Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Storczykowa
ja mam w pokoju 2 parapety, ale i tak storczykom jest ciasno. stoją ści8śnięte, by zmieściło się jak najwięcej.
dzisiaj zauważyłam, że jedna z moich Vand, ta żółta, puszcza nową łodyżkę kwiatową!!! musiała wyjść dzisiaj w nocy, bo wczoraj jej nie było.... jest jeszcze malutka. ale codziennie od wielu miesięcy zaglądałam między liście, mając nadzieję ujrzeć łodyżkę i wreszcie ją ujrzałam! mam nadzieję, że rozwinie się...jak dotąd ta Vanda puściła u mnie 4 łodyżki i tylko 1 zakwitła.
dzisiaj zauważyłam, że jedna z moich Vand, ta żółta, puszcza nową łodyżkę kwiatową!!! musiała wyjść dzisiaj w nocy, bo wczoraj jej nie było.... jest jeszcze malutka. ale codziennie od wielu miesięcy zaglądałam między liście, mając nadzieję ujrzeć łodyżkę i wreszcie ją ujrzałam! mam nadzieję, że rozwinie się...jak dotąd ta Vanda puściła u mnie 4 łodyżki i tylko 1 zakwitła.
- Storczykowa
- Storczykowa

a tak poza tym, niestety przekwita mi mini mark, ale inne Phalaenopsisy kwitną... najbardziej oczywiście nie umiem się doczekać kwiatów Vandy. Już raz widziałam jej kwiaty, choć 4 razy puszczała u mnie łodyżki (ale tylko 1 rozkwitła, tamte 3 uschły, może przez to, że chcąc zamoczyć Vandę musze ją wyjąc ze szklanki i dać do wiadra....) . jak zakwitnie, będzie żółciutka i pewnie rozwinie się w połowie wakacji (jeśli w ogóle się rozwinie).
- Storczykowa