Ogród po 30 - stce Część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród po 30 - stce Część III

Post »

Fajne takie kontrasty Aniu,
Czemu narzekasz, że mało kwitnie, ciągle coś Ci kwitnie, a w następnym roku będzie jeszcze więcej, na pewno :wink:
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, ta biało czerwona dalia wyjątkowo oryginalna ;:215 Zresztą u Ciebie wiele jest takich ciekawych odmian. Polkę miałam, ale w tym roku chyba coś się stało z bulwą, bo nie wyszła z ziemi po posadzeniu :(

Chcesz kupić Lady Emma Hamilton? Ja jej nie mam, ale chętnie popatrzę jak u Ciebie rośnie. Chyba mało kto ją ma na forum, a przynajmniej ja się z nią nie spotkałam :roll:
Mnie dziewczyny kuszą Lady of Shalott. I chyba wreszcie ulegnę, bo ona mi się podoba i nawet mam fajną miejscówkę dla niej :uszy
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

ewarm - Ewa, dziękuję za wsparcie, ale chodzi mi o różne roślinki w kwiatach, bo nie mam już co fotografować; kwitną te same , a reszta, albo przekwitła, albo strajkuje ;:174 .
Przyszły rok - a właściwie wiosna, toż to 8-9 miesięcy, a przecież znasz już moją (nie)cierpliwość ;:108 .
Za mało mam jesiennych, a właściwie 'przejściowych' - należy pomyśleć o tym ;:223 .

dorotka350 - Dorota, ja już mam Lady Emma Hamilton, a Lady of Shalott wszędzie jest chwalona, więc też jest na mojej liście, no i jest pomarańczowa, a ja mam rok pomarańczowy :tan .
Wg mnie śmiało możesz ją kupować, najwyżej mi się oberwie, ale nie sądzę - to Ci pisze "ekspert od róż" - hehehe... .
The Pilgrim ma 2 pędy ponad metrowe - to będzie pnąca róża? ;:oj .
Mnie z nowych, zakwitła Gebruder Grimm i kolorek ma odblaskowy, czyli taki 'mój' ;:306 . Nie wiem, czy powinnam pozwolić im kwitnąć, ale one wszystkie były zadoniczkowane. Najwyżej wiosną się nimi bardziej zajmę ;:224 .
Ładnie, chyba się dałam wkręcić w róże ;:173 . Dobrze, że ogród mnie powstrzyma ;:14 .
Mam jeszcze taką 'pomarańczkę' - Notre Dame du Rosaire
Obrazek
Trochę normalnych roślin ;:224
Obrazek
Gebruder Grimm - miały być normalne rośliny ;:170
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak nie masz co fotografować? ;:306 Inne ujęcia rób, różne plany! Póki lato trwa! Baw się światłem, słońcem i barwami kwiatów! To nigdy nie jest nudne! Dalii dla mnie możesz fotografować multum, ze wszystkich stron! ;:333 Zwłaszcza te anemonowe cuda! I się nie wymiguj!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Anka!
Ech, te Twoje energetyczne pomarańczki ;:oj! Domyślasz się pewnie, że ja utknęłam nad zdjęciem puszystego kłosowca ;:306, to najpiękniejsza roślina w Twoim ogrodzie :uszy.
Dalie anemonowe warte grzechu, gdyby jeszcze były fioletowe... ;:224.
Ma rację Miłka w 100 procentach. Tak rób!

Pozdrowienia i buziaki - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie - Miłko, ok, ok, będę dalej się umartwiać, że robię nędzne zdjęcia, ale tak bardzo nie chce mi się już uczyć, że zniosę każdą krytykę; jest jakby nie patrzeć - bezosobowa :;230 .
Anemonową dalię mam jedną , a w ogóle to kilka jednak uschło w zimie. Muszę do nich w tym szezonie pozaglądać ;:131 .

JagiS - Jagi, wiem, niebieski i biały, no może ecru lub kremowy ;:108 .
Cóż, spróbuję chociaż małą rabatę tak zrobić, ale nie ręczę za efekt ;:173 .

Zgodnie z Pań zaleceniem - fotki z bardzo wczesnego poranka, raczej dla wielu z nocy :D .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Caramella
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No i znalazłaś obiekty do fotografowania ;:63 tylko ta mroczna sceneria.. ;:131 to chyba dla urozmaicenia albo spania nie masz... :) I nie jest to krytyka z mojej strony...tylko spostrzeżenie... ;:108
Zapowiada się piękny dzień ,ogarnę chatę i kierunek, działka...W poniedziałek zapowiada się u mnie zimno i deszczowo..
Miłego weekendu Aniu! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, już zapomniałam o Twoim cyklu dnia i nocy :D Masz rację, ta pora dnia a raczej nocy :wink: dla wielu z nas mało atrakcyjna na latanie w szlafroczku po mokrym ogrodzie. :lol: Ale foteczki z niezłą energią :uszy
Mam na stoliku w salonie taki bukiecik z róży pomarańczowej i różowej, normalnie bomba energii, i wiesz że pomyślałam o Tobie jak go układałam? :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa - Maryniu, nie wiedziałam, że zdjęcia z lampą o brzasku wyjdą takie ciemne. Nocne też nie wychodziły dobrze, więc zostawiłam na zasadzie -'Ciemno wszędzie, cicho wszędzie... ' ;:oj .
Oj, czasem mam takie 'zawirowania' zrobienia czegoś, powiedzmy innego :tan .
U nas od rana parno i teraz już gorąco. Zjazd z ogrodu do domu; wieczorem szlauch w obrocie ;:218 .
Owocnych prac w ogrodzie Ci życzę ;:196 .

PEPSI - Gosiu, Nie latam w szlafroczku, ale w piżamie ;:173 . Po prostu się wyspałam, a wtedy muszę już wstać ;:108 .
Posadziłam dzisiaj 3 róże - bladawce, sama sobie nie wierząc, ze takowe kupiłam :oops: . Dziękuję Ci bardzo za pamięć; dobrze, jak ktoś o nas pamięta ;:168 .
Ok., to trochę wczorajszych, coś tam jeszcze znalazłam ;:224 .
Trójsklepka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta jeżówka ma takie duże kwiaty Aniu, ta na samym dole?
A ten kwiatek na 3 zdjęciu od dołu, to gazania?
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Żółta jeżówka cudowna, pewnie się powtarzam! W ogóle jeżówki są dla mnie nad wyraz ciekawe! Taka miła plama w ogrodzie. Tak ja wczesnym latem margarytki!
Cynii czerwonych nie mam, choć miałam nadzieję, że w końcu jakaś z mixa będzie :wink: Twoje piękne ;:173

Trójsklepka! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu kochanie porównaj swoje zdjęcia z moimi .Przy Twoich ;:333 ja swoich w ogóle nie powinnam pokazywać
Te ostatnie z rana lub nocy są świetne ;:215 ;:215 ;:215 , A co do plenerów zdjęciowych to Miłka ma rację jedną rabatke ze stu stron obfoć i będzie ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Aniu, Twoje zdjęcia z mrokiem w tle są bardzo udane. Uwypuklają kwiatek lub całą roślinę, można ją obejrzeć w całej okazałości. Ja również lubię robić zdjęcia po ciemku, zwłaszcza kalina koralowa dobrze na nich wychodzi, i w ogóle biało kwitnące rośliny.
Bardzo mi się podoba ta fioletowa róża. Sama mam taką, ale i tak mi się podoba.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewarm - Ewa, ta jeżówka jest faktycznie duża, poszłam sprawdzić ;:108 .
Te kwiatki to osteospermum, lepsze od gazani, bo kwitną bez względu na pogodę ;:173 . Mam gdzieś jeszcze takie w złotawym kolorze, ale jak są zasłonięte, to gorzej kwitną.

takasobie - Miłka, spróbuję zebrać nasiona z tych czerwonych, bo faktycznie są napakowane, jak piłki do tenisa. Z jeżówkami 'nieśmiało',próbuję któryś raz z kolei . Są ładne, ale ślimaki też je lubią ;:14 .
Trójsklepek część kwitła w czerwcu, a inne dopiero teraz. Rośnie jeszcze alba, która kawiaty ma w kącikach liści, ale jeszcze nawet pąków nie widzę ;:185 .
Lubię je, chociaż są takie mało pokazowe w moim buszu. Trzeba podejść bliżej, żeby ocenić ich urok.
Wczoraj była u mnie koleżanka z dorosła córką, która chce urządzić sobie ogród po zakończonej budowie domu. Patrzyłam, jak przechodziła obok roślin i ... nic nie widzi ;:oj . Zna kilka bylin i na nich zatrzymywała wzrok, a nad resztą przechodziła, jakby było pusto. Roześmiałam się i zapytałam, czy coś widzi. Odpowiedziała, że niewiele. Chce mieć ładnie, ale na gotowo. Nie ma na razie chęci zapoznawania się z roślinami. Szukała host i traw. Reszta mogła być najpiękniejsza, ale dla mnie, nie dla niej. Kiedyś też tak patrzyłam, ale mimo wszystko trochę się zirytowałam. Jak to można nie lubić bylin ;:188 .

alicjad31 - Alu, daj spokój, to miłe, ale nie pocieszaj, nie czuję blusa ;:185 .
Te nocne są prawie takie, jak je widziałam przed świtem.
Pewnie, że będę rozbić zdjęcia naokoło roślin, liczy się kolor :tan .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Róża Sibelius
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lions Rose - jeszcze w donicy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IzabelaS - Izo, dziękuję za pochwałę ;:180 , bo fotografowałam te rośliny tak dla żartu, że raniutko już nie śpię, kiedy inni jeszcze tulą się do poduszki ;:19 .
Te z kolei, co pokazuję wyżej są nic zupełnie nie obrabiane i wg mnie są niezłe. Nie zrozumiem wszystkich czynników, które składają się na dobre zdjęcie. Mówienie o świetle jest dla mnie 'czarną magią' i tak już pewnie zostanie ;:130 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Znowu jakieś róże zakupiłaś? Pochwal się jakie. Bo nie doczytałam, albo nie pisałaś.
Mówisz o tej córce Twojej znajomej, a ja mam tak z wieloma znajomymi. I niektórzy też mają ogrody....ech dobrze że jest FO to możemy sobie pogadać na temat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”