Faza różana
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Faza różana
Ja mam piaszczystą glebę (nawet ulica od tych piachów się tak nazywa..) i królewny, nawet te delikatniejsze sobie radzą .
Hejka!
No prosze, jak Ania jest w stanie na swoich piochach prawie 200 róż wypasać to co Ty się Voneczko łamiesz. Pojedziesz z tym koksem i już. Po tych namawianiach naprawdę czuję się jak podżegacz.. Normalnie nimfa Alcatrasia, znana kusicielka. A tak w ogóle to myślicie że dziś czy jutro będzie "Ahoy" od Sipa?
Pozdrówka
K.
No prosze, jak Ania jest w stanie na swoich piochach prawie 200 róż wypasać to co Ty się Voneczko łamiesz. Pojedziesz z tym koksem i już. Po tych namawianiach naprawdę czuję się jak podżegacz.. Normalnie nimfa Alcatrasia, znana kusicielka. A tak w ogóle to myślicie że dziś czy jutro będzie "Ahoy" od Sipa?
Pozdrówka
K.
- AniaDS
- Kontakt:
Mam wielką nadzieję.
Hejka!
W związku z ostatnim dzwonkiem zakupowym w G. szybka sonda wśród różaństwa. Czy Dr. Hermann Schulze Delitzsch może dać ciała w Łodzi ( i ja tu marzę o chinkach i herbatkach )?. Oblookałam wczoraj Polkę, tak sobie wygląda więc biję się z myślami czy sprowadzić krzakola, którego podejrzewam o jeszcze wiekszą niż u Polki "wrodzoną delikatność". Czy ktoś już tę odmianę u nas zapuścił i ma jakieś doświadczenia?
Pozdrówka złaknione info
K.
W związku z ostatnim dzwonkiem zakupowym w G. szybka sonda wśród różaństwa. Czy Dr. Hermann Schulze Delitzsch może dać ciała w Łodzi ( i ja tu marzę o chinkach i herbatkach )?. Oblookałam wczoraj Polkę, tak sobie wygląda więc biję się z myślami czy sprowadzić krzakola, którego podejrzewam o jeszcze wiekszą niż u Polki "wrodzoną delikatność". Czy ktoś już tę odmianę u nas zapuścił i ma jakieś doświadczenia?
Pozdrówka złaknione info
K.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trudno jest cokolwiek doradzić bo chyba był zamówiony ale na ten rok, a na forum nie pamiętam czy ktokolwiek pokazywał tą róże. Zamówienia są świeże, a róże nowe.
Hejka!
No to mam zgryz. Nic to, prześpię się z tym i jutro podejmę decyzje.
Pozdrówka
K.
No to mam zgryz. Nic to, prześpię się z tym i jutro podejmę decyzje.
Pozdrówka
K.
- AniaDS
- Kontakt:
Ja bym pewnie spróbowała, urokliwa ta róża
Hejka!
Spróbowałam, zawsze jak się biję z myślami to przegrywam. Jestem urodzoną pokonaną. Jeszcze Mamelon się pode mnie podłączył bo też się krzaczorkiem podjarał. Będzie rosła nieopodal Gizelki, w biało kwitnącym towarzystwie bylinowym. Teraz chciałabym tylko żeby Alcatraz nie popłynął. Śnieg topnieje i leje deszcz, ogólnie jest wszawo. Zbyt mokro.
Pozdrówka podmokłe
K.
Spróbowałam, zawsze jak się biję z myślami to przegrywam. Jestem urodzoną pokonaną. Jeszcze Mamelon się pode mnie podłączył bo też się krzaczorkiem podjarał. Będzie rosła nieopodal Gizelki, w biało kwitnącym towarzystwie bylinowym. Teraz chciałabym tylko żeby Alcatraz nie popłynął. Śnieg topnieje i leje deszcz, ogólnie jest wszawo. Zbyt mokro.
Pozdrówka podmokłe
K.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To podobnie jak u mnie. Musiałam wyjść "na wieś" i polegało to na tym, że człapałam wyciągając nogi z mokrej brei, jak jakiś bocian A spodnie potem mokre prawie do kolan.
- AniaDS
- Kontakt:
Dalej tak mokro?
U mnie jeszcze śnieg leży i coś nie chce popłynąć.
U mnie jeszcze śnieg leży i coś nie chce popłynąć.
- zocha
- 100p
- Od: 2 maja 2011, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Tabaazo widzę,że zapragnęłaś Dr.H.S.Delitzch.Ja go zamówiłam i mam nadzieje,że coś z tego będzie,mam nadzieję,że Ty też jednak będziesz go mieć i będzie co podziwiać
Hejka!
Oczywiście że pękłam przy Hermannie. Powiem więcej, spowodowałam zakup tej odmiany do jeszcze jednego ogrodu. I nawet mi nie wstyd że kusiłam na hermannowy "środeczek jak brzoskwinka". Mam nadzieję że Hermann okaże się twardzielem i nasze zimy zniesie jeżeli nie z pragermańską siłą to przynajmniej godnie, jak pruski to działacz spółdzielczy. Solidnie znaczy, bez przemarzania i innych występków.
Pozdrówka
K.
Oczywiście że pękłam przy Hermannie. Powiem więcej, spowodowałam zakup tej odmiany do jeszcze jednego ogrodu. I nawet mi nie wstyd że kusiłam na hermannowy "środeczek jak brzoskwinka". Mam nadzieję że Hermann okaże się twardzielem i nasze zimy zniesie jeżeli nie z pragermańską siłą to przynajmniej godnie, jak pruski to działacz spółdzielczy. Solidnie znaczy, bez przemarzania i innych występków.
Pozdrówka
K.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aż obejrzałam tego Hermanna
Śliczny jest, tylko to imię mi jakoś tak nie pasuje to tej subtelnej delikatności
Śliczny jest, tylko to imię mi jakoś tak nie pasuje to tej subtelnej delikatności