwie nie zachowały się odwrotnie do moich oczekiwań. ;:7

Danusiu [danuta z] - a u mnie śniegu ani deczka. ;:222 Za to słoneczko dało popis, co zaraz poprawiło nastrój. ;:63
Cieszę się, że roślinki Ci kiełkują. ;:215 Niech rosną i cieszą Twoje oczęta. ;:138

Obrazek

Majeczko - podmucham na słonko, jeśli jutro się pokaże, by popłynęło w Twoją stronę. :lol:
Gazanie są bardzo ładne, tylko kapryszą troszkę, gdy słonko za chmurami, ;:131 ale jestem gotowa im wybaczać, ponieważ najczęściej cieszą oczy i zdobią rabaty. ;:138

Obrazek

Ewelinko - zamówiłam begonie w sklepie internetowym i czekam na przesyłkę. ;:108 A żeby nie płacić tylko za cebulki begonii, to sobie dokupiłam jeszcze kilka lilii. A co sobie będę żałować. ;:306
Róż...czerwień, co za różnica..... ;:224 :;230 Ale białe muszą być. ;:306

Obrazek

Dorotko [korzo_m] - żal każdego kwiatuszka, ;:174 ale niekiedy trzeba wybierać między ważnym i ważniejszym. ;:108 W tym roku sobie odbijesz straty. ;:303

Obrazek

Dobrej nocy, kochani i słonecznego tygodnia życzę Wam ja i moja kota.

Obrazek ;:114
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jaki kociak dumny aż chce się przytulić ;:196
Lucynko czy ten czerwony kwiatuszek to kuklik?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Lucynko,

dobrze robisz, mówiąc do swoich kwiatków. Podobno z nimi trzeba rozmawiać :D i racja, jeszcze tylko 10 dni, a jak już będzie marzec, to z górki do wiosny. I ja podziwiam twoje gazanie ;:138 . Ja sieję mało jednorocznych, to z brku miejsca. I tak już wyrzuciłam trochę trawy, ale na więcej nie mogę namówić męża :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie ładne zdjęcie koty w kwiatkach...modelka! ;:167
Lucynko jasne że Cię sieweczki posłuchają...kogo jak kogo? Ciebie królowej wysiewów muszą słuchać :D
Dobrze, że ;:3 świeci i niech tak zostanie na długi czas! Dobrej nocy ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”