Danusia. Mój ogród cz 5
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Danusia. Mój ogród cz 5
Ale efekt
Danusiu - cudna

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, śliczna róża, a jaka okazała. Przy każdych odwiedzinach Twojego kwiecistego, dostrzegam coś nowego, urzekającego.
Myślę ,ze akupunktura zniweluje Twoje dolegliwości bólowe. Wprawdzie jeszcze nie miałam ,ale rehabilitantka przekonywała mnie ,ze ma dobroczynne działanie w dolegliwościach kręgosłupa/ pobudza receptory.
Ojej, ja też używam sporo aczkolwiek z umiarem różnorakich ziół do potraw. Domownicy też już przyzwyczaili się i polubili
Życzę zdrówka!

Ojej, ja też używam sporo aczkolwiek z umiarem różnorakich ziół do potraw. Domownicy też już przyzwyczaili się i polubili

Życzę zdrówka!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Danusiu, ja tez bardzo pochwalę różę!
Jest piękna, jak z katalogu!
Jak piszesz, że prawie bezobsługowa to już całkiem mistrzostwo świata!
Bardzo, bardzo mi się podoba!

Jak piszesz, że prawie bezobsługowa to już całkiem mistrzostwo świata!
Bardzo, bardzo mi się podoba!
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Monika,
Bogusia, miłe jet to co piszesz. Co do skuteczności akupunktury nie umiem zająć stanowiska. Mi na razie nie pomaga ani trochę. Miałam trzy zabiegi, zostało jeszcze siedem. Może jest jeszcze jakaś szansa na poprawę, zobaczymy.
Za życzenia dziękuję.
Agnieszko, no piękna ale jak pisałam czasem trzeba poświęcić jej troszkę uwagi.
Czytam dziś u Marysi - Maski że jest z nami na forum już cztery lata i zaczęłam się zastanawiać ile latek mi stuknęło. Sprawdziłam 15 lutego minęło 7 lat.
Troszkę się zdziwiłam, kawał czasu.

Bogusia, miłe jet to co piszesz. Co do skuteczności akupunktury nie umiem zająć stanowiska. Mi na razie nie pomaga ani trochę. Miałam trzy zabiegi, zostało jeszcze siedem. Może jest jeszcze jakaś szansa na poprawę, zobaczymy.
Za życzenia dziękuję.
Agnieszko, no piękna ale jak pisałam czasem trzeba poświęcić jej troszkę uwagi.
Czytam dziś u Marysi - Maski że jest z nami na forum już cztery lata i zaczęłam się zastanawiać ile latek mi stuknęło. Sprawdziłam 15 lutego minęło 7 lat.
Troszkę się zdziwiłam, kawał czasu.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Danusiu wieki mnie u Ciebie nie było, pięknie jak zawsze, ale zaciekawił mnie twój zagon podwyższony, kapusta chińska powinna dać sobi radę wytrzymuję do -4, pięknie wszystko pokiełkowało
ja na razie tylko w domu poczyniłam siewy. Papryczki piękne, ciekawa jestem jakie będziesz odmiany uprawiać, bo wiesz ja zakrecona na punkcie papryk. Widzę, że dziewczyny Szczecinianki planują spotkanie, wielka szkoda, że ja taka zalatana teraz, ale może bliżej lata zorganizujemy jakies spotkanko
Pozdrawiam ciepło

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu 7 lat to sporo! Ja dopóki pracowałam to nie zastanawiałam się na takimi rozrywkami, czasem jak szukałam coś o roślinach to pewnie tu trafiałam ale kończyło się na przeczytaniu
Dopiero na emeryturze przystanęłam na dłużej i poznałam atmosferę FO. To i Tobie życzę wielu lat w dobrym zdrowiu i wspaniałych roślin 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Danusiu a Ty już 7 lat
, sporo czasu, ja zaraz sprawdzę ile lat ja się tu szwendam po ogrodach, ale jestem zadowolona, że tu trafiłam, bo dzięki temu poznałam wiele fajnych i ciekawych ludzi no i roślin o których wcześniej pojęcia nie miałam 

- Tacca
- Kontakt:
Kasiu, te podniesione rabatki to duże skrzynie, które eM mi zmontował do uprawy pomidorów, papryki i ogórków. Dzięki temu nie muszę się schylać. Kapustki chyba się przyjęły, wyglądają ładnie, buraki liściowe też. Wiem kochana że jesteś paprykowo zakręcona. Każdy powinien mieć jakiegoś fioła, życie wtedy jest o wiele ciekawsze. Mój fioł jest bardziej złożony. Papryki, pomidory i ogórki. Do tego dochodzą różne eksperymenty. Dziś pikowałam pierwsze papryki ostre, długie. Odmiany nie znam, kupiłam strąki w markecie. Posiałam też Bishop Crown i De Cayenne. Ze słodkich NN typu Ramiro . Pomidory dopiero będę siała. Troszkę nasion będę miała z wymiany - zobaczymy co przyjdzie,troszkę swoich. Ja też sieję w domu. Szklarnię mam malutką. Połowę miejsca zajmuję duży stojak. To co luby chłodniejszy klimat wystawiam do szklarni jak tylko wykiełkuje. Pomidory i papryki będą stały w domu do połowy maja, tylko będę wynosiła w między czasie na dzień do szklarni jak się zrobi cieplej. Przy takim wynoszeniu mniej wybiegają. Czasem jak jest ciepło to i na dworze skrzynki zostawiam.
Też chętnie bym się na takie spotkanie wybrała ale na razie jestem uziemiona. Kasiu, bardzo chętnie się z Tobą umówię na spotkanie.
Marysiu to u mnie było odwrotnie, jak zaczęłam pracować przy roślinach musiałam się szybko dokształcić i tak trafiłam na FO i ugrzęzłam. Teraz to już wciągnęło mnie na amen. Nie zawsze piszę ( widocznie nie mam nic mądrego do napisania) ale cały czas podglądam, podziwiam i jeszcze cały czas się uczę, jednak teraz bardziej dla siebie niż zawodowo. Dopiero jak policzyłam ile jestem z Wami na FO zdałam sobie sprawę że czytam, uczę się i praktykuję i tak mało jeszcze umiem.
Marysiu Tobie też życzę z wzajemnością.
Iwonko, sprawdź, też masz już niemały staż. To prawda że ludzie są tu fajni. Szczególnie w tym okresie się odczuwa pozytywnie fluidy płynące z FO. Na dworze ponuro, w kościach łamie a tu tyle ciekawych spraw. I choćby nie wiem jak się człowiek opierał to podrywa się do działania.
Też chętnie bym się na takie spotkanie wybrała ale na razie jestem uziemiona. Kasiu, bardzo chętnie się z Tobą umówię na spotkanie.
Marysiu to u mnie było odwrotnie, jak zaczęłam pracować przy roślinach musiałam się szybko dokształcić i tak trafiłam na FO i ugrzęzłam. Teraz to już wciągnęło mnie na amen. Nie zawsze piszę ( widocznie nie mam nic mądrego do napisania) ale cały czas podglądam, podziwiam i jeszcze cały czas się uczę, jednak teraz bardziej dla siebie niż zawodowo. Dopiero jak policzyłam ile jestem z Wami na FO zdałam sobie sprawę że czytam, uczę się i praktykuję i tak mało jeszcze umiem.
Marysiu Tobie też życzę z wzajemnością.
Iwonko, sprawdź, też masz już niemały staż. To prawda że ludzie są tu fajni. Szczególnie w tym okresie się odczuwa pozytywnie fluidy płynące z FO. Na dworze ponuro, w kościach łamie a tu tyle ciekawych spraw. I choćby nie wiem jak się człowiek opierał to podrywa się do działania.
- iwona0042
No właśnie, sprawdzałam Danusiu, w tym roku okrągła 5 będzie 

- Tacca
- Kontakt:
Tak myślałam Iwonko, że to już pięć lat. Oby następne lata były równie twórcze i zdrowie żeby pomogło w realizacji założeń.
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ja to tylko chwilkę z Wami jestem i każdy dzień bez FO to zmarnowany dzień a ja tych dni ostatnio marnuję co nie miara ale idzie ku lepszemu - dziewczyny kochane jak już będzie zlot tych zachodniopomorzanek to pamiętajcie i o mnie 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- iwona0042
Monia szykuj się na wiosnę, szykuj i to tak nie na jeden dzień 

- Tacca
- Kontakt:
Monia, może wreszcie nadejdzie ten dzień kiedy się spotkamy.