Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Was w słoneczne przedpołudnie!!Karolcia pisze:Andrzeju,widzę wielką rewolucję.
Dobrze że zdążyłam przed tym bałaganem,bo trzeba by było sprzątać![]()
![]()
![]()
Chyba coś mnie ominęło,nie wiedziałam że ciężki sprzęt do was wchodzi![]()
A zagadka...,hyyyy.... myślę.Cały czas myślę.Jak mi coś zaświta to dam znać
Andrzeju,czy to jest zaraz za szopką?
Rzeczywiście upiekło się Wam ze sprzątaniem ale za to że wgrałaś w 100% zagadkę dostajesz główną nagrodę jaką jest ponowny przyjazd na sesję zdjęciową

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- markpm
- 200p
- Od: 10 lis 2007, o 15:17
- Kontakt:
Karolcia pisze:Marku,teraz nie ma takiej opcji z rabatą na skarpi.
Może byłoby mniej do koszenia ale do plewienia dużo,dużo więcej.
Teraz nie jestem w stanie tego obskoczyć,ze względu na pracę![]()
Ale jak kiedyś będę na emeryturze to wtedy pomyślimy
Jakiego plewienia? Wystarczy wyściółkować.
Na początku pozbędziesz się murawy, mąż przekopie, nawiezie, a tobie zostanie zaszczyt sadzenia roślin

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, tyle zaległości miałam u Ciebie przez ten brak internetu, lecz wszystko już nadrobiłam. Obejrzałam nowe nabytki, widoczki i całą resztę.
Patrząc teraz na Twój ogród wydaje się, że miejsca jeszcze dostatek, ale masz rację. Kiedy krzaczory urosną na pewno nie będzie takiego wrażenia.
Na tę Twoją skarpę też bym miała kilka pomysłów. Albo był by to skalniak, albo hostowisko - w zależności czy ta skarpa jest nasłoneczniona czy jest tam trochę cienia.
Już to widzę: duże głazy obłożone mniejszymi kamyczkami, konary przywleczone z lasu .....
Super, że pokazujesz tą swoją żółtą budleję. Pisałaś kiedyś, że masz ich więcej. Czy to są różne kolory? Mogła byś je pokazać.
Moja jedna najstarsza niebieskiego koloru też kwitnie, ale te nowe jakoś tak strasznie powoli się rozwijają. A ja chodzę i kilka razy dziennie je oglądam, bo nie mogę się już doczekać...
Patrząc teraz na Twój ogród wydaje się, że miejsca jeszcze dostatek, ale masz rację. Kiedy krzaczory urosną na pewno nie będzie takiego wrażenia.
Na tę Twoją skarpę też bym miała kilka pomysłów. Albo był by to skalniak, albo hostowisko - w zależności czy ta skarpa jest nasłoneczniona czy jest tam trochę cienia.
Już to widzę: duże głazy obłożone mniejszymi kamyczkami, konary przywleczone z lasu .....

Super, że pokazujesz tą swoją żółtą budleję. Pisałaś kiedyś, że masz ich więcej. Czy to są różne kolory? Mogła byś je pokazać.
Moja jedna najstarsza niebieskiego koloru też kwitnie, ale te nowe jakoś tak strasznie powoli się rozwijają. A ja chodzę i kilka razy dziennie je oglądam, bo nie mogę się już doczekać...

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Wiolu,skarpa jest cały dzień nasłoneczniona,więc cieniolubne odpadają
Na tą chwilę ja jej przerabiać nie będę,bo żeby cokolwiek robić musiała by być przerobiona.
W niektórych miejscach jest tak stromo że żadne ściółki rady by sobie nie dały.
Kamienie też się nie utrzymają
Budleji mam 6 krzaczków.(różne kolory,nawet nie wiem jakie bo niektóre nawet jeszcze u mnie nie kwitły)
Jedną już pokazywałam(niebiesko-fioletowa) a reszta jeszcze nie kwitnie ale tylko ta żółta jest taka okazała.
I cały czas rośnie,już ma ok.2m.
Jeśli tylko następne zakwitną to oczywiście je pokażę

Na tą chwilę ja jej przerabiać nie będę,bo żeby cokolwiek robić musiała by być przerobiona.
W niektórych miejscach jest tak stromo że żadne ściółki rady by sobie nie dały.
Kamienie też się nie utrzymają

Budleji mam 6 krzaczków.(różne kolory,nawet nie wiem jakie bo niektóre nawet jeszcze u mnie nie kwitły)
Jedną już pokazywałam(niebiesko-fioletowa) a reszta jeszcze nie kwitnie ale tylko ta żółta jest taka okazała.
I cały czas rośnie,już ma ok.2m.
Jeśli tylko następne zakwitną to oczywiście je pokażę

Pozdrawiam Magda 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Wiolu,takie mam jeszcze kolorki budleji
Tą dostałam w prezencie w zeszłym roku.
Ale gdzieś był zrobiony błąd .Była wysoko zdrewniała,więc wiosną nie mogłam jej krótko przyciąć i poprowadzić tak jak ja chcę.
Dodatkowo przesadziłam ją bo stała na drodze mojej rabacie.Chorowała i nie ma dużych przyrostów.
Zobaczymy co będzie za rok... .

Dziś rozkwita następna ale też jakaś taka marna

Tą dostałam w prezencie w zeszłym roku.
Ale gdzieś był zrobiony błąd .Była wysoko zdrewniała,więc wiosną nie mogłam jej krótko przyciąć i poprowadzić tak jak ja chcę.
Dodatkowo przesadziłam ją bo stała na drodze mojej rabacie.Chorowała i nie ma dużych przyrostów.
Zobaczymy co będzie za rok... .

Dziś rozkwita następna ale też jakaś taka marna

Pozdrawiam Magda