W moim ogródku cz. 3
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz. 3
Chyba sporo rozetek skalnicy uschło ? Jak ją posadziłaś ? Na zimę dostała daszek ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- myszaxs
- 100p
- Od: 27 paź 2015, o 22:03
Iwonko dasz radę na pewno ogarniesz wszystko, a jeśli nie to u Ciebie i tak pięknie bez tych nowych rabatek
Jeśli chodzi o giełdę to ja jeżdżę w soboty na Elizówkę na zakupy i oczywiście odwiedzam halę kwiatową, ale w przyszłym tygodniu wybieram się właśnie pod zamek po łupy do ogrodu bo wiem,że tam jest raj dla zielono zakręconych 

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tak, tak w sobotę warto pojechać na "Targ pod zamkiem", jeszcze w tym roku nie byłam ale w ubiegłym roku kilka razy i nie wracałam z pustymi rękami.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Edyta mój M zawsze na wszystkie okazje kupuje mi cięte róże, choć już kilka razy mówiłam mu że wolałabym jakąś roślinkę, no ale ja mam urodziny w listopadzie to wtedy trochę trudno... A nie przepraszam raz dostałam hortensję bo napisałam mu listę roślin żeby miał wybór, to kupił owszem ale odmianę inną niż była na liście, a że nie był to prezent z serca to już jej nie ma pędraki skutecznie ją załatwiły.Też nie ścinam żadnych kwiatów z ogródka do wazonu, po prostu mi ich szkoda na dworze dłużej będą mnie cieszyły.
Witaj Aniu. Byliny bardzo lubię a sasanki uwielbiam a że one lubią u mnie rosnąc i sieją się to mam ich już sporo. Magnolia Genie bardzo mi się spodobała a że żadnej nie mam to kupiłam właśnie ją, zaczyna już kwitnąć a kwiat ma piękny ciemny kolor, ciekawa jestem jak będzie wyglądać w pełni rozkwitu.
Janku skalnice bardzo podeschły w lecie, rosną na mini skalniaczku w przepuszczalnej ziemi podsypane żwirkiem, na zimę były przykryte bo gdyby nie to straciłabym je całkiem, ale może w tym roku warunki będą bardziej sprzyjające i uda im się odbudować.
Iwonko pomału może ogarnę nowych rabatek to w tym roku już raczej nie będzie, bo najpierw chcę obsadzić te co mam. Ciekawa jestem czy byłaś na zakupach i co tam nowego kupiłaś? Jola ma rację że warto tam pojechać sporo osób sprzedających i czasem coś ciekawego można trafić.
kokorycze kwitną

zakwitły w tym roku obie sangwinarie

robi się kolorowo

moja siewka sasanki w tym roku znów taka ładna ale ma tylko jeden kwiatek

kolejne sasanki

epimedium zaczyna

omieg

miłek wiosenny

na koniec otwierający się pączek magnolii

Witaj Aniu. Byliny bardzo lubię a sasanki uwielbiam a że one lubią u mnie rosnąc i sieją się to mam ich już sporo. Magnolia Genie bardzo mi się spodobała a że żadnej nie mam to kupiłam właśnie ją, zaczyna już kwitnąć a kwiat ma piękny ciemny kolor, ciekawa jestem jak będzie wyglądać w pełni rozkwitu.
Janku skalnice bardzo podeschły w lecie, rosną na mini skalniaczku w przepuszczalnej ziemi podsypane żwirkiem, na zimę były przykryte bo gdyby nie to straciłabym je całkiem, ale może w tym roku warunki będą bardziej sprzyjające i uda im się odbudować.
Iwonko pomału może ogarnę nowych rabatek to w tym roku już raczej nie będzie, bo najpierw chcę obsadzić te co mam. Ciekawa jestem czy byłaś na zakupach i co tam nowego kupiłaś? Jola ma rację że warto tam pojechać sporo osób sprzedających i czasem coś ciekawego można trafić.
kokorycze kwitną

zakwitły w tym roku obie sangwinarie

robi się kolorowo

moja siewka sasanki w tym roku znów taka ładna ale ma tylko jeden kwiatek

kolejne sasanki

epimedium zaczyna

omieg

miłek wiosenny

na koniec otwierający się pączek magnolii

- myszaxs
- 100p
Tak byłam na giełdzie, ale kupiłam tylko bratki i hosty. W najbliższy weekend są targi Eden pewnie tam bardziej pobuszuję. Piękne masz te sangwinarie koniecznie muszę sobie zakupić no i magnolia cudny kolor napisz proszę jaka to odmiana.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Genie ma taki głęboki kolor,no piękna
U mnie nigdzie jej nie mogę dostać,ale w końcu ją dorwę
Miłek też bym sobie sprawiła,lubię wszystkie roślinki koperkowe

Miłek też bym sobie sprawiła,lubię wszystkie roślinki koperkowe

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prześliczny kwiatuszek magnolki, bardzo intensywny kolorek-oby ładnie rosła i kwitła coraz obficiej
Ładnie te kokoryczki wyglądają

Ładnie te kokoryczki wyglądają

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Iwonko podziwiam Twoje sasanki
takie dorodne kępy ! Moje jeszcze nie wystartowały... dziki je wykopały i sadziłam od nowa wprawdzie rosną ale powoluteńku...Nacieszyłam oczy nimi u Ciebie.
Sangwinarie też oglądam z zainteresowaniem bo nigdy nie trafiłam na żywe rośliny..Twoje bardzo ładne !

Sangwinarie też oglądam z zainteresowaniem bo nigdy nie trafiłam na żywe rośliny..Twoje bardzo ładne !

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Moje dwie sasanki trafiły z kwitnieniem na deszcz. Może ostatniej się poszczęści.
Genie ma cudny kolor. Bardzo liczę na kwitnienie moich w przyszłym roku, przynajmniej na pojedyncze kwiaty.
Genie ma cudny kolor. Bardzo liczę na kwitnienie moich w przyszłym roku, przynajmniej na pojedyncze kwiaty.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- myszaxs
- 100p
Tak już wiem, że ta magnolia to Genie dzisiaj sobie taką sprawiłam i to chyba Iwonko, sądząc po etykietce, w tej samej szkółce 

-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Iwonko szukam amatorów na bergenie, ostróżki, hosty i może parę liliowców. Muszę je rozsadzić a nie za bardzo chce mi się je rozsadzać do doniczek. Oddam w dobre ręce bo szkoda by się zmarnowały.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

Opowieść o moim miejscu...cdnn
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Iwonko ja nie wybieram się na targi bo pracuję i w sobotę i w niedzielę, ciekawa jestem czy uda Ci się upolować coś ciekawego. Sangwinarię Jola1 w ubiegłym roku kupiła na targach ale mieli tylko tą zwykłą. Moja magnolia to "Genie" Doczytałam teraz że też już sobie ją kupiłaś, czyżbyś była w moim pobliskim ogrodiczym i mnie nie odwiedziłaś?
Aniu "Genie" faktycznie ma piękny głęboki kolor, mam nadzieję że co roku będzie kwitła i będę mogła się cieszyć coraz większą ilością kwiatów, na pewno uda Ci się ją w końcu kupić. Takie roślinki o koperkowych liściach i ja lubię. Miłek dopiero w tym roku pokazał na co go stać w końcu się zadomowił u mnie. Mam jeszcze piwonię koperkową w tym roku ma pierwszy pąk liczę na pierwszy kwiatek.
Agnieszko dzięki chciałabym żeby obsypywała się kwiatami co roku tak jak Twoja magnolka. Zdjęć z mini oczkiem na razie nie będzie bo jeszcze nie zmieniałam w nim wody, jak już się uporam z ta pracą na pewno pokażę. Na juki też czekam ale chyba w tym roku nie będą kwitły tak ładnie jak w ubiegłym zobaczymy.
Maryniu witaj u mnie nowy gościu. Szkoda Twoich sasanek ale najważniejsze że udało Ci sie je uratować, a na razie zapraszam do mnie. Sangwinarie i ja podziwiałam u innych na forum ale udało się i mam swoje własne, może i Tobie uda się je dostać, ja np jedną kupiłam u naszej forumowej Danusi (ktoś)
Aniu u mnie też sporo sasanek trafiło na deszcz i zimne dni ale jeszcze nie wszystkie kwitną więc jeszcze troszkę pocieszą oczy. Ja też liczę na jakieś kwiatki na magnolii w przyszłym roku, sadząc ją nakarmiłam ją dobrze bananami
Przemku bardzo Ci dziękuję za propozycję ale ja już host więcej raczej sadzić nie będę a tymi co dostałam kiedyś od Ciebie to sama już się dzieliłam z sąsiadkami tak mi się porozrastały, ale mam nadzieję że znajdziesz chętnych na swoje roślinki.
Cały ten tydzień niby słoneczny ale na dworze zimno i wietrznie, ostatnio prawie wcale nic nie robię w ogródku, bo w poniedziałek uparłam się w to zimno na plewienie to mnie przewiało że wlazł mi taki ból w nogę że ledwo chodziłam. Wczoraj miałam wolne to wybrałam się popołudniu na spacer po pokrzywę na gnojówkę. Oczywiście troszkę poplewiłam bo nie wiem skąd tych chwastów u mnie ciągle tyle rośnie nie nadążam z ich wyrywaniem. Moja kałuża ciągle czeka na ciepły dzień żeby wylać z niej wodę i oczyścić. Żeby tak nie było że całkiem nic nie robię to może na początek kawałek rabatki z nową magnolią Genie i biedronkowym rh, na rabacie jeszcze pusto ale planuję tam jeszcze dosadzić azalie. W poniedziałek wybieram się do Puław więc zajadę do państwa Majewskich.

nawet mi się ten rh podoba kwiatki w pąku są mocno różowe a jak rozkwitają to jaśnieją

Jesienią sadziłam 3 odmiany tulipanów a wyrosły tylko jedne Exotic Emperor, chociaż to i tak nie jest rekord bo z 5 opakowań anemonów Blanda wyrósł aż jeden i do tej pory jeszcze nie zakwitł

To tegoroczny nabytek Trójlist Grandiflorum

W żurawkach znalazłam takiego grzybka

i reszta kwitnących

Aniu "Genie" faktycznie ma piękny głęboki kolor, mam nadzieję że co roku będzie kwitła i będę mogła się cieszyć coraz większą ilością kwiatów, na pewno uda Ci się ją w końcu kupić. Takie roślinki o koperkowych liściach i ja lubię. Miłek dopiero w tym roku pokazał na co go stać w końcu się zadomowił u mnie. Mam jeszcze piwonię koperkową w tym roku ma pierwszy pąk liczę na pierwszy kwiatek.
Agnieszko dzięki chciałabym żeby obsypywała się kwiatami co roku tak jak Twoja magnolka. Zdjęć z mini oczkiem na razie nie będzie bo jeszcze nie zmieniałam w nim wody, jak już się uporam z ta pracą na pewno pokażę. Na juki też czekam ale chyba w tym roku nie będą kwitły tak ładnie jak w ubiegłym zobaczymy.
Maryniu witaj u mnie nowy gościu. Szkoda Twoich sasanek ale najważniejsze że udało Ci sie je uratować, a na razie zapraszam do mnie. Sangwinarie i ja podziwiałam u innych na forum ale udało się i mam swoje własne, może i Tobie uda się je dostać, ja np jedną kupiłam u naszej forumowej Danusi (ktoś)
Aniu u mnie też sporo sasanek trafiło na deszcz i zimne dni ale jeszcze nie wszystkie kwitną więc jeszcze troszkę pocieszą oczy. Ja też liczę na jakieś kwiatki na magnolii w przyszłym roku, sadząc ją nakarmiłam ją dobrze bananami

Przemku bardzo Ci dziękuję za propozycję ale ja już host więcej raczej sadzić nie będę a tymi co dostałam kiedyś od Ciebie to sama już się dzieliłam z sąsiadkami tak mi się porozrastały, ale mam nadzieję że znajdziesz chętnych na swoje roślinki.
Cały ten tydzień niby słoneczny ale na dworze zimno i wietrznie, ostatnio prawie wcale nic nie robię w ogródku, bo w poniedziałek uparłam się w to zimno na plewienie to mnie przewiało że wlazł mi taki ból w nogę że ledwo chodziłam. Wczoraj miałam wolne to wybrałam się popołudniu na spacer po pokrzywę na gnojówkę. Oczywiście troszkę poplewiłam bo nie wiem skąd tych chwastów u mnie ciągle tyle rośnie nie nadążam z ich wyrywaniem. Moja kałuża ciągle czeka na ciepły dzień żeby wylać z niej wodę i oczyścić. Żