Bukszpany Lemonki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Bukszpany Lemonki

Post »

Ewelino, Grażyno Wam też słońca i ciepła życzę ;:3 Przyda się :) Bratki szybko kupujcie bo teraz najładniejsze będą. Czym cieplej tym im gorzej.

Dziś w Lidlu kupiłam fajne ogrodowe :) Mikołajka ostatniego wygrzebałam a bardzo go chciałam :D

Obrazek

Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę że trzeba Lidla odwiedzić :wink: Apetytu narobiłaś tą rzodkiewką :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No fakt, mnie też ślinka cieknie na widok takich rzodkiewek.
Zjadło by się już taki korzonek :D ale jeszcze trochę poczekamy. :wink:
Mikołajek kiedy kwitnie ma cudny kolor, więc nic dziwnego że go kupiłaś.
;:3 i ciepła życzę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu, leć szybko do Lidla bo w juz było mało rzeczy w pudle z kłączami. Za to nasion warzyw i kwiatów jednorocznych całe mnóstwo ;:oj

Rzodkiewka kiełkuje na wacikach a że ona jest szybka to dziś chyba powędruje w podłoże ;:oj Pierwszy raz będę miała swoją rzodkiewkę na balkonie :heja

Grażynko, biorę z Ciebie przykład. ;:215 Mam tu na forum kilka wzorców do naśladowania ;:173
Mikołajka właśnie dla tej cudnej niebieskiej poświaty kupiłam ;:108
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Izo, wpadam z rewizytą :wit

Śliczna działeczka wpadła Wam w ręce ;:108 Ile nasadzeń ;:oj i altana mega fajna ;:215
Czytałam, że działka jest bez prądu. Moja również. I z całą świadomością tego nie czynię, bo jak jest prąd to za chwilę pojawia się tv a tak nie ma już :) A na wieczorne posiadówki wystarcza nam oświetlenie solarne.

W tym sezonie też będę miała warzywka - wysieje je do skrzyneczek, zobaczymy czy wyrosną. Trzymam kciuki za Twoje ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izo! Też byłam w Lidlu i kupiłam rzodkiewkę :D Oprócz tego jeszcze nawóz >wióry rogowe< i ozdobną kratkę do pnączy. Miałam nic nie siać w tym roku a jak policzyłam - to mam trzynaście torebeczek samych kwiatów. Wczoraj 13-go kupiłam 13-te nasionka - Maczek kalifornijski. Powinien świetnie rosnąć i kwitnąć - nie uważasz ;:306
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marleno, witam w moim wątku :) Dzięki za miłe słowa :) Nasadzeń dużo rzeczywiście zastaliśmy. Teraz tylko kwestia porządkowania, układania po swojemu no i nauka co, jak i gdzie.
Ciekawa jestem jak spiszą się warzywa u Ciebie w skrzynkach. Trzymam kciuki :)

Mario, maczek będzie rósł pięknie :lol: Moja rzodkiewka już mocno podkiełkowana, powinnam ją w podłoże już dać, ale ciągle coś innego jest do roboty. Może dziś się uda.
Nasion rzeczywiście dużo masz :D Wszystkie wysiewasz?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo - taki mam plan :D Wiesz - ja nie mam problemu z nadmiarem sadzonek. Zawsze znajdzie się na działkach ktoś, kto je adoptuje.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Izuś fajne zakupy,ja staram się omijać sklepy z roślinkami -nam słabą wolę . Fajnie tak jak na działce już coś rośnie po poprzednim właścicielu tylko że wtedy ciężej zrobić wszystko po swojemu
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

I ja nagrimadziłam trochę nasion a nic jeszcze nie wysiałam. :oops: Conajmniej połowę planuję wprost do gruntu no ale reszta leży i się prosi, by wskoczyć wreszcie do kuwetek.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario, ja chyba też będę musiała rozdać jeśli wyrośnie wszystko co mam zamiar posiać :lol:

Iwcia, tak jak napisałaś. Ciężko zrobić po swojemu. Są plusy i minusy takiej działki. Z jednej strony dobrze bo sa juz rośliny, wiadomo co dobrze rośnie, są większe, starsze okazy np. nie trzeba czekać aż ogrodzenie zarośnie, nie trzeba tyle kupować. Z drugiej strony treba pozbywać się ton śmieci poupychanych dosłownie za każdym krzakiem czy drzewkiem, zmieniać ścieżkę, wywozić to wszystko zamawiając kontener. Nie mogłam uwierzyć widząc ile było śmieci do wywiezienia w zeszłym roku. Teraz będzie następna część do wywózki. :shock: A działka przecież mała... Na szczęście nie było żadnej starej altany :D

Aniu, siej szybciutko :lol: Ja wczoraj wreszcie pomidory i rzodkiewkę oporzadziłam :lol: A tyle jeszcze do zrobienia z innymi nasionami. Dobrze, że część do gruntu. Oby ślimaki ich nie zjadły.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Iza, zgodzę się, że uporządkowanie terenu to najgorszy etap. My przez dwa tygodnie wyrywaliśmy chwasty, których system korzeniowy tworzył istną podziemną sieć ciągnącą się przez całą działkę. To była prawdziwa masakra. Na szczęście potem było już tylko łatwiej i przyjemniej, choć równie ciężko.
Z tym wysiewaniem i rozdawaniem mam tak samo, sieję jak opętana a potem nie wiadomo co z tym zrobić ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest ciężko. W sobotę wyrywałam mniszki i barwinka, brunnerę i juki. Namachałam się okrutnie z tym a tylko w sumie niewielki kawałek oczyściłam. Przy okazji wyłapałam trochę ślimaków i kilka pędraków ;:219
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Izuś ty brunnery wykopujesz ;:oj . Takie czyszczenie działki jest ciężkie ,najbardziej czuje to kręgosłup -tylko szkoda że efekty takie marne bo dużo się za jednym razem zrobić nie da. ;:224 Ale większa przyjemnośc jak już się zrobi i wtedy można podziwać ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś ;:196 miło czytać, ale nie wiem czy na taki wzór do naśladowania zasługuję.
Jakoś wszystko u mnie się zatrzymało nie chce ruszyć przez tą pogodę. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”