Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Witaj Lucynko w Nowym Roku ;:196 , oby nam się wiodło, oby marzenia się spełniały, oby rośliny nam pięknie kwitły i zdrówko dopisywało :wit
prześliczne różyczki pokazujesz, a ta pomarańczowa cudeńko, mam mieć taka, ale poczekamy, zobaczymy ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Droga Lucynko i już mamy Nowy 2017 Rok! Powitała go wczoraj śliczna pogoda ale rok zapowiada się normalnie czyli dzisiaj już ponuro i zbiera się na zmianę ;:306 Może i lepiej że będzie podobny do ubiegłego ;:306
Róż nazbierałaś dużo i pewnie będziesz powiększać kolekcję skoro ma to być ogród bylinowy. Ukorzeniam trochę własnych róż i jak przetrwają zimę to może przyjmiesz coś razem z hibiskusem :D
Dobrego dnia i roku ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, piękne róże nam zaserwowałaś, wspaniale ujęty kształt i kolor, żeby jeszcze zapach przesłać można było. ;:224
Jak czytam, życzenia już zaczęły Ci się spełniać, gratulacje ;:63 zwłaszcza dla syna. ;:138 I tym sposobem rodzina znów zacznie się powiększać. ;:166
Podziwiam Cię moja droga ... już zajrzałaś w kalendarz biodynamiczny i myślisz o wysiewach. ;:132
Lecz na wiosenkę przyjdzie nam nieco poczekać, bo oto przed nami prawdziwa zima i nocą za parę dni - 25*C nas czeka. ;:222
U mnie zaczyna nieśmiało prószyć śnieżek, oby do tego czasu napadało go jak najwięcej,żeby puchową pierzynką otulił nasze ogrody. ;:108
Pozdrowienia i uściski i wszystkiego naj, naj na caluśki Rok. ;:cm ;:cm ;:4
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lucynko serdecznie pozdrawiam Cię w Nowym Roku.
Masz piękne i zdrowe róże. U mnie te kwiaty (w liczbie 4) chorowały. Wkurzało mnie to ciągłe usuwanie porażonych liści i kaleczenie się kolcami.

Gratulacje i najlepsze życzenia dla syna.
Pozdrawiam Hala
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Mija drugi dzień nowego roku i - jak widać za moimi oknami - nic się zmieniło poza jedną cyferką w dacie. Szaro, buro, lekko poprószone śniegiem trawniki i niewielki mrozek. Póki co czekam na prawdziwą zimę. A zapowiadano zimę stu-, a nawet tysiąclecia... ;:145

Soniu - dziękuję i życzę sobie, by Twoje słowa się sprawdziły. ;:196
Heliotropy oczywiście siać będę, bo lubię nie tylko ich kwiaty, ale też zapach. ;:333
Skalnice mam na skalniaczku i na słoneczku, ale ziemię tam przemieszałam z piaskiem i kompostem.
Dziękuję i wzajemnie życzę Ci wspaniałego całego roku. ;:167

Obrazek

Iwonko [00..] - dziękuję kochana i wzajemnie. ;:196
Ja też czekam na kwiaty nowo posadzonych różyczek. ;:218 Wszystko okaże się dopiero latem.

Obrazek

Marysiu [Maska] - widzę, że u Ciebie też normalnie w pogodzie. ;:224
Taka sama zima - nie zima i u mnie.
Kolekcję róż powiększyłam jesienią o cztery sztuki i chętnie powiększę o kolejne, toteż z radością przytulę od Ciebie, jeśli tylko uda Ci się ukorzenić. :tan Będę trzymała kciuki w tej sprawie.
Dziękuję i wzajemnie samego dobra w rodzinie, ogrodzie i ojczyźnie życzę. ;:167 ;:196

Obrazek

Stasiu - bardzo jesteś miła w ocenie moich fotek, wiem przecież jak daleko mi do dobrych zdjęć.
Nie mniej dziękuję. ;:196
Ano zajrzałam do kalendarza ogrodnika i jeszcze dzisiaj wstawię informacje na temat terminów siania w styczniu. ;:108
Kogo Ty straszysz mrozem? Może siebie samą, bo u mnie ma być maksymalnie -8 - -10* nocami, a i to bardzo krótko. ;:224
Dziękuję za ten caluśki roczek ;:196 i Tobie wszystkiego naj... na taki sam okres. ;:167

Obrazek

Halinko - pozdrawiam wzajemnie. ;:196
Moje róże też chorowały w minionym sezonie, ale mimo to kwitły dość obficie. ;:333 Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie choroby je ominą. ;:218
Dziękuję w imieniu syna i własnym również. ;:180 ;:196

