Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

A co tam trendy ;:oj Nie patrz na to. Nie ważne co się innym podoba, ważne to, co podoba się nam. Szczególnie w naszych własnych ogrodach. Cassanndra śliczna ;:65 I znowu ten cudny liliowiec ;:63 Wczoraj padało cały dzień i dzisiaj było mocno makro. Pielenie nie bardzo szło. Nie pomyślałam o przesadzaniu, a mogłam. Chociaż ja raczej przesadzam jesienią lub wiosną. Ale czasami można wykorzystać ciepłe, ale pochmurne dni na tę czynność. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pulpa222 Aniu , niestety łaźnie przed nami...zapowiadane 36 st.C przerażające... ;:oj mnie przynajmniej!
Wczorajszy dzień był fajnie sprzyjający ogrodowym pracom ... ostatnie chłodno-deszczowe dni znów przyniosły wysyp chwastów...Dzisiaj zapowiada się równie sprzyjająca temperatura ...wena twórcza mnie dopadła... zamierzam ją wykorzystać właściwie! :)
Lilie i owszem pachną , niewiele ich bo na działce nie posadziłam po inwazji dzików ani 1 szt.. Na szczęście dzików w tym roku nie było, różyczki gnębiła mi sarna i teraz się dopiero odradzają kwitnąc pojedynczymi pąkami...dobre i to!
Dopisują w tej chwili liliowce, których troszkę się nazbierało i kwitną ...Red Baron u mnie też nie mogła się zaaklimatyzować...Kupowałam kilka i padały..Dopiero dostałam sadzonkę od koleżanki i ta się zadomowiła znakomicie..Okazuje się,że ona jest dość kapryśna...

Lucynko dziękuję za odwiedziny i uznanie dla moich zdjęć ;:196 balkonowe lilie udane choć chyba nie wszystkie okazały się tymi,które kupiłam ..w sumie to kilka tych samych no ale pachną i cieszą... :)

Iwonka1 niejednokrotnie podkreślałam, że trendom nie ulegam i mało mnie interesują... :roll: Stwierdzam tylko tak... ogólnie...Jestem tutaj i podczytuję tu i tam... więc wiem co w trawie piszczy... :) Ja mam swoje zdanie względem własnego ogrodu i to czy ktoś lubi lub nie, choćby te przysłowiowe czerwone róże czy właśnie je wyrzuca i ja miałabym czynić to samo..nie pojmuję... :)
Ja się wzięłam ostro do pracy bo u mnie pogoda sprzyjająca ostatnio była i można było popracować a że ja lubię przeróbki na rabatach więc wykorzystuję ten czas...dzisiaj będzie cd...

Miłego dnia odwiedzającym! :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wczoraj zakończyłam prace nad tą cienistą rabatą z paprociami w roli głównej
Obrazek

Obrazek
trudno dzisiaj nie zarejestrować obiektywem buszującego bzyka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Jestem zachwycona cienistą rabatą. ;:oj ;:oj ;:oj Jest taka całkiem w moim guście. Piękna :)

Pogoda pomimo chłodu też mi się podoba, jest idealna na prace działkowe. Upały zawsze lubiłam, ale teraz mając działkę zaczynam się ich obawiać.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu, przyszłam pospacerować po słonecznym ogrodzie, nacieszyc oczy, śliczne zdjęcia jak zawsze cudnych roslin u Ciebie :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo,Iwonko, - miło mi Was gościć w moich ogrodowych progach! ;:196

Pogoda sprzyjająca , weekendu udanego wszystkim zaglądającym życzę!
Obrazek

takie tam moje "fotozdziałki" :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Jak zwykle piękne fotki ;:63 ;:63
Liliowce, róze cudne.
U ciebie nawet kwitnąca trawa wygląda ślicznie.
Werbena mi się nie wysiała.I już jej nie mam :(
Jeżówki i inne u ciebie wyglądają pięknie :D
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Jakie śliczne te róże z pierwszego zdjęcia ;:oj Co nie znaczy, że inne kwiaty nie :)
Tobie tez miłej soboty i działkowania, Maryniu :)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Fotopstryki, jak je nazywasz, bardzo ładne i roślinki również ;:63 . Upałów nie znoszę i już kombinuję, jak się zadekować w domu, na te kilka dni.
Wczoraj pracowałam w ogrodzie nad odzyskaniem kawałeczków nowych miejsc, bo rośliny mocno się rozrastają, a wyrzucić żal :cry: . Zbyt długo się nie dało, bo po 14-tej lunęło tak, że podwórko pływało do wieczora. Mam nadzieję, że ogród przetrzyma upały bez podlewania ;:224 . Wywaliłam 4 worki bluszczu, ale miejsca specjalnie nie przybyło ;:145 .
Trawę Red Baron sobie odpuszczę, bo i tak ciasno wszędzie. Tyle już oddałam roślin, a efektu luzu nijak nie widać ;:306 .
Dzisiaj powinno być do pracy w sam raz, idę więc dalej czyścić ogród ;:134 .
Życzę Ci miłej pracy i tworzenia nowych aranżacji - w tym cała zabawa ;:97 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Letnio! :) Uroczo!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

:wit Rabata z paprociami wyszła pięknie ;:167
Jak w tajemniczym ogrodzie ;:131
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi Dziewczyny , że zaglądacie choć tu nudnawo u mnie... :oops: ;:180

anabuko1 za uznanie dla fotek dziękuję ;:196 z tymi różami to u mnie całkiem cieniutko...powoli pojedyncze pąki się rozwijają i pod obiektyw można coś dopaść...Z liliowcami jest nieźle , to dwulatki w przeważającej większości i spisują się znakomicie.
Trawy wszelkie duże i małe i te kwitnące także , bardzo lubię również fotografować...to taki mój bzik i często to robię na szczęście niewiele z nich pokazuję... ;:306
Jeżówek jak na moje roślinne zasoby mam niewiele... Przetestowałam kilkanaście odmian i mało z nich przetrwało..wiele z nich zjadły nornice...Już się praktycznie z nich wyleczyłam..terapia była wstrząsowa... ;:oj

lemonka Iza wszystkie rośliny są piękne dla nas ogrodomaniaków szczególnie bo cieszą w naszych ogrodach i ogródkach...Sobota przebiegła spokojnie i rodzinnie bez przepracowania a nawet grillowo-biesiadnie... :D Była sprzyjająca pogoda bez upału więc przyjemnie i miło było spędzić ten dzień na totalnym luzie...Czasem trzeba popuścić cugle... :heja

Pulpa Aniu ;:180 Nie potrafię wyrzucać roślin..stwierdziłam ostatnio, że tylko jakiś walec,który przejechał by/ale oby nie!/ po moich włościach skłonił by mnie do samoograniczenia...W ub.tygodniu byłam o krok od nabycia nowej działki ale na szczęście w pół kroku się wstrzymałam! Działka do całkowitego zagospodarowania więc z potencjałem ale chyba nie dała bym już rady...Mnie żal każdej mojej rośliny, potencjalnych pomagierów do ich przeniesienia nie widać na horyzoncie :roll: No i całkowity brak cienia i domek w ruinie...Na plażowanie na działce się już nie piszę... Jedyna korzyść na wstępie to możliwość dojścia z domu w ciągu 15 min...
Po powrocie na moja działkę doceniłam jej urok i walory...Z zapałem dopracowałam rozbabraną paprociową cienistą rabatę...Po skończonej robocie zaległam ;:306 w cieniu na huśtawce ...z najwyższą taką przyjemnościom... :roll:
Chwilowo jestem wyleczona z zamiany działki no i z forsą w kieszeni! bo wydatek szykował się spory... ;:224
Aranżacje pewnie jeszcze jakieś nowe powstaną i u mnie bo lubię tę zabawę i coś tam coś tam w głowie się tli...

apus Basiu miło było Ciebie gościć! ;:180

alunia Paprocie uwielbiam , pokazałam fragment 1 z 2 tych zakątków w moim ogrodzie...Cieszy jak się podobają i zostają słownie docenione nasze ogrodowe poczynania ! Bardzo dziękuję! ;:196

Zapraszam na moje lipcowe "fotozdziałki"... ;:113

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu drżączka jeszcze zielona, ;:oj moja już sypie nasionami. Poczytałam o zatrwianie, ciekawa bylina. Oglądałam dziś ogród Geoffa Hamiltona i jego syn powiedział bardzo mądre słowa, że ogród jest nasz i nikomu innemu podobać się nie musi. ;:215 Cieszymy się własnymi, choć podziwiamy też inne ogrody, dobrze, że współczesna technika nam to umożliwia. ;:108 Działka blisko domu byłaby świetna, ale zaczynanie od początku na pewno byłoby trudne. Chyba przyszły tydzień spędzimy w cieniu, ekstremalna temperatura się szykuje. ;:202
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj Odwiedziłam wszystkich "moich " lub prawie wszystkich/może kogoś póki co opuściściłam / teraz z założonymi rękami czekam na Gości/ zgodnie z przyjętymi tutaj normami omijam tych,którzy mnie omijają... ;:oj
Ale pozdrawiam niedzielnie wszystkich i tych, którzy tylko do mnie z przyzwyczajenia kukają... ;:7

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne dalsze letnie kwitnienia.
I ja mam sporo młodych liliowców.
A wiesz,że i u mnie kilka jeżówek przepadło. :evil:
Ale kilka ładnych jest.Mam ochotę na kilka nowych.Ale sama już nie wiem :?
Nie chcę już wydawać i tracić po jednym sezonie :roll:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu dziękuję za odwiedziny i sama też jestem. Zaglądam często a pisać mi się już nie zawsze chce.Trochę mnie lenistwo ogarnęło. Może jak odpocznę to będzie lepiej. ;:108
Siedzisz w domu? U mnie nawet znośnie i teraz spadło może z 10 dużych kropli deszczu. Nie mogło trochę więcej. ;:108 Liliowce już zakończyły kwitnienie , dalii nie uprawiam a co jeszcze zakwitnie to duży :?: Miłego chłodu życzę. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”