Moje zielone nieszczęścia - anoli
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wytrzyma moj lata całe stał w bloku na południowym balkonie - termometr czasem pokazywał w południe 50 stopni i więcej...
przecież to roślina tropikalna - lubi słonko, ale warunek - micha wody - wtedy spodeczek to zdecydowanie za mało
no i trzeba uważać wystawiając wiosną, zeby w nocy nie było już ochłodzeń no i żeby palące słonko go nie przypiekło
przecież to roślina tropikalna - lubi słonko, ale warunek - micha wody - wtedy spodeczek to zdecydowanie za mało
no i trzeba uważać wystawiając wiosną, zeby w nocy nie było już ochłodzeń no i żeby palące słonko go nie przypiekło
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj niedobrze..A co kupiłaś? Forum paskudne i jak czas pożera. Ja przez nie to mgr nie napisze nigdy
Może M przejdzie, jakiś ulubiony obiadek mu daj, u mnie to koronny argument 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Jak Ty możesz w ogóle pytać,co kupiłam?No Hibiscusa oczywiścieanoli pisze:Oj niedobrze..A co kupiłaś? Forum paskudne i jak czas pożera. Ja przez nie to mgr nie napisze nigdyMoże M przejdzie, jakiś ulubiony obiadek mu daj, u mnie to koronny argument

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- anoli

Ja tam zawsze robię coś smacznego do jedzenia, ale takiego, żeby się nie namęczyć

- Antooosia
- 1000p
No właśnie hibiskus nie jest trudny...a jaki wdzięczny...mam na razie małe sadzonki czerwonego,tzn.próbuję ukorzenić...jeśli mi się to uda z więcej niz jednym(jeden już zaklepany),to bardzo chętnie zarażę Cię tą manią.Marzy mi się mieć wszystkie odmiany....ale wtedy moje parapety musialyby mieć z osiem km długości
.za to chętnie jakiś przepis na "pracochłonne "danie poznam...

Pozdrawiam,Kinga.
- anoli
Na pw kochana, a jak nie takie to poszukamy innych
Parapety na km. kto by nie chciał
Wszystkie może Ci się nie zmieszczą, ale spora część 8)
Ile jest odmian, mniej więcej? Muszę wiedzić na co zachoruję
Bo hoi jest tyle, że ogród botaniczny można by otworzyć

- anoli
Hm...Zaczynam normalnie, wysiew, pikowanie, potem w skrzynki na balkon, podwiązane do barierki, rosną, owocują. Tu mają mase slońca, dużo wody piją. Owoce nie są duże, ale pachnące i własne 

- anoli
Na 6 stronce są zdjątka jeszcze zielonych
Wspomnienia
Ważne jest nawożenie i dodawanie ziemi, bo ją szybko przerabiają. I podlewanie, podlewanie. Musiałam dwa razy dziennie. Wtedy jeszcze miałam na to czas, a w tym roku nie wiem czy się uda. Pomidorków było dużo, bo udało mi się poczęstować ciekawskie sąsiadki i nawet dla rodzinki zostłao.

- Antooosia
- 1000p
Ilonko nie odpowiedziałam na Twoje pytanie dotyczące ilości odmian hibiscusów:kiedyś było ich tylko kilka,ale dzięki modyfikacjom i krzyzówkom liczba ta znacznie przekroczyła setkę,dokładnie nie wiadomo,ile ich jest...Ja nie jestem zachłanna:mam białego i czerwonego,marzy mi się jeszcze żółty i pomarańczowy...tzn.tak było do wczoraj-zobaczyłam fioletowego
.I jeszcze nie wiem,jak to zrobię,ale tego też muszę mieć!Okropne forum!Miałabym spokój (i żyłabym w niewiedzy),gdybym tu nie zajrzała 

Pozdrawiam,Kinga.