Tolinka i róże cz.II

Zablokowany
x-ja-a

Re: Tolinka i róże cz.II

Post »

Dzisiaj w nocy śnił mi się ten Twój aniołek! Śniło mi się, że ja też miałam (nie mam pojęcia skąd) taką samą figurkę i myślałam, że muszę Cię zapytać gdzie go umieściłaś w swoim ogrodzie, bo dość duży i ciężki i trzeba to dobrze przemyśleć. Tylko mój był bardziej szary :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tolinko, aniołek bardzo stylowy ;:180 . Nie śnił mi się, ale od razu miałam wizję czerwonych tatuaży na jego bielutkich kończynach :;230 - mój Młody Picasso wszystko upiększa w swoim ulubionym, "strażaczkowym" kolorze ;:224 .
Piękne odcienie fioletu masz na bratku i irysku. Tulipany pełne strzępiaste są śliczne, natomiast papuzie (wszystkie) wyglądają lepiej w pąku, niż rozwinięte. Za to są duże i trwałe.
U mnie pierwsza zapączkowała różowa Rotkappchen - na wysokości 10 cm...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stylowy aniołek będzie strzegł Twojego różanego królestwa ;:333 :wit . Tulipanki pierwsza klasa :) .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mocno zapączkowany Black Parrot, skojarzył mi się ze szczękami krokodyla :;230 Później już traci te podobieństwo. Wszelkie parotty bardzo mi się podobają, nawet mam wrażenie, że kupowałam ;:218 ale jakoś żaden z moich ich nie przypomina ;:185 Aniołek wygląda, jakby był tam od zawsze. Róża go nie zasłoni? Byłoby szkoda
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

;:7 Tolinko, ostatnio pokazywalas tulipany i pierwsze kwiaty/paki roz...
Przez ponad 2 tygodnie sporo sie zmienilo..., zasyp nas rozanym kwieciem. ;:168
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Muszę się w końcu spalić ze wstydu :oops: :oops: ale przysięgam zaglądam do Was regularnie tylko ten czas....tak goni i tak szybko biegnie ;:219 Ogrom pracy i w domu i w ogrodzie i tej zawodowej ...czasem wieczorem nie mam już zwyczajnie siły...wybaczcie ,ale już tylko miesiąc i czasu będę miała troszkę więcej ;:108

Aniu Aneczka
dziękuje za nazwę tulipana ;:196 jest piękny i dobrze znać jego imię żeby polecać innym bo polecam to pachnące cudeńko i na dodatek dłuuugo kwitnący ;:215

Kasiu lubię takie zestawienia kolorystyczne ,u mnie sporo i fioletu i różu w róznych odcieniach i zestawieniach.

Dorotko tulipany Upstar kupowałam albo w B albo w L bo tylko tam robiłam tulipanowe zakupy,ale masz rację róże to wiem którą gdzie kupowałam ;:306 Chandos jest fajną różą i ładnie mi rośnie pewnie zobaczysz ją u mnie jeszcze nie raz ;:108

Daysy byłam już u ciebie nacieszyć oczy świeżutkimi kwiatami dueciku ;:167 u mnie też już się co nie co pojawiło ale to za chwilkę.

Miłka ty wiesz że masz rację z tym podlewaniem kally one uwielbiają mieć dobrze mokro.Ten wiśniowy papuzi tulipan to Black Parrot kupowałam go w L..lu.

Jadziu ten tulipan o którego pytałaś to Crystal Star jest śliczny kupiłam go dwa lata temu a w zeszłym roku jeszcze dokupiłam bo bardzo go lubię.

Jagna prawda że Crispion jest cudny ;:167 mogę ci nawet podać namiar gdzie klikać ;:306 Dwie Chandos no fiu .fiu będzie ładny widok ;:333 ona się ładnie krzewi i ładnie kwitnie więc będziesz miała spory krzaczek.

Paulinko doczekasz się ,już lada moment a pokażą co potrafią jeszcze tylko troszkę słonka i będzie się działo!!

Jagna ten anioł i mnie się śnił po nocach ,aż go wreszcie trafiłam :tan umieściłam go w zacisznym miejscu żeby się nie przeziębiał a w towarzystwie ma Marthę która pięknie okala go swoimi długimi ramionami.Zrobię fotki jak zakwitnie ,sama ocenisz czy to dobre miejsce ;:108 A aniołek jest leciutki bo to plastik tylko wygląda na taką masywną i ciężką rzeźbę.

Anulka dobrze że ja nie mam małego picasso z czerwoną -strażaczkową kredką ;:306 Co do tulipanów te papuzie też wolę w pąkach zdecydowanie.

Daysy na aniołka polowałam już od jakieś czasu ,ale cena mnie powalała za każdym razem tym razem nie mogłam przejść obojętnie i ten blond cherubinek strzeże mojego ogrodu ;:170

Iwonko ale skojarzenie ;:306 ;:306 Z tymi tulipanami to jak na loterii ...ale w tym roku wszystkie nawet mi się sprawdziły.Aniołek stoi w ramionach róży będę dbała o to żeby go było widać bo masz rację szkoda byłoby.

Alexia masz rację strasznie zapuściłam ten mój wątek :oops: Już się poprawiam :wink:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz parę fotek ....

Pięknie zapączkowana Mme. Isaac Pereire

Obrazek

Martha to już całkiem sporych rozmiarów panna

Obrazek

Mrs.John Laing w ramionach jabłoni ozdobnej

Obrazek

Piwonia drzewiasta która miała być Lavender niestety okazała się inną odmianą

Obrazek

Omoshiro

Obrazek

orliki

Obrazek

orliki i Felicite Parmentier

Obrazek

a jutro jak dopisze pogoda wrzucę zdjęcia z pierwszego kwitnienia które było dla mnie tym razem dużym zaskoczeniem :wink:

dobranej nocki ;:19
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przecudnej urody tulipany , ja tez mam takiego aniołka :D chyba tylko nieco mniejszego, i pisownia drzewiasta jak moja :wit .
Czekam na kwitnieni róż, zapowiada się obficie :lol:
x-ja-a

Post »

Wreszcie się pojawiłaś. Byłam ciekawa jak Twoje panny zaczynają sezon kwiatowy. No Mme Isaac Pereire i Martha to już babska solidne! Jak zakwitną to będzie spektakl ;:215 Ciekawa jestem tego pierwszego kwiatka u Ciebie. U mnie tez się szykuje niespodzianka, bo jako jeden z pierwszych w kolejce chyba będzie Abraham Darby, który w poprzednich sezonach raczej się ociągał.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Tolinko, a u mnie wyświetla się, że Twoje zdjęcia niedostępne... ;:145
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

U mnie też :(
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

I u mnie tez ;:192
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje drogie już powinno być wszystko widać ;:108 No niestety fotosik lubi płatać figle :evil:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jest dobrze Tolinko fotki widzę .Róże rzeczywiście porosły w siłę .Mój Omoshiro coś się ociąga z kwitnieniem .Uwielbiam jego kwiaty lecz przesadzałam go jesienią i musi się w sobie zebrać .Może wcale nie zakwitnie, a posadziłam go przy pergoli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecałam i są świeżutkie foteczki :D

Pierwszą różą kwitnącą w tym roku jest....prześliczna i moja ulubiona Morden Blush ;:167

Obrazek

Obrazek

kolejna zapowiada się Gloire de dijon

Obrazek

Louis Odier

Obrazek

Madam ta to ma te pąkosy wypasione :lol:

Obrazek

pięknie zapączkowna w tym roku La Reine Victoria

Obrazek

reine des violettes

Obrazek