Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Soniu tulipany kupowałaś w B.? Widziałam dziś dużo cebulowych,ale nie grzebałam co tam było ciekawego. No to popracowałaś i sobie użyłaś w ogrodzie. ;:215 Mnie też by się przydało coś poprzesadzać,ale czekam na deszcz. Zawilce wieńcowe to chyba trzeba kupować co roku, bo giną. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu nie byłam W B., ale w swoim ulubionym sklepie ogrodniczym. Były różowe Angelique, to się nie oparłam. :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Angelique to jedne z moich ulubionych. Kwitły dwa lata i chyba będzie trzeba dokupić, bo pewnie na trzeci rok już marnie by zakwitły.
Też się już wzięłam za przesadzanie roślin, bo jak długo można czekać? Zresztą już zrobiło się odrobinę chłodniej, co prawda deszczu nie ma, ale jeśli się porządnie roślinę podleje, to przetrwa.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,ogród prawie jesienny a taki piękny ,każda pora roku ma swój urok,czytam ,że kupiłaś już tulipany ,może i ja zdążę w tym roku kupić ,bo zawsze wyjeżdżałam na grzyby i zapominałam o tulipanach ,ale grzybów w tym roku chyba nie będzie z powodu suszy ,to może w końcu kupię tulipany,nudno już w ogrodzie z tym podlewaniem ,a znowu zapowiadają upały i ogród trzeba jakoś ratować,Twój cudownie wygląda,ale bez Twojej pracy nie byłoby efektów,pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sonia, gratuluję zakupu. też mam tą odmianę i trzeba im przyznać są wyjątkowe ;:108 Przyznam ci, że na samą myśl o ogrodniczych to aż dostaję gęsiej skórki z nadmiaru ekscytacji.. a przecież i tak nie mam gdzie tego sadzić. Wczoraj poszłam do biedry i wpakowałam 4 paczki tulipanów do koszyka.. coś mnie podkusiło ;:131 dopiero w domu zacząłem kombinować gdzie to upchnąć ;:306
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie w B. jeszzcze nie ma cebulek.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Wandziu wiosną miałam Angelique w donicy i ładnie kwitły, więc w tym roku pójdą do gruntu. Ja co roku dokupuję tulipany, bo jednak słabiej kwitną w kolejnych latach. Dziś nie miałam czasu na ogród, ale jutro znowu zamierzam przesadzać. :tan Rośliny posadzone i podlane wczoraj, nadal mają mokrą ziemię, a podzielone żurawki zacieniowałam doniczkami i mam nadzieję na sukces. ;:65

Martuś miła jesteś. ;:168 Wszyscy mający ogrody to pracusie, inaczej nie byłoby co oglądać. Wyjątkiem są ci, którzy mają ogrodników. ;:306 Kupuj tulipany teraz, bo wiosną to pierwsze kolory, które z daleka widać na rabatach. ;:215 Wystarczy dwie kępki i już ogród weselszy. Później z pewnością spadnie deszcz i grzyby się pojawią. ;:108

Sabinko jedni kolekcjonują buty, drudzy gry komputerowe, a my kwiaty. Nigdy nie mamy dość. Ja dopiero zaczynam zakupy. ;:306 Jak wypatrzę jakieś ładne, moim zdaniem, tulipany to znowu dokupię. Już część ubiegłorocznych oddałam, bo mamie i siostrzenicy niektóre się spodobały, ja kupię sobie nowe odmiany. U mnie jeszcze dużo się zmieści. ;:108

Martuś ciesz się, że nie ma. :) Do sadzenia jeszcze sporo czasu, więc można nakupić za dużo i potem trzeba się martwić, gdzie to posadzić. ;:113

Miskanty zaczynają pokazywać kłosy.

Obrazek

Obrazek

Variegatus podzielony wiosną słabo sobie radzi.

Obrazek

Posadzone Green Jevel i turzyca. Rozplenice niesymetrycznie się kłoszą. Rabata do poszerzenia, bo jeszcze mam ochotę na żurawki lub inne kolorowe liście z przodu.

Obrazek

Limelight też w różnej fazie wybarwiania kwiatów. Ta z tyłu trochę ocieniona klonem.

Obrazek

Mikołajek dla Ali.

Obrazek

Rozchodnik okazały zaczyna kwitnąć.

Obrazek

Artemis ciągle cieszy.

Obrazek

Marketowe też się nie poddają.

Obrazek

Obrazek

Chopin niestety przegrał walkę z upałami. Ma ponad metr wysokości i 60 cm od białej ściany domu, ususzył kwiaty. Zostały pojedyncze.

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nawet kasy nie mam a jak się pojawią to będzie mnie korciło żeby kupić.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Mam w końcu zamiar kupić cebulki bo jak zwykle przysypiam i zapominam a na wiosnę lipa ;:223
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu cudnie już się u Ciebie kłoszą miskanty i rozplenice ;:215
A wiesz, że u mnie jednak też rozplenica pokazuje kłoski. I to ta od Ciebie jako pierwsza :tan BQ jeszcze nie.
Wczoraj w Biedrze i ja popełniłam zakupy ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu moja rozplenica nie ma kłosków,ale jeszcze poczekam ;:224
Różyczki pięknie kwitną,oby tak dalej,to więcej ich dosadzisz ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękny kolor masz tego rozchodnika, taki liliowy. Co to za odmiana? Ciągle szukam takich nietypowych i ciągle znajduję tylko czerwono i różowo kwitnące. Lila brak.

A jaki kolor żurawek chcesz dać na tą rabatkę?
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Twój rozchodnik ma bardzo ładne kwiaty w liliowym kolorze, nie widziałam takich. Zdjęcie dobrze oddaje kolor?

Masz dzielne róże.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Czas zacząć sadzić tulipany,bo przynajmniej cebulek nie trzeba będzie ciągle podlewać.
Też mało sadziłam,przesadzałam żeby nie było strat.
Ładna rabatka z kulistym drzewkiem.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu jak nazywa się ten miskant co zaczął się kłosić?

Och jak ja czekam na te moje rozplenice! ;:65 Codziennie oglądam dokładnie ale ani kłoska nie widać. :roll:

Ja też mam takie rozchodniki co kwitną na liliowo. ;:170 Już zaczynają. ;:170 Dostałam od pewnej kochanej osóbki. ;:196

Ja nie wykopałam cebul w czerwcu i liczę, że jeszcze jeden sezon ładnie będą kwitnąć. W przyszłym sezonie niestety będę zmuszona wykopywać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”