Moje zielone nieszczęścia - anoli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a balkon?
a miske daj jak zacznie być sucho na podstawce
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Balkon zajmą pomidory, ale może się go wciśnie, tylko chyba nie wytrzyma parzącego słońca...
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wytrzyma moj lata całe stał w bloku na południowym balkonie - termometr czasem pokazywał w południe 50 stopni i więcej...
przecież to roślina tropikalna - lubi słonko, ale warunek - micha wody - wtedy spodeczek to zdecydowanie za mało

no i trzeba uważać wystawiając wiosną, zeby w nocy nie było już ochłodzeń no i żeby palące słonko go nie przypiekło
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Mój M od wczoraj się do mnie nie odzywa.To"paskudne" forum tak mnię wciągnęło,że ku jego ogromnej rozpaczy kupiłam kolejnego zielonego...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj niedobrze..A co kupiłaś? Forum paskudne i jak czas pożera. Ja przez nie to mgr nie napisze nigdy :lol: Może M przejdzie, jakiś ulubiony obiadek mu daj, u mnie to koronny argument :lol:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

anoli pisze:Oj niedobrze..A co kupiłaś? Forum paskudne i jak czas pożera. Ja przez nie to mgr nie napisze nigdy :lol: Może M przejdzie, jakiś ulubiony obiadek mu daj, u mnie to koronny argument :lol:
Jak Ty możesz w ogóle pytać,co kupiłam?No Hibiscusa oczywiście :lol: :lol: :lol: .Z tym obiadkiem to dobry plan...To ja już wiem,po kim Twoje psinki takie cwane bestie...ponoć pies się do pana/i upodabnia :D :D :D
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol: Zuzia niby Maxa, ale ze mną częściej siedzi siłą rzeczy - to może coś w tym jest :lol: Wiesz ja tak po cichu się za hibiskusikiem już w Tomaszewskim rozgladałam, ale wtedy jeszcze nie dla siebie :wink: A teraz to na al...oglądałam, ale co do tej formy mam spore wątpliwości. A wiesz, myslałam, że może hojomania już Cię mocniej dopadła :lol: Ale widzę wierność hibiskusikom :D
Ja tam zawsze robię coś smacznego do jedzenia, ale takiego, żeby się nie namęczyć :lol: a potem mówię jakie to pracochłonne było :lol: jakoś sobie trzeba radzić. Czy hibiskusik jest bardzo trudny, po kłopotach z głupim bluszczykiem nad wszystkim się waham :wink:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

No właśnie hibiskus nie jest trudny...a jaki wdzięczny...mam na razie małe sadzonki czerwonego,tzn.próbuję ukorzenić...jeśli mi się to uda z więcej niz jednym(jeden już zaklepany),to bardzo chętnie zarażę Cię tą manią.Marzy mi się mieć wszystkie odmiany....ale wtedy moje parapety musialyby mieć z osiem km długości :( .za to chętnie jakiś przepis na "pracochłonne "danie poznam... :D :D
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pw kochana, a jak nie takie to poszukamy innych :lol: Parapety na km. kto by nie chciał :lol: Wszystkie może Ci się nie zmieszczą, ale spora część 8) :lol: Ile jest odmian, mniej więcej? Muszę wiedzić na co zachoruję :lol: Bo hoi jest tyle, że ogród botaniczny można by otworzyć :D :?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

To co w tym ogrodzie będzie hibiskus.....hoja ....oj to kiepsko to widzę na tych nieszczęsnych parapetach :wink:
Ilonko Ty pomidorki na balkonie hodujesz :?: jak Ci się to udaje ...
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hm...Zaczynam normalnie, wysiew, pikowanie, potem w skrzynki na balkon, podwiązane do barierki, rosną, owocują. Tu mają mase slońca, dużo wody piją. Owoce nie są duże, ale pachnące i własne :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na 6 stronce są zdjątka jeszcze zielonych :) Wspomnienia :D Ważne jest nawożenie i dodawanie ziemi, bo ją szybko przerabiają. I podlewanie, podlewanie. Musiałam dwa razy dziennie. Wtedy jeszcze miałam na to czas, a w tym roku nie wiem czy się uda. Pomidorków było dużo, bo udało mi się poczęstować ciekawskie sąsiadki i nawet dla rodzinki zostłao.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Ilonko nie odpowiedziałam na Twoje pytanie dotyczące ilości odmian hibiscusów:kiedyś było ich tylko kilka,ale dzięki modyfikacjom i krzyzówkom liczba ta znacznie przekroczyła setkę,dokładnie nie wiadomo,ile ich jest...Ja nie jestem zachłanna:mam białego i czerwonego,marzy mi się jeszcze żółty i pomarańczowy...tzn.tak było do wczoraj-zobaczyłam fioletowego :shock: :shock: :shock: .I jeszcze nie wiem,jak to zrobię,ale tego też muszę mieć!Okropne forum!Miałabym spokój (i żyłabym w niewiedzy),gdybym tu nie zajrzała :lol:
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Ja mam hibiskusa różowego z bordowym środkiem :wink:
Awatar użytkownika