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, musisz mieć dobre układy z kimś decyzyjnym, skoro już zaczynają się spełniać Twoje życzenia :heja Gratuluję synowej, potomkowi też pogratuluj podjęcia decyzji w odpowiednim miejscu i porze. Data zaślubin już zaplanowana, czy młodzi nie podjęli jeszcze takiej decyzji?. Skoro Nowy Rok zaczął się dla Ciebie tak szczęśliwie, to życzę Ci aby reszta roku była równie udana ;:108
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Piękne te Twoje róże, Lucynko, a co jedna to ładniejsza ;:167 Novalis sobie zanotowałam, bo chcę powiększyć w tym roku kolekcję ale jeszcze się nie zdecydowałam o jakie :D Na razie zamówiłam heliotrop, powinni zdążyć przysłać przed 9 stycznia, a co! też będę siać :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Lucynko!
Nie wywołuj wilka.... z tą zimą stulecia...ja chcę normalną zimę, bo mi się nie uśmiecha wyciągać co się da żeby okrywać rośliny, a tym bardziej brać kury do domu czy wstawiać im kozę(pieca) (nie ma komina!) ;:306
Ładna ta róża nad wpisem do mnie, czy znasz jej nazwę?
Za oknem ładny śnieg leży i niebo się rozjaśnia może nawet słonko przyświeci? pewnie tak skoro temperatura ma spadać.
Dobrego dnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Za oknem ciągle szaro, w domu ciemno i mrozem straszą, a śniegu brak. ;:202
----Wczoraj obiecałam kalendarz biodynamiczny na styczeń, jednak nie było mi dane wpisać go w wątku z uwagi na inny pilny obowiązek. Wybaczcie, proszę. ;:180

KALENDARZ BIODYNAMICZNY - STYCZEŃ 2017 R.

Ogólnie dobry czas siania i sadzenia wszystkich roślin: 09 - 22.

- Szczególnie dobry (najkorzystniejszy) czas siania kwiatów i ziół kwitnących: 09 i 10 całe dni oraz 29 po godz. 17:10;
- Szczególnie dobry czas siania i sadzenia warzyw liściowych: 02, 03,i 04; 11 oraz 30 i 31;
- Szczególnie korzystny czas siania i sadzenia warzyw korzeniowych: 15 i 15; 25 i 26 oraz 29;
- Szczególnie korzystny czas siania i sadzenia roślin owocowych: 05 i 06;

Iwonko1 - o te dobre układy staram się, jak mogę już blisko siedemdziesiąt lat i nie mam zamiaru przestać. ;:108
Za gratulacje dziękuję. ;:196 Synusiowi przekażę. W piątek spotkanie u syna i myślę, że jakąś datę, choćby w przybliżeniu, podadzą. Ja pytać ani naciskać nie będę. To wyłącznie ich sprawa i decyzja. Taką mam zasadę i ona się fantastycznie sprawdza w stosunkach z pierwszą synową, z którą mam bardzo dobry kontakt. ;:333
Serdeczne dzięki za życzenia ;:196 i wzajemnie niech Tobie spełnią się wszelkie marzenia. ;:167

Malwinko - też lubię tę moją 'Novalis', tym bardziej że ona pachnie.
Siać można od 09. aż do 22 stycznia, choć kwiaty najlepiej 09. i 10. oraz 29. po godz. 17:10. Myślę, że zdążą Ci przysłać nasiona, ale gdyby nie, to mam zebrane i chętnie się z Tobą podzielę. ;:108

Marysiu [Maska] - ależ to nie mój pomysł z taką ostrą zimą, to" inni szatani byli tu czynni." ;:306
Róża, o którą pytasz, to tzw. imieninowa malutka różyczka z doniczki. Wysadzona do gruntu ładnie podrosła i dość długo oraz bogato kwitła. W ogóle to były trzy roślinki w jednej doniczce i posadziłam je razem.
U mnie śniegu tyle, że tylko malutkimi plamkami go widać. Obiecują, że dzisiaj trochę dosypie. Oby!
Dziękuję i Tobie również ładnego, spokojnego dnia życzę. ;:196

Wracam do wiosennych obrazków. Maj.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego, pogodnego dnia! ;:33
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Widzę, że kalendarz biodynamiczny poszedł w ruch. Czyli mam rozumieć, że 9 stycznia siejesz heliotropy?
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Twojej działki bez dalii. Czemu rezygnujesz z tych kwiatów?
Pozdrawiam Hala
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko,skoro tak pięknie zaczęły się spełniać Twoje marzenia to pewnie wszystkie Ci się spełnią ,czego Ci bardzo życzę,oczywiście te ogrodowe również. U mnie dzisiaj biało było ale tylko rano ,teraz buro i szaro .Niech ta wiosna przychodzi szybko ,bo siedzenie samej w domu nie należy do moich ulubionych zajęć ,dobrze ,że można będzie niedługo coś wysiać.Jutro jadę do Szczecina do lekarza więc na pewno z córka odwiedzę Rajski ogród co już mi poprawia humor :tan .Moje dzieci po zaręczynach też nie wspominali o dacie ślubu ,ale wyznaje taką samą zasade jak Ty ,nie naciskać i życie jest dużo spokojniejsze.
Pozdrawiam Teresa :wit
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

:wit Lucynko

Przepiękne te białe zawilce ;:167 Chorowałam na takie, az w końcu sobie kupiłam, posadzę dopiero wiosną. Czy one bardziej wolą cieniste miejsce?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wybaczcie, ale odpowiem jutro.
Za chwilę zaczynam świętować 47 rocznicę związku małżeńskiego. :tan :tan
Bywajcie do jutra! ;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, gratulacje ;:196 Tyle lat w jednym związku, to wasze wspólne osiągnięcie ;:108 Świętujcie i cieszcie się sobą.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Serdeczne gratulacje dla Ciebie Lucynko i Twojej drugiej połowy. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”