Nie podobają mi się wasze krokusy :P Wszystkie rosną w błocie. Niskie kwiaty o wiele ładniej prezentują się z jakąś elegancką wyściółką.
Moje na razie tez rosną w błocie ale posadziłem je razem z bluszczem, który będzie współgrał z kolorem kwiatów jak się rozrośnie, zadarniając brzydkie miejsca.
Witam , nie mogę się napatrzeć na te wasze cudne krokusiki ,moje marzenie mieć takie .No cóż to tylko marzenie ponieważ nie mam ogrodu.Tak pomyślałam, doradźcie , mam na balkonie dużą skrzynię z tują i dość dużo wolnego miejsca czy mogła bym spróbować zasadzić choć jednego krokusa czy takie warunki by mu odpowiadały czy raczej dać sobie spokój bo się nie utrzyma. Pozdrawiam
Dzięki Priam , teraz po podziwianiu twoich śliczności idę poszukać i zakupić krokusika .W tej skrzyni mam jeszcze orlika ale on dopiero budzi się ze snu zimowego i właśnie teraz wygląda to tak że jest tuja i duża połowa pusta .Krokusy z tego co zdążyłam się zorientować przekwitną zanim orlik się rozwinie na dobre, czy słusznie myślę
Zastanawiam sie aż czy tej kaczuchy nie odgapić od Priama , ale pewnie nie będę miał miejsca .
Praim ile trzeba kupić krokusów na tą kaczkę czy co to jest ?
Priam ja jako kobieta w twoim rajskim ptaku dopatrzyłam się serca ,przepraszam co to wyobraźnia robi .Teraz jednak faktycznie można się dopatrzeć jakby ptaka tylko nóżek brak .Jutro mam mieć już krokusika lub nawet kilka, jak wsadzę je to wstawię zdjęcie .
Priamie ten Twój żółty nierozpoznany krokus to C. flavus (Krokus żółty) odmiana o nazwie Golden Yellow=Yellow Mammouth a biały to prawdopodobnie C. vernus (C.neapolitanus) K. wiosenny odmiana Jeanne d'Arc.
pytałam Priam, bo trudno coś posadzić na krokusach aby później ich nie wyciągnąć z ziemi ...
Katarzynko ,bardzo mi przykro że nie masz nawet malutkiego ogródka , bo na balkonie nie można sadzić wszystkich kwiatów ... może uda ci się kupić jakiś maleńki kawałek ziemi na wymarzony ogród .. Na wsiach leży teraz dużo odłogów i małe kawałki można kupić za przyzwoitą cenę , tylko trochę dalej od uczęszczanych dróg
Teraz chwalę się wam moimi krokusami .Wsadziłam je 1.04. to zdjęcie z nie rozwiniętymi kwiatkami .Dwa następne zdjęcia robione dzisiaj, więc myślę że się przyjęły, ślicznie się rozwinęły