Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

U mnie też dzisiaj wreszcie podlewa ,ale bardzo delikatnie.Zresztą dobre i to lepsze od noszenia i podlewania.Marysiu co to to ma taki cudny kwiatek http://images68.fotosik.pl/861/a447e6c760aa4a01.jpg a pod nim czy to czosnek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesteś kolejną mistrzynią fotografii na FO :) . Niby też mam dabrówki czy inne bylinki ale takich fotek zrobić nie potrafię :wink: Poranek super i zapowiedział opady , które w końcu nawiedziły rybnickie tereny bo tak po prawdzie wszędzie tylko albo pył albo skała zamiast ziemi. dalie masz już posadzone? Co robią kurecki w czasie deszczu ? puszczasz im tv ;:oj ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuniu to odpoczniesz troszkę, a ogród widziałam jest żurnalowy ;:333 Tak się cieszę że go zobaczę w realu, wiesz ja chyba jestem nienormalna, bo ja wolę oglądać Wasze ogrody niż te profesjonalne ;:oj
U mnie też co jakiś czas pada :D

Kasiu jest ich jeszcze więcej! u mnie wiatr wzmaga się co jakiś czas, ale jest ponuro i deszcz dalej wisi na włosku ;:222 O roślinach wszyscy wiemy za mało, ale dzięki FO coraz więcej :D

Julciu to dobrze, że takie prognozy się nie sprawdzają :D U mnie leje z opóźnieniem, bo dopiero od 8 ale i tak się cieszę, bo mimo że już miałam parę razy deszcz to ciągle jest potrzebny tylko właśnie taki spokojny i na zmianę ze słońcem :D Dąbrówki tylko te o których piszesz dobre są jako rośliny okrywowe, bo te odmianowe nie rozrastają się tak i nieraz po zimie dosłownie ich szukam czy są dalej :;230

Dorotko od bocianów właśnie coś Cię za mało na FO ;:168 wilk dziękuje ;:180 ...Ty masz bociana :D

Dorotko sąsiadko i u mnie polało ostro i dalej co jakiś czas podlewa, a dąbrówkę pewnie wyplewisz ;:306 ja nie mam tak czyściutko to się zawsze uchowa.

Jadziu to kuklik zwisły a jeden kwiatuszek tak rośnie :D a niżej złotnica :D i u mnie ogród zadowolony!

Ewciu aleś walnęła ;:4 ;:306
Co Ty kochana jakbym puściła TV kurkom to już chyba całkiem przestałyby się nieść ;:306 Niech polewa w końcu w maju powinno ;:333 Lecę bo córcia na kawę przyjechała i moknie na tarasie ;:65
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś to puść im film o kureckach https://www.youtube.com/watch?v=OFq7cS5hnU8
Na którą umówiłyście się dziouchy w tym Chorzowie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu kto się umówił w Chorzowie? kurki biegają po deszczu i wyglądają jak zmoknięte kury ;:306
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj, Marysiu... ;:196
U mnie nie pada, a deszcz potrzebny i to bardzo. Pompy jeszcze nie podłączyłam, więc nie podlewam, tyle co doniczkowce...
Wiosenne kwitnienia pokazujesz pięknie...
Dąbrówkę mam zdaje się tę zwykłą i chciałam, żeby mi zadarniła Berberysowo, ale chyba się obraziła i rośnie jak chce...
Tulipany, to ulubione mojego M i chyba muszę jeszcze dokupić, bo niewiele kwitnie w tym roku...
Oglądam Twoje rarytasy ogrodowe i cieszę, się, że pokazujesz ciekawostki. Te niezwykłe rośliny są nieczęstymi gośćmi w ogrodach... ;:333
Serdeczności zostawiam... ;:167 ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

U mnie też dziś porządnie podlało. Teraz nie pada, to może jeszcze coś porobimy.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zrobiłam sobie małą przerwę żeby i u mnie nie było zużycia materiału :;230 Wschód ;:3 ;:215
Pozdrawiam Ela
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mało, bo nie mam co pokazywać, a z czasem oglądanie też mnie w dół wprowadza. Czasami myślę, że nigdy nie uda mi się obsadzić tak wielkiego ogrodu. Trochę problemów z dzieckiem i innych rodzinnych i tak się schodzi. A że pędzicie jak szalone, więc jestem zawsze jakieś 5 stron do tyłu :;230 . Obiecuję częściej zaglądać a i u siebie coś wstawiać, bo wiosna , choć mała i u mnie się pokazała. Wilk - piękny.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu fiołki i dąbrówki pierwsza klasa ;:138 teraz jak deszcz popadał to rośliny dostaną wigoru ;:173 oj będzie się działo w ogrodzie ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podobno babki skrzyknęły się na wystawę kwiatów w Chorzowie Jadzia będzie więcej wiedzieć :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko bardzo się cieszę z Twojej wizyty ;:196
To u mnie już woda stoi na trawniku...znaczy że dolało ;:oj
Tulipany niestety padają ofiarą korytarzowych smakoszy i trzeba dosadzać, ale w B. są śliczne i niedrogie.
Dorotko są różne ogrody, tak jak różne gusta ogrodniczek :lol:
Utulam Cię i całuję ;:196

Asiu niestety przez parę dni ma padać i potem musi obeschnąć ale ja mam jeszcze połowę pomidorów do wsadzenia w tunelu tylko to miejsce zajmują rozsady kfiotków ;:306

Elu wierna oglądaczko ;:168 rób przerwy, bo potem trudno dojść do siebie :cry:

Dorotko od bocianów nie grzesz masz piękne miejsce o niesamowitym klimacie ;:333 To że Ty masz inny ogród to nie powinnaś porównywać z trzyarowymi ogródkami wypełnionymi kwiatkami czy nawet większe, ale o innym typie ;:219
Życzę, żeby problemy rozwiązały się a dziewczynki były zdrowe i nie sprawiały problemów ;:4 Na Twoich zdjęciach teą widziałam jakąś psią łapkę :D

Marysiu przyroda rusza pełną parą, bo nie tylko podlana ale i podgrzana :D Niestety chwasty też szaleją ;:145

Ewciu to życzę miłego spotkania ;:4
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zaczynam powoli nadrabiać zaległości, niestety chroniczny brak czasu nie pozwalał mi ostatnio na zaglądanie do innych wątków, niż mój własny. Dobrze że zajrzałam, bo Twoja nowa odsłona wiosny liczy już kilkanaście stron, a więc zaraz zabieram się do czytania, a przede wszystkim oglądania zdjęć.
U mnie dzisiaj kilka razy była ulewa i silny wiatr, od popołudnia już nie wieje, ale mocno pada. Skoro taka pogoda ma się utrzymać przez kilka dni, to działka znów będzie stać pod wodą.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dzień nie był dobry przez ten deszcz,rano pojechałam na targ coś sobie kupić do ogrodu,potem jakieś załatwienie i właśnie sie rozlało,coś posadziłam ,ale to nie robota ,chociaż fajny czas na sadzonkowanie i rozmnażanie ,tyle różnych roślin czeka nawet na odmłodzenie,nie wiadomo co pierwsze robić ,mam trochę sadzenia,może rano jakoś będzie ,a po południu,najwyżej pojadę do Krakowa kupić sobie sokowirówkę ślimakową na soki z warzyw i różnych liści ,teraz taka młodziutka pokrzywa i inne ziołowe listeczki ,byłyby pyszne na wiosenne soczki z marcheweczką selerkiem i jabłuszkiem ,pozdrawiam i miłej nocki życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu ucieszyły mnie Twoje odwiedziny ;:168 Mam nadzieję, że nie będzie aż tak mocnych opadów i woda zdąży wsiąknąć. U mnie pokazuje się i kwitnie mnóstwo roślin przywiezionych z Cieszyna co mnie bardzo cieszy i będę częstym gościem u Ciebie, żeby ponazywać niektóre :D Sadzonki z chryzantem, które rosną u mnie zrobiłam dla Ciebie oprócz jednej od Irminki, bo wyszła jedną sadzonką. Od razu wzięłam ją do doniczki, żeby nie przepadła :? Dostałam w jesieni winnik zmienny, ale coś nie bardzo wygląda mi na tą roślinę, zrobię zdjęcie i poproszę Cię o rozpoznanie. Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196

Martusiu rzeczywiście dzisiejszy dzień nie sprzyjał pracy, oprócz deszczu czułam niestety zmianę ciśnienia :? Przydałoby się posadzić karczochy, żeby miały czas na rozrośnięcie i wydanie owoców czy też kwiatów. Może przy okazji Krakowa wpadniesz do mnie i zabierzesz je do siebie :D Muszę poczytać co to za sokowirówka ślimakowa? Życzę dobrej nocy i całuję ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”