Na Polnej... działka pachnąca różami...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na Polnej... działka pachnąca różami...

Post »

Gabi ogród miód malina. ;:167
Wiem, powtarzam to za każdym razem, ale nic nowego nie wymyślę.
Wrócę jeszcze do zdjęć.
Nie wiem jak to zrobiłam, ale można pobierać inki i wstawiać je na forum.
Właśnie mi się to udało. Klikam na powiększony obrazek prawym przyciskiem i wybieram kopiuj adres obrazka. potem wklejam do postu i daję jeszcze img
Ale ogólnie nie podobają mi się te nowe zmiany. Poprzednią wersję miałam opanowaną po perfekcji a teraz mam kłopot z dodaniem nowych zdjęć, czy utworzeniem albumu :?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, dostało oj dostało... jeszcze tak marnych róż nie miałam jak w tym roku...zeszły, choć był suchy to róże kwitły obficie, a w tym, nie dość że słabo kwitną, to niektóre nic nie urosły...
Jadziu, przeczytałam cały poradnik o dodawaniu zdjęć przez Google+... kurde... ale to skomplikowane... przynajmniej dla mnie... i znowu trzeba instalować Google Chrome do edycji zdjęć... nie wiem czy będę to robić i w ogóle chyba niepotrzebnie przechodziłam do +... matko... czego mi się jeszcze na starość każą uczyć... ;:306

Grażynko, u mnie jakby słabiej niż zawsze... a historyczne, no cóż... Comte kwitnie ładnie, ale Raine tylko pojedynczymi kwiatkami... muszę ją solidnie przyciąć na wiosnę, bo za bardzo się rozpuściła...

Wiolu, a masz konto na Google +... ?... ja też tak zrobiłam, ale wtedy na forum jest w wersji oryginalnej, tzn. bardzo duży...

Jak rozpracuję i ogarnę Google + to wstawię zdjęcia... choć mniej roboty będę miała z Photobucket'em... chyba... ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gabi jak korzystam z Photobucket'a i nie narzekam. Także wrzucaj zdjęcia, bo jestem ich bardzo ciekawa. ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie róże o tej porze roku zawsze strasznie wkurzają. Mam tak każdego września. Patrzę, jak u innych wspaniałe są te drugie kwitnienia, a moje róże teraz to takie sobie bidule. Tylko te z ADR kwitną i wyglądają w porządku. A reszta - nie mogę patrzeć na te czarne ohydne plamy. :evil:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mam nadzieję ,ze wreszcie ci się uda wstawić fotki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko, też korzystam z niego, ale u mnie jest taki problem, że przesyłam zdjęcia na hosting w oryginalnych rozmiarach... a tam trzeba zmieniać rozmiar i właśnie to jest czasochłonne...

Obrazek

Obrazek

Wandziu, mnie w tym szczególnie... pisałam już że tak marnych jeszcze nie miałam... ale trzeba się cieszyć z tego co się ma... albo będzie miało... ;:306

Obrazek

Obrazek

Jadziu, już wstawiam... tylko wkurza mnie to że zdjęcia mam porozrzucane po różnych hostingach... ale nic to...
Jadziu, popatrz na ostatnią różę.. to ta gratisowa... ciekawe jak będzie wyglądać jako duży krzew... na razie mi się podoba, choć pustawa, ale jak ma kwitnąć obficie i przede wszystkim ma być zdrowa, to niech rośnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a u mnie wiosna... kwitnie zawilec i sasanki... niestety sasankom zdjęcia nie zrobiłam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi śliczna jest ta gratisowa różyczka i ma ładne rzęski :wink: Kolor rzeczywiście intensywny widoczny z daleka .Czerwienie działają na mnie jak płachta na byka.Z tego nowego hostingu Google + można wysyłać także fotki 800x600 i chyba nie trzeba ich zmniejszać.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pięknie ci kwitną różyczki, i takie zdrowe.Moje trochę plamek dostały :evil:
I zawilec ;:oj ;:oj .
to co po wiośnie mamy dalej lato ?? ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A u mnie zakwitła czereśnia, serduszka.
Poza tym opadły liście z wiąza Wredei
Byłam w szoku
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Matko, znowu mnie tu nie było trochę... ;:oj ale powiem szczerze, że nie mam Wam co pokazać... a na dodatek, jestem rozczarowana... czym ?... wszystkim...

Byłam w niedzielę w Ogrodach Kapiasa... i tam też się rozczarowałam... liczyłam że coś mnie tam zaskoczy, coś zachwyci, a tu nic... no prawie nic....
Nie wiem, może za późno pojechałam, bo gdyby to był np. czerwiec-lipiec, no to można by było na czym oko zawiesić... wiadomo... róże...
A tak to tylko niektóre kwitły.... ale co mnie uderzyło to to, że wszystkie róże, niezależnie od wzrostu, były cięte nisko..
Najpierw zauważyłam RU ciętą nisko, a i tak miała pędy dość wysokie i takie rozcapierzone... jak myślicie, dobra metoda ?

Pierwszy raz widziałam też Grahama T. na żywo... no, no... jak na nielubiącą żółtego koloru, to ta właśnie róża, a właściwie to ten jej kolor mnie zauroczyła... i aż zapragnęłam ją mieć... ;:306
Widziałam też William Shakespeare, też ciętego bardzo nisko... ale to nic... obok rosła piękna róża, o bardzo ciemnym aksamitnym kolorze, z oczkiem żółtym, bądź zielonym... już nie pamiętam dokładnie... to było dopiero cudo... niestety nazwy nie było... w rzeczywistości była jeszcze ciemniejsza...

Obrazek

i druga róża, która przypominała mi Tea Clipper, ale nie jestem pewna czy to ona, bo też nazwy nie było...

Obrazek

I jeszcze jedna w różowym kolorze z ciemniejszym środkiem... też bez nazwy... zdjęcia niestety brak, bo za daleko rosła... ogólnie ogród "Romantyczny", bo tak się nazywał przypadł mi nawet do gustu...
A reszta taka sobie... nawet "Angielski" daleko odbiegał o moim wyobrażeniu o takim stylu... fakt.. obwódki bukszpanowe były, ale nasadzenia mnie jakoś nie zachwyciły... no z wyjątkiem rabaty różanej... ;:306
Ogród "Japoński" chyba jeszcze w budowie, bo oprócz kamieni i klonu pusto....chyba że ja źle patrzyłam...
W sklepie też nic ciekawego... tłumaczę to sobie tym, że już co ciekawsze egzemplarze zostały wykupione... kupiłam tylko dwie hortensje...

Jadziu, ta róża daje po oczach, oj daje... na razie rośnie w miejscu dość centralnym, ale w pobliżu ma Artemis'a, Marietheresie, Pastelle, a będzie jeszcze Bouquet Parfait... myślę że się zgrają, a jak nie no to przesadzę w inne miejsce...

Aniu, tak by miało być... wiosna i lato... ale ja zdecydowanie lubię jesień...
Moje róże nie dostały trochę plamek, tylko plamiska... ;:306 są już łyse.... najgorzej wygląda Mary R, Cottage R, Elmshorm, Ascot, Raine D.V i kilka innych...
Te z ADR mają się nieźle, choć też mają plamki... ale aż tak tragicznie to nie wygląda...

Gosiu, jakieś anomalie zawsze są... musimy to przyjąć, bo matka natura się obrazi jak byśmy ciągle gderali...

A takiego osobnika wypatrzyłam na marchewce... co roku Paź królowej fruwa, ale rzadko znajduję gąsienicę....

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudna gąsienica pazia widzieć ją na żywo na marchewce ;:oj To ich roślina żywicielska tak jak i koper . Ta ciemna róża to chyba Tradescant, bo tak właśnie u mnie wygląda.Gabi stajesz się rzeczywiście bardzo wymagająca :;230 Właśnie u Kapiasa widziałam RU cięta nisko i swoją wiosną też mam zamiar nisko ciąć ,żeby się trochę odmłodziła jak już ja nie umiem ;:306 i wypuściła jakieś nowe pędy.Potem fotkę usunę

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, być może to Tradescant... w każdym razie była bardzo ciemna... ooo... prawie taka...

Obrazek

Dzisiaj porobiłam trochę zdjęć i o dziwo.. na zdjęciach jest całkiem przyzwoicie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a teraz już mniej przyzwoicie... wstydziły by się ... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To na razie tyle... jutro będzie więcej szczegółowych zdjęć... :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi Tradescant i The Prince są w takiej tonacji, a wiesz późno letnie kwiaty są dużo ciemniejsze .Nie narzekaj na Twoje panny są w pełni ubrane, no może niektórym było zbyt gorąco to się porozbierały :;230 Jednak kwiecia masz mnóstwo wiecej niż u mnie ,bo moje niektóre dopiero się zbierają do kwitnienia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gabi jakie hortensje kupiłaś? Pochwalisz się?
Róże kwitną Ci jeszcze bardzo ładnie,a ja tez mam kilka takich bezwstydnic ;:303
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Gabiś nie przejmuj się golaskami, ważne ze na górze są kwiaty.
Portki zrobisz z czegoś innego, podsadzisz jakąś bylinką i będzie git. ;:333
A te z pierwszych fotek cudne ;:224 , ani jak na wiosnę.
Oby tak chciały kwitnąć jeszcze długo i cieszyć oczy.
Masz cudnie. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”