Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Dzisiejszy dzień był bardzo przyjemny, relaksowy, leniuchowaliśmy, pogoda była ładna, więc zrobiłam kilka zdjęć, na pierwszym jest macierzanka (powinna być w poprzednim poście ze zdjęciami). Na 2 fotce jest ogródek warzywny teraz z większymi warzywami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko moja kochana chyba dzisiajszy dzień to dla nas wszystkich był taki leniwy. u mnie dzisiaj było ponad 30st w cieniu spaliłam się jak murzyn. Kwiaty juz pisałam masz cudne pozdrowionkA :oops: :P :P :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

jaka cudna sielska atmosfera u Ciebie akurat na leniuchowanie :D 8)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Kochana dziękuję Ci za wizytke u mnie i oczywiście miłe słowa. Jakos tak na sercu sie robi raźniej. ireniu co to za kwiatek na zdjęciu pod jaskrem- taki niebiesko-fioletowy ??/ Ładny buziaki pozdrawiam papap :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Piękne zdjęcia wkleiłaś....śliczne pełniki i róża ...też jestem ciekawa co to za niebieskie cudo. Kącik wypoczynkowy przytulny że chciałoby się wprosić na kawkę Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gigo i Barbaro jesteście miłymi, bardzo sympatycznymi babkami, a oto odpowiedź: jest to powojnik całolistny, jest on płożący a gałązki długości około 1 m. U mnie gałązki są otoczone siatką i rosną pionowo, wyglądają jak w dużym wazonie. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.
PARZYDŁO
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 cze 2008, o 21:09

Post »

Irenko stworzylas bajkowy ogrod, jestem pod ogromnym wrazeniam sledze ten watek ,mam go w ulubionych :)) Jakis czas temu kupilismy dzialeczke i tez mam zamiar zagospodarowac na razie jest to pole zarosniete sosenkami ale z czasem majac taki przyklad jak Twoj mozna cos stworzyc. Na razie kompletnie sie na tym nie znam ale od czego jest forum. Moze mozesz mi polecic jakies ksiazki. Na rynku jest ich bardzo duzo ale ktore sa wlasciwe???
Pozdrawiam i jestem pod ogromnym wrazeniem tecza barw pieknie.
Dorota
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko - prześlicznie masz w ogrodzie. Chyba już w nim nie brak żadnej rośliny - niesamowite bogactwo. A już z nóg powaliły mnie twoje azalie, rododendrony - ja do nich zawsze miałam i mam słabość. po prostu r e w e l a c j a !!!
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dorotko, dziękuję za bardzo sympatyczne słowa, miło mi za wyróżnienie , pytasz o książki, z których korzystam, otóż jest to Encyklopedia Kwiatów, są tam krótkie komentarze bardzo przydatne, korzystam też z wydawnictw prasowych jak "Ogrody", "Działkowiec" itp. Kieruję się też obserwacją roślin i czasami korzystam z porad sąsiadów. Dorotko, gdy popracujesz kilka lat na działce, nabierzesz równiez doświadczenia i będziesz sobie świetnie radziła, czego Ci serdecznie życzę. Pozdrawiam Irena.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie udało mi się wczoraj zrobić kilka zdjęć, bo dzisiaj gromy waliły i lało. Na drugiej fotce jest kępa trawy bardzo kłującej o ciekawej nazwie "futro niedźwiedzia", natomiast na ostatnim zdjęciu są dwa gatunki czereśni, te większe to odmiana Buttnera, mamy ją od kilkunastu lat, te drugie są "pożyczone" od sąsiada, nie znam nazwy, jak widać jest duża różnica w wielkości aż sama nie mogłam uwierzyć. Pozdrawiam Irena.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

jak pięknie kolorowo :D :D :D a Twoje czereśnie mniam na pewno pyszne ;:8
Awatar użytkownika
Pauzalka
500p
500p
Od: 15 wrz 2006, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojej, jakie piękne czereśnie, uwielbiam takie. Toż to tortura widzieć je tylko na zdjęciu :shock:
Mój ogród.
Pauzalka
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Czereśnie mniam mniam i Pauzalka ma rację że nas torturujesz :D Ciekawe jest to "futro niedźwiedzia" - na fotce ładnie wygląda ale na trawnik to pewnie się nie nadaje :D Śliczne te twoje rabaty Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czereśnie są rzeczywiście tak smaczne jak wyglądają, bardzo chętnie poczęstowałabym Was.

Pauzalko masz przepiękne róże aż pachną z ekranu a zdjęcia super.

Isiu Twoje róże równie śliczne i takie dorodne a nektarynki do pozazdroszczenia, jakie duże owoce, u mnie wszystkie pospadały.

Basiu co do "futra" to jest naprawdę bardzo ładna trawa rosnąca w kępach, jest dekoracyjna, ma intensywny zielony kolor ale jest bardzo kłująca tak że na trawnik się nie nadaje. Jutro zrobię jej zdjęcie w zbliżeniu.

Pozdrawiam serdecznie Irena
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Irenko,
dawno mnie tu nie było, ale jak zwykle pięknie i kolorowo jest u Ciebie i patrzy sie z przyjemnością na te cudeńa,
Pozdrawiam
:P
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”