Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Jeszcze nigdy na żywo nie widziałam storczyków ani cyklamenów w ogrodzie. Gabi, ale masz okazy i takie duże kępy
, czy one /cyklameny i storczyki/ są bardzo wymagające? Cały sierpień w grudniu jest piękny ale storczyki i cyklameny to 

Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - mam pytanie - czy liście storczyka zanikają ??? na zimę ????
czy te storczyki rosną w jakimś specjalnym miejscu a na zimę są jakoś osłaniane????
czy te storczyki rosną w jakimś specjalnym miejscu a na zimę są jakoś osłaniane????
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Krysko, według mnie nie są wymagające.kryska pisze:Jeszcze nigdy na żywo nie widziałam storczyków ani cyklamenów w ogrodzie. Gabi, ale masz okazy i takie duże kępy, czy one /cyklameny i storczyki/ są bardzo wymagające? Cały sierpień w grudniu jest piękny ale storczyki i cyklameny to
Posadziłam je tylko i tak rosną, bez specjalnych zabiegów.
Bożenko, dzięki za sugestie.ljlj100 pisze:Gabrysiu, bletilla najpiękniej wygląda w takiej kępie, ale gdybyś chciała ją podzielić to nie ma obaw, nic jej nie będzie. Ja swoją już kilkakrotnie dzieliłam na pojedyńcze roślinki, tyle, że robiłam to wiosną zanim ruszyła wegetacja.Pozdrawiam. Bożena
Myślę że - tak jak już pisałam wcześniej - zostawię go tam, dopóki ma miejsce.
Agnes, storczyk kłania się w podzięce za komplement.AGNESS pisze:Dołączam się do zachwytów nad storczykiem, dosłownie cudo i naprawdę widok, niezbyt często spotykany w ogrodach

Markus, a poznałeś swoją nową dziewczynę ?markussch01 pisze:Gabi Dzięki za pozdrowienia...ale mam nowa "dziewczyne"wczoraj odwiedzila salon fryzjerski...
Pozdrawiam Markus

Izuś, wygląda na to, że przespałaś pierwszą prezentację storczyka.chatte pisze:Gabi, ten storczyk jest boski!![]()
Wiedziałam, ze masz mnóstwo pięknych roslin, ale tego cuda nie widziałam. I jaki zdrowy, prawdziwy okaz!

Karolku, liście zanikają.k-c pisze:Gabrysiu - mam pytanie - czy liście storczyka zanikają ??? na zimę ????
Najpierw się ładnie przebarwiają, a potem zamierają, jak większości roślinom.
I tak jak już pisałam, dodatkowo nie osłaniam niczym - tylko kora która leży cały czas na rabatce.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A dla mnie też nic nie trzeba zmieniać, bo jest super.
No najwyżej rybakowi trzeba dodać spławik, albo niedowidzę.

No najwyżej rybakowi trzeba dodać spławik, albo niedowidzę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki