ewarm - Ewa, ta jeżówka jest faktycznie duża, poszłam sprawdzić

.
Te kwiatki to
osteospermum, lepsze od gazani, bo kwitną bez względu na pogodę

. Mam gdzieś jeszcze takie w złotawym kolorze, ale jak są zasłonięte, to gorzej kwitną.
takasobie - Miłka, spróbuję zebrać nasiona z tych czerwonych, bo faktycznie są napakowane, jak piłki do tenisa. Z jeżówkami 'nieśmiało',próbuję któryś raz z kolei . Są ładne, ale ślimaki też je lubią

.
Trójsklepek część kwitła w czerwcu, a inne dopiero teraz. Rośnie jeszcze
alba, która kawiaty ma w kącikach liści, ale jeszcze nawet pąków nie widzę

.
Lubię je, chociaż są takie mało pokazowe w moim buszu. Trzeba podejść bliżej, żeby ocenić ich urok.
Wczoraj była u mnie koleżanka z dorosła córką, która chce urządzić sobie ogród po zakończonej budowie domu. Patrzyłam, jak przechodziła obok roślin i ... nic nie widzi

. Zna kilka bylin i na nich zatrzymywała wzrok, a nad resztą przechodziła, jakby było pusto. Roześmiałam się i zapytałam, czy coś widzi. Odpowiedziała, że niewiele. Chce mieć ładnie, ale na gotowo. Nie ma na razie chęci zapoznawania się z roślinami. Szukała host i traw. Reszta mogła być najpiękniejsza, ale dla mnie, nie dla niej. Kiedyś też tak patrzyłam, ale mimo wszystko trochę się zirytowałam. Jak to można nie lubić bylin

.
alicjad31 - Alu, daj spokój, to miłe, ale nie pocieszaj, nie czuję blusa

.
Te nocne są prawie takie, jak je widziałam przed świtem.
Pewnie, że będę rozbić zdjęcia naokoło roślin, liczy się kolor

.

Róża
Sibelius
Lions Rose - jeszcze w donicy
IzabelaS - Izo, dziękuję za pochwałę

, bo fotografowałam te rośliny tak dla żartu, że raniutko już nie śpię, kiedy inni jeszcze tulą się do poduszki

.
Te z kolei, co pokazuję wyżej są nic zupełnie nie obrabiane i wg mnie są niezłe. Nie zrozumiem wszystkich czynników, które składają się na dobre zdjęcie. Mówienie o świetle jest dla mnie 'czarną magią' i tak już pewnie zostanie

.