Storczyki Storczykowej

GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusia ja mam tylko hybrydy i jestem dumna i blada jak mi kwitną.Są i tacy ,co nawet tego nie mają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

bo nie każdy zbiera storczyki. ja po 5 latach zbierania chcę czegoś więcej, same hybrydy mi nie wystarczają. oczywiście dalej lubię hybrydy i nie zamierzam z nich zrezygnować, ale chciałabym też botaniczne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu przepiękne storczyki Ci kwitną :D robisz śliczne zdjęcia :D Czytam, że będą u Ciebie kwitły aż 3 Vandy :shock: o rany, już się nie mogę doczekać zdjęć :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

za kilka dni będą jeszcze zdjęcia różowej, niebieskiej jak zakwitnie. fioletowa ma jeszcze nieduży pęd, powinna kwitnąć w lipcu. kwitłyby wszystkie 4, gdyby nie to, że żółta parę dni temu zrzuciła pęd. w sumie to mam 6 Vand, ale 2 to młode rośliny, które zakwitną według mnie nie wcześniej niż za 3-5 lat.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Duśka jest takie powiedzonko " chcieć to znaczy móc" Nie możesz przez życie iść taka "w gorącej wodzie kąpana". Powoli a do celu, będziesz miała swoje wymarzone. W życiu nic nie jest od razu i na zawołanie, a czym dłużej się zmierza do celu tym bardziej cieszy jak się jest na mecie. Ważne że potrafisz marzyć, (bo są tacy, że nawet tego nie potrafią) a to już wiele ;:2 ;:23 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Dusiu życzę Tobie spełnienia marzeń :D-tak bez okazji
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Gratuluje kwitnień, a pierwsze zdjęcie rozwijającego się pączka vandy - REEWELACJA :!: :shock:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Piekne foteczki, Dusiu. Paczuszki sliczne :shock: :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Dusia vanda juz mnie powala na kolana a co bedzie jak wszystkie paki sie otworza/ wtedy to mnie polozy na lopatki :lol:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ale fajna vanda :shock: Ciekawe, jak duże ma kwiaty... Mogłabyś zmierzyć? :roll:
Inne oczywiście też piękne :wink: Botaniczne pewnie kiedyś zdobędziesz.
I jak widać storczyki uczą cierpliwości nie tylko we wzroście, ale też w kupowaniu :lol:
Już kiedyś Tobie pisałam na PW, że mogłabym może na jakiejś wystawie (mam w planach
wyjazd na dreźnieńską na jesień, tylko nie wiem, czy będzie tam prowadzona sprzedaż :) )
kupić Tobie wymarzone, a potem przesłać pocztą :roll: Do jesieni jeszcze czasu dużo, więc
możesz dać mi odpowiedź, czy takie coś by Tobie odpowiadało :roll:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Dusiu, piękne kwitnienia :P Vanda zapowiada się cudownie. Będzie miała chyba ogromne kwiaty, niecierpliwie czekam na zdjęcia w pełnym rozkiwicie :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka jest takie powiedzonko " chcieć to znaczy móc" Nie możesz przez życie iść taka "w gorącej wodzie kąpana". Powoli a do celu, będziesz miała swoje wymarzone. W życiu nic nie jest od razu i na zawołanie, a czym dłużej się zmierza do celu tym bardziej cieszy jak się jest na mecie. Ważne że potrafisz marzyć, (bo są tacy, że nawet tego nie potrafią) a to już wiele
ja potrafię marzyć i ciągle marzę. jak jedne marzenia spełnię, pojawiają się następne. życie bez marzeń byłoby nudne, ale chciałabym spełniać moje marzenia. będę skakać z radości pod sufit, jak kiedyś przyniosę do domu lueddemanianę lub innego wymarzonego botanicznego.
Ale fajna vanda Ciekawe, jak duże ma kwiaty... Mogłabyś zmierzyć?
Inne oczywiście też piękne Botaniczne pewnie kiedyś zdobędziesz.
I jak widać storczyki uczą cierpliwości nie tylko we wzroście, ale też w kupowaniu
Już kiedyś Tobie pisałam na PW, że mogłabym może na jakiejś wystawie (mam w planach
wyjazd na dreźnieńską na jesień, tylko nie wiem, czy będzie tam prowadzona sprzedaż )
kupić Tobie wymarzone, a potem przesłać pocztą Do jesieni jeszcze czasu dużo, więc
możesz dać mi odpowiedź, czy takie coś by Tobie odpowiadało
jak do jesieni nie kupię moich wymarzonych, to ci najwyżej napiszę, jakie odmiany mnie interesują. kwiat Vandy (ten, co się pierwszy otworzył) ma na razie ok. 8,5 x 9 cm, ale może jeszcze się powiększyć. zaczynają jej się otwierać następne 2.

zrobiłam jej dzisiaj jeszcze parę fotek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

cieszę się, że Vanda i reszta mojej skromnej kolekcji wam się podobają.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dusiu, piękna Vanda :!: I równie udane fotki. Płatki wyglądają jakby miały perłowy połysk, a warżka ma ciekawą budowę rowkową.
Śliczności. Z przyjemnością oglądam te zdjęcia. Falenopsisy żólte w kropeczki tez b. ładne :)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusiu Vanda ma piekne kwiaty a mogłabyś pokazać ją w całości :?:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Art pisze:Dusiu, piękna Vanda :!: I równie udane fotki. Płatki wyglądają jakby miały perłowy połysk, a warżka ma ciekawą budowę rowkową.
Śliczności. Z przyjemnością oglądam te zdjęcia. Falenopsisy żólte w kropeczki tez b. ładne :)
płatki storczyków mają taki jakby brokatowy połysk. a warżki Vand są ciekawe. takie maleńkie, słodkie i oryginalne.
Phalaenopsisy na ostatnim zdjęciu są woskowe (oprócz tego cytrynowożółtego).
odkąd nauczyłam się robić dobre zdjęcia, robię je często, by wstawiać na forum. ale i tak niektórzy z was mają ciekawsze kolekcje. ale moja przynajmniej jest moja. lepiej mieć takie storczyki niż żadnych.
ciekawe, czy uda mi się kiedyś zdobyć lueddemanianę i inne wymarzone... chciałabym je mieć. tyle mam wymarzonych, ale miejsca niestety nie przybywa...

pędziki na Phal. rosną. za tydzień, dwa, będzie kwitła niebieska Vanda, no i Phal. liodoro, który bez wątpienia jest jednym z moich ulubionych. pachnie tak cudnie, że można go wąchać godzinami. czekam na pędzik belliny.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”