Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Nieźle już roślinki u Ciebie szaleją ;:oj różne kwitnienia przestały mnie dziwić, ale róże to wyrywne są :shock:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Nooo... A dziś rano śnieg :shock: Co prawda juz zdążył stopnieć, ale pogoda tak wariuje, że juz sama nie wiem co robić z tymi moimi kopcami :roll:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - u Ciebie już prawdziwe przedwiośnie! Śnieg z rana był i u nas, po kilku godzinach śladu po nim nie zostało. Coraz bardziej tęsknię za moją działką, chciałabym zobaczyć moje roślinki, ale jak jest sprzyjająca pogoda to zawsze zdarza się coś takiego - że nie możemy pojechać :(
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Kochani! Nie wiem czy przedwiośnie powinno tak wyglądać, bo poranki sa zdecydowanie zimowe... W ciągu dnia sytuacja sie porawia, ale generalnie wciąż jest bardzo zimno. I zmiennie! Przez ostatnie dni raz deszcz, raz śnieg...

Obrazek

...co nie zmienia faktu, ze większość powojników ma już nabrzmiałe pąki - mimo wiatru w oczy, poczuły wiosnę :wink:

Obrazek

Kot ignoruje fakt, że cebulowce powychodziły i uważa, że może sobie przycupnąć wszędzie ;:222

Obrazek Obrazek
Obrazek

Róże szaleją, puszczają pąki, mimo aury. Patrząc na te poranki, nie mam odwagi rozgrzebywać kopców i ściągać stroiszu ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Niektóre mnie martwią... Są zbrązowiałe, chociaż przekrój środka nie wygląda na martwy? ;:218 Poobcinać?

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Odwiedzających ;:3
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Ja w poniedziałek pościągałam stroisze, kopce zostawiam. Na dwóch moich jesiennych sadzonkach też mam takie końcówki - mimo, że były dobrze okryte. Zdaje mi się, że trzeba obciąć, żeby to brązowe nie schodziło niżej - ale niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie ;:108
Piękne cebulowe ci wychodzą :D
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te poranki nie wyglądają zachęcająco, ale pozostałe zdjęcia piękne ;:215 Te czarne końcówki róż trzeba obciąć, ale chyba jeszcze nie teraz. Wiele osób twierdzi, że najlepiej ciąć, gdy kwitnie forsycja.
jagusia111

Post »

Aniu nie narzekaj na przedwiośnie. Zbyt wysokie temperatury zbyt wcześnie wcale nie są dobre. Mogłoby tylko przestać na jakiś czas padać. A u Ciebie wiosna na całego. U mnie dopiero cebulowe gdzieniegdzie pokazują kiełki. Piękna kicia ;:138 .
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, u mnie pogoda również taka niepewna i zmienna. W weekend +16, dziś rano -2. Istne wariactwo.
W weekend zdjęłam ubranka z agrowłókniny ale kopców nie ruszyłam - za wcześnie na to.
Twoje panny wyglądają dużo lepiej od moich. Już wiem, że w tym roku kilka będzie trzeba ciąć bardzo krótko ala myślę, że poradzą sobie pomimo czarnych końców, i odbiją. Twoje też dadzą radę ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Wszystkiego najlepszego Aniu,dużo zdrowia życzę ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ale masz fajnego kota. Jak delikatnie łapki pomiędzy tymi kiełkami stawia!
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, te przemarznięte końcówki obetnij, bo i tak z nich nic nie będzie ;:185 Kopce zostaw, tym bardziej, że nocami jeszcze temperatura spada poniżej zera.
Za to cebulowe pięknie u Ciebie powychodziły i zimnica nie robi na nich żadnego wrażenia ;:63
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu piękne cebulowe. I jakie już duże. ;:oj
Kot na szczęście jest lekki, to chyba roślinkom noe zaszkodzi. ;:333
Różane, zczerniałe gałązki obetnij ale dopiero przy kwitnięciu forsycji.
Ciepłego weekendu Ci życzę. ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Miałaś śnieg ;:oj
U mnie tylko przymroziło
Ale ładnie przyjęły Ci się patyczki
Masz rękę ;:215
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Witajcie! Poszalałam ostatnio z cięciem powojników, pousuwałam bylinom jakies stare badylki i resztki z zeszłego sezonu i czekam co się dalej będzie działo w pogodzie ;:65

Werka, dzięki, tak zrobię, tylko czekam na odpowiedni moment ;:204

Małgosiu, u mojej mamy rosną forsycje, będę je obserwować i jak tylko coś się ruszy, to sekator w dłoń! :wink:

Aga, ja na przedwiośnie bym nie naarzekała, gdyby wcześniej nie było aż tak ciepło - cebulowce zaczęły wyłazić w grudniu(!), w styczniu mrozy pełną gębą, w lutym róze zaczęły wypuszczać liście - a teraz śniegi i mrozy, to pogodowa paranoja :| Mam tylko nadzieję, że jakoś wszystko przetrwa :? Kicia dziękuje za komplement :D

Marlenko, no zobaczymy co będzie. Cieszę się, że twierdzisz, że moje nowe nabytki wyglądają całkiem całkiem - zależy mi, bo to moje pierwsze porządne różane przedsięwzięcia :wink:

Mariusz, dziękuję serdecznie :wit

Marysiu, dziękuję, kiciucha kochana, ale niestety nie zawsze uważna i chętna szanować moje roslinki :lol: Często bardzo jej wygodnie na nich lezeć lub w nich drapać :evil:

Dorotko i Aneczko, czekam na te forsycje i biore się za cięcie :) Ale muszę przyznać, że róże wyrywają się do rozpoczęcia sezonu jak szalone :wink:

Małgosiu, oj nie zapeszaj, w końcu ja jeszcze zielona i ucząca się... Ale mam wielką nadzieję, że masz rację ;:306

Pozdrawiam Was słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Wiosna u Ciebie jest coraz bardziej widoczna ;:333 . Sporo roślin już wyszło i lada moment coś na pewno zakwitnie ;:224 . U mnie już właściwie większość róż i powojników obudziła się ;:333 . Mrozów nie zapowiadają więc bądźmy dobrej myśli . Bardzo fajnie, że mogłaś trochę popracować w ogrodzie bo to jest świetne zajęcie po zimowej przerwie :tan . Jeszcze tylko słoneczka więcej by się przydało i od razu zrobi się lepiej ;:333 . Słoneczka życzę i pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”