Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
za kilka dni będą jeszcze zdjęcia różowej, niebieskiej jak zakwitnie. fioletowa ma jeszcze nieduży pęd, powinna kwitnąć w lipcu. kwitłyby wszystkie 4, gdyby nie to, że żółta parę dni temu zrzuciła pęd. w sumie to mam 6 Vand, ale 2 to młode rośliny, które zakwitną według mnie nie wcześniej niż za 3-5 lat.
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Duśka jest takie powiedzonko " chcieć to znaczy móc" Nie możesz przez życie iść taka "w gorącej wodzie kąpana". Powoli a do celu, będziesz miała swoje wymarzone. W życiu nic nie jest od razu i na zawołanie, a czym dłużej się zmierza do celu tym bardziej cieszy jak się jest na mecie. Ważne że potrafisz marzyć, (bo są tacy, że nawet tego nie potrafią) a to już wiele ;:2

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Dusiu życzę Tobie spełnienia marzeń
-tak bez okazji

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Gratuluje kwitnień, a pierwsze zdjęcie rozwijającego się pączka vandy - REEWELACJA

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Ale fajna vanda
Ciekawe, jak duże ma kwiaty... Mogłabyś zmierzyć? 
Inne oczywiście też piękne
Botaniczne pewnie kiedyś zdobędziesz.
I jak widać storczyki uczą cierpliwości nie tylko we wzroście, ale też w kupowaniu
Już kiedyś Tobie pisałam na PW, że mogłabym może na jakiejś wystawie (mam w planach
wyjazd na dreźnieńską na jesień, tylko nie wiem, czy będzie tam prowadzona sprzedaż
)
kupić Tobie wymarzone, a potem przesłać pocztą
Do jesieni jeszcze czasu dużo, więc
możesz dać mi odpowiedź, czy takie coś by Tobie odpowiadało

Inne oczywiście też piękne

I jak widać storczyki uczą cierpliwości nie tylko we wzroście, ale też w kupowaniu

Już kiedyś Tobie pisałam na PW, że mogłabym może na jakiejś wystawie (mam w planach
wyjazd na dreźnieńską na jesień, tylko nie wiem, czy będzie tam prowadzona sprzedaż

kupić Tobie wymarzone, a potem przesłać pocztą

- Storczykowa
ja potrafię marzyć i ciągle marzę. jak jedne marzenia spełnię, pojawiają się następne. życie bez marzeń byłoby nudne, ale chciałabym spełniać moje marzenia. będę skakać z radości pod sufit, jak kiedyś przyniosę do domu lueddemanianę lub innego wymarzonego botanicznego.Duśka jest takie powiedzonko " chcieć to znaczy móc" Nie możesz przez życie iść taka "w gorącej wodzie kąpana". Powoli a do celu, będziesz miała swoje wymarzone. W życiu nic nie jest od razu i na zawołanie, a czym dłużej się zmierza do celu tym bardziej cieszy jak się jest na mecie. Ważne że potrafisz marzyć, (bo są tacy, że nawet tego nie potrafią) a to już wiele
jak do jesieni nie kupię moich wymarzonych, to ci najwyżej napiszę, jakie odmiany mnie interesują. kwiat Vandy (ten, co się pierwszy otworzył) ma na razie ok. 8,5 x 9 cm, ale może jeszcze się powiększyć. zaczynają jej się otwierać następne 2.Ale fajna vanda Ciekawe, jak duże ma kwiaty... Mogłabyś zmierzyć?
Inne oczywiście też piękne Botaniczne pewnie kiedyś zdobędziesz.
wyjazd na dreźnieńską na jesień, tylko nie wiem, czy będzie tam prowadzona sprzedaż )
kupić Tobie wymarzone, a potem przesłać pocztą Do jesieni jeszcze czasu dużo, więc
zrobiłam jej dzisiaj jeszcze parę fotek:

cieszę się, że Vanda i reszta mojej skromnej kolekcji wam się podobają.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusiu Vanda ma piekne kwiaty a mogłabyś pokazać ją w całości 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Storczykowa
płatki storczyków mają taki jakby brokatowy połysk. a warżki Vand są ciekawe. takie maleńkie, słodkie i oryginalne.Art pisze:Dusiu, piękna VandaI równie udane fotki. Płatki wyglądają jakby miały perłowy połysk, a warżka ma ciekawą budowę rowkową.
Śliczności. Z przyjemnością oglądam te zdjęcia. Falenopsisy żólte w kropeczki tez b. ładne
Phalaenopsisy na ostatnim zdjęciu są woskowe (oprócz tego cytrynowożółtego).
odkąd nauczyłam się robić dobre zdjęcia, robię je często, by wstawiać na forum. ale i tak niektórzy z was mają ciekawsze kolekcje. ale moja przynajmniej jest moja. lepiej mieć takie storczyki niż żadnych.
ciekawe, czy uda mi się kiedyś zdobyć lueddemanianę i inne wymarzone... chciałabym je mieć. tyle mam wymarzonych, ale miejsca niestety nie przybywa...
pędziki na Phal. rosną. za tydzień, dwa, będzie kwitła niebieska Vanda, no i Phal. liodoro, który bez wątpienia jest jednym z moich ulubionych. pachnie tak cudnie, że można go wąchać godzinami. czekam na pędzik belliny.