Ogródkowo - powrót :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowo - powrót :)

Post »

Witaj Kingo, ja też lubię wiedzieć u kogo rosną moje rośliny :)
Jest mi miło, że doceniasz moje prace ;:167 Mnie plastyczki nigdy nie doceniały w szkole :( ;:306
Aguss :;230 muzyczka ;:224 jak poleciałam po magnetofon to było już po wszystkim :;230
Trójlisty to takie śmieszne leśne roślinki :) z racji mojego zamiłowania do liczb pierwszych wszystko co ma 1 3 5 7 itd. w nazwie jest mi bliskie :;230 np. ww trójlist, pięciornik ;:167 są różne trójlisty, ale kosmicznie drogie. Ja mam tylko tego i więcej już nie zamierzam kupować :wink:
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żeby nie było tak pięknie, bardziej podobał mi się bóbr niż Twój portret, więcej w bobrze Twojego myślenia. Jutro wyślę Ci bulwiska!
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Moniczko, trójlisty są przepiękne, też się kiedyś za nimi rozglądałam ale nie dane mi było kupić. ;:oj
Ty teraz wielka paparazzi ;:111 ładnie to tak podglądać i jeszcze publikować a co na to paragrafy. ;:306
Jak przeczytałam o powiększeniu rodziny, to pomyślałam o trzecim bobasku a tu takie rzeczy się u Ciebie dzieją. :;230
Pozdrawiam i miłego ogrodowania życzę. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dałaś się nabrać Stasiu ? ;:306 ;:168
Dziękuję Ci ślicznie. Pogoda dopisuje. Roślinki rosną i pokazują się po zimie. Wszyscy już mają kwitnące dawno, a moje dopiero się budzą :) Myślałam, że strat będzie więcej, ale nie jest źle ;:215

Kingo czekam z utęsknieniem ;:65 ;:63
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Muszę trochę Cię ostrzec ,bo w sobotę wyjęte z piachu bulwy ,mając tylko nabrzmiałe pączki , na potęgę zaczęły rosnąć w mieszkaniu. Ale nie można ich wsadzić do gruntu, bo to ciepłolubne roślinki. Najlepiej by było, gdybyś je posadziła do doniczek, już z dobrą ziemią i trzymała w jakimś widnym, ale nie "zamarzającym" miejscu. Tak mi się raz zdarzyło , w dzień trzymałam je na tarasie, na noc, na wszelki przypadek znosiłam do domu. 15 maja wsadziłam do gruntu. Nawet im się to podobało, bo wcześniej kwitły. Będziesz miała trochę kłopotu z nimi, ale tak to już jest z roślinkami, sama wiesz. :wit
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Tak Kingo, wiem, że muszę je jeszcze przechować :) Ale dziękuję, że przypomniałaś :)
Pokażę Wam, co się dzieje u mnie:
Pierwszy obudził się pierwiosnek od Stasi :) ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Potem chochoły spadły z róż :)
Obrazek
Powojniki od Stasi: Żyją Stasiu ;:138 Moja troskliwa opieka im nie zaszkodziła ;:306
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Porzeczki:
Obrazek
Lilak :) pierwszy raz się doczekałam kwitnienia - po 3 latach od posadzenia. Ale maleńki był jak wsadzałam :)
Obrazek
Obrazek
Podczas kiedy u innych już dawno kwitnie u mnie dopiero w pąkach - sasanka:
Obrazek
Glicynia od Karoli ;:167 Pąki zdrowe - żyje ;:138
Obrazek
Szalona forsycja - nie była przycinana - wygląda jakby ją prądem raziło ;:306
Obrazek
Tak wygląda z dalszej perspektywy :)
Obrazek
A to powój - Ninka wsiała w zwykły piach i wzeszedł ;:306 Ja wsiałam w ziemię do siewu i nie widu ni słychu :;230
Obrazek
I na koniec coś ładnego:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:wit
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Bym zapomniała :wit Moje ulubione ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
;:167
Ogródkowo
Doniczkowo
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ale pięknie zawiosnowało w Twoim ogródku.Przedziwny zbieg okoliczności, gdybym zrobiła zdjęcia mojego, pokazałyby się prawie takie same rośliny.
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

Ja czekam na Sasanki - uwielbiam te kwiaty ;:138
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Monia, miło zobaczyć własne dzieci w nowym świecie, dzięki za pokazanie i dobrą opiekę. ;:167 ;:196
Ale sianie to Ty zostaw Nineczce, młoda ogrodniczka ma rękę do tego. ;:215 Wyściskaj ją i Jasieńka. ;:4
Piękna kolekcja rozchodników, bratki miodzio a forsycja daje po oczach. ;:oj ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wyszedł jeszcze piąty rozchodnik ;:138 uwielbiam je :) Dziękuję Stasiu, wyściskałam wszystkich ;:168 ;:167 :lol:
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Zawilec grecki :) mały bo mały, ale jest ;:138
Obrazek
Jasiu śpiewa kurom ;:306
Obrazek
Rutewka ;:167
Obrazek
Żeby nie było, Stasiu, mi też coś wzeszło :roll:
Obrazek
Bluszcz Goldheart :) dał radę zimie :)
Obrazek
Gęsiówka - nie wiem czemu łysa w środku - ale odrasta ;:oj
Obrazek
;:333
A to prezent od Ninki na naszą 8 rocznicę ślubu ;:167
Obrazek
Ogródkowo
Doniczkowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Moniczko! Widzę, że Twoja wiosna też nieco spóźniona, zupełnie jak moja. ;:108 Dopiero się obie rozkręcają. ;:7 Nie szkodzi, ;:185 u nas będzie wiosennie, gdy u innych pozostanie już tylko wspomnienie. :tan
Śliczniutki kwiatuszek kurkom serenady wyśpiewuje! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko, jak ja kocham ten moment, wszystko w pączusiach, z daleka nad roślinami taka zielona mgiełka, wiosenne kwitną, ogrodnicy się cieszą i opalenizny (albo u niektórych pechowców- piegów) przybywa ;:138
Co kurki na śpiewy, dołączyły się? :lol: To Wasze kurki? Te Sussex białe z czarną szyjką bardzo mi się podobają ;:215 Widzę, że stadko prawie takie monochromatyczne, jak moje, znaczy tylko jedna ruda. U mnie też białe, czarne i czarnobiałe :wink:
A wiesz co, ja też mam takie kolorowanki jak ta Ninkowa ;:224 I jak mnie ręce za bardzo bolą na normalne ryzowanie, to sobie koloruję, choć wolę rysować :) Teraz gonię z ogrodem, żeby już po majówce rozstawić leżaczek, z książką, szkicownikiem, dzbankiem wody i 100% relax ;:oj
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Lucynko ;:168 miło, że do mnie zaglądasz ;:167
Aguss85 kury nasze :) miałam kochiny kiedyś i silki (są super), ale odeszły śmiercią naturalną. Niestety kury nie żyją długo. Mamy teraz też jedną perlicę, która krzyczy i krzyczy :roll: To Ty rysujesz? :) pochwalisz się kiedyś?
Dziękuję, że wpadłaś ;:168 ;:167
A to widok, który nawet lubię w moim Ogródkowie :)
Obrazek

No, może za wyjątkiem tej miotły ;:306 Muszę ją wyciąć już. Niestety jedna zima załatwiła to drzewko.
Ogródkowo
Doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”