Ogród Biedronki 641 cz.3
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Piękne narcyzy i sasanki i epimedium nie widziałam nigdy takiej rośliny .Dlatego fajnie pozaglądać mozna coś nowego zobaczyc
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALU
Moze ten irysek jest trudny do pokazania ale urody mu nie mozna odmówić
Pokazujesz co raz to inne rarytasy,choćby na tej stronie omieg kaukaski w innej wersji
Tak wnioskuję,bo zwykły rozmnaza się bez problemów.Zazdrościłem Ci miłków żółto-zielonych,
których masz kilka odmian...Mogłem kupić rok temu na wiosnę u p.AGNIESZKI ale pożałowałem
27zł.A w OBI kupujemy 3 martagony w podobnej cenie.Milka mi zal do dzisiaj
O zakupach roślin /i pomyłkach / przy innej okazji
Pozdrowienia ,
Sławek

Moze ten irysek jest trudny do pokazania ale urody mu nie mozna odmówić

Pokazujesz co raz to inne rarytasy,choćby na tej stronie omieg kaukaski w innej wersji

Tak wnioskuję,bo zwykły rozmnaza się bez problemów.Zazdrościłem Ci miłków żółto-zielonych,
których masz kilka odmian...Mogłem kupić rok temu na wiosnę u p.AGNIESZKI ale pożałowałem
27zł.A w OBI kupujemy 3 martagony w podobnej cenie.Milka mi zal do dzisiaj

O zakupach roślin /i pomyłkach / przy innej okazji

Pozdrowienia ,
Sławek
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko nie wszystkie mam narcyzy czy żonkile takie śliczne.Niestety część z nich się wyrodziła.
Dorciu te rarytaski to wszystko malusie a nie są to nowe nabytki.
Elu i u mnie już spotkałam ślimaczki w ogrodzie.Jeszcze nic nie robiłam,ale niebieski granulat już zakupiłam. Czyli skoro żonkil to samo co narcyz to nie ma sobie głowy zaprzątać ich rozróżnieniem.
Marzenko w wielu wątkach napatrzysz się jeszcze na inne epimedia, bo jest ich troszkę.
Sławkutak to też był omieg o pełnych kwiatach. Bardzo wolno rośnie,ale śliczny jest.
Sławku nigdy nie zazdrość mi kwiatów, bo jeszcze padną.
Czasami tylko pochwal.
Kiedyś publicznie napiszę ile płaciłam za miłki.
Nowych rarytasów już nie wiele będzie, bo w tym roku nic nie zamawiałam.Wkurzyłam się na duże niezgodności i strajkuję nic nie kupując. Czekam jeszcze na parę ciekawych roślin,które jeszcze mi nie kwitły.

Lepszego zdjęcia mu nie zrobię.

Pierwszy trójlist.

Śliczna magnolia? Miała być żółta.

Obuwiki są takie.Czy są tam pąki kwiatowe ? Nie dotykam nawet.
Dorciu te rarytaski to wszystko malusie a nie są to nowe nabytki.
Elu i u mnie już spotkałam ślimaczki w ogrodzie.Jeszcze nic nie robiłam,ale niebieski granulat już zakupiłam. Czyli skoro żonkil to samo co narcyz to nie ma sobie głowy zaprzątać ich rozróżnieniem.
Marzenko w wielu wątkach napatrzysz się jeszcze na inne epimedia, bo jest ich troszkę.
Sławkutak to też był omieg o pełnych kwiatach. Bardzo wolno rośnie,ale śliczny jest.
Sławku nigdy nie zazdrość mi kwiatów, bo jeszcze padną.

Kiedyś publicznie napiszę ile płaciłam za miłki.
Nowych rarytasów już nie wiele będzie, bo w tym roku nic nie zamawiałam.Wkurzyłam się na duże niezgodności i strajkuję nic nie kupując. Czekam jeszcze na parę ciekawych roślin,które jeszcze mi nie kwitły.

Lepszego zdjęcia mu nie zrobię.

Pierwszy trójlist.

Śliczna magnolia? Miała być żółta.

Obuwiki są takie.Czy są tam pąki kwiatowe ? Nie dotykam nawet.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Niespotykane irysy i tulipany
a magnolia cudna--chyba Lennei, albo Rustica Rubra, a żłótą jeszcze kupisz 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Magnolia w tym kolorze najbardziej mi się podoba, ta którą mam od trzech lat jeszcze nie kwitła.
Pewnie okaże się żółta
Pewnie okaże się żółta

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Trójlist cudny!
I jakie masz duże obuwiki, u mnie tylko jedna odmiana ledwo się pokazała, a reszta nadal śpi
I jakie masz duże obuwiki, u mnie tylko jedna odmiana ledwo się pokazała, a reszta nadal śpi

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witaj Alu, kolorowo już u Ciebie trólist cudny!!! magnolia całkiem ładna ja mam żółtą ale na tym wygwizdowie u mnie jeszcze w pąkach i nie kwitnie.
- Biedronka641
Karolciu dzięki za podpowiedzi jaka to może być magnolia.Poczytałam o nich i będę je obserwować,bo różnice w nich znalazłam.Magnolię żółtą mam Yellow Bird.Kwitła już i jest zgodna. Elizabeth mi się też marzyła ale jej nie mam.Czemu mam znów kupować i znów ponosić koszty. Za taką cenę jaką zapłaciłam powinna być już zgodna.
Aga ta pomyłkowa dopiero mi w tym roku zakwitła. Czy Ty żółtej nie chcesz mieć.?
Aniu trójlist ten to wczesny Kurabayashii.Kwitnie w kwietniu. Moje obuwiki są prawie wszystkie takie .Jeden jeszcze mi na razie nie wyszedł. Mam nadzieje,że się pokaże.Może jest głębiej.
Ewciu lubię kolorowo mieć w ogrodzie.
Czy Twoja magnolia żółta Ci już kwitła? Na pewno wiesz ,że masz taką? Ja od tygodnia już wiem,że nie mam tego co kupiłam.

Biała już przekwita.Trochę szybko.

Ostatnie hiacynty. Innych kolorów już nie mam.

Aga ta pomyłkowa dopiero mi w tym roku zakwitła. Czy Ty żółtej nie chcesz mieć.?
Aniu trójlist ten to wczesny Kurabayashii.Kwitnie w kwietniu. Moje obuwiki są prawie wszystkie takie .Jeden jeszcze mi na razie nie wyszedł. Mam nadzieje,że się pokaże.Może jest głębiej.
Ewciu lubię kolorowo mieć w ogrodzie.

Biała już przekwita.Trochę szybko.

Ostatnie hiacynty. Innych kolorów już nie mam.

- witch
- 1000p
Alu, to nie o to chodzi że nie chcę żółtej. Kupowałam fioletową a jak widzę sporo z forumowiczów pisze o pomyłkach. Jaka będzie taka dobra, najwyżej znów kupię ;)
Będzie powód
Będzie powód

- Biedronka641
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, ależ twoje hiacynty są grubaśne, to jakieś młodziki czy już dłużej rosną? Moje w większości to takie anemiki, jedynie białe się w miarę trzymają
Nie wiem czy czytałaś PW
Twoje moje bodziszki siedzą sobie zadowolone w doniczkach i nawet zaczęły rozwijać nowe listki.. niezniszczalne rośliny 

Nie wiem czy czytałaś PW

- Biedronka641
Sabinko nie otrzymałam od Ciebie pw. Otrzymałaś? A czemu dałaś do doniczek a nie do ziemi już. Posadź na miejsce stałe. Nic im nie będzie. Całą zimę rosły biedne w doniczce specjalnie dla Ciebie. Teraz daj im luzu.
Hiacynty to stare nasadzenia oprócz trzecich, bo je wsadzałam w zeszłym roku. Troszkę je zasilam do cebulowych.

Hiacynty to stare nasadzenia oprócz trzecich, bo je wsadzałam w zeszłym roku. Troszkę je zasilam do cebulowych.

- witch
- 1000p
Śliczna roślinka 

- Biedronka641
Aga to niski zawciąg jałowcolistny.Rośnie na skalniaku i wreszcie mu chyba dobrze, bo go kupowałam kilka razy i wypadał ciągle. Wreszcie go mam i kwitnie nawet.

Jutro parę pierwiosnków pokażę. Teraz pora iść spać, bo jutro czeka mnie dużo pracy. Korzystając z tego,że mąż ma jutro w końcu wolne to może coś wspólnie porobimy.
Dobranoc wszystkimi kolorowych snów życzę i dużo

Jutro parę pierwiosnków pokażę. Teraz pora iść spać, bo jutro czeka mnie dużo pracy. Korzystając z tego,że mąż ma jutro w końcu wolne to może coś wspólnie porobimy.
Dobranoc wszystkimi kolorowych snów życzę i dużo

- witch
- 1000p
Coś podobnego mam ale nie wiedziałam co to. Nawet nie mam pewności czy to samo bo strasznie rachityczne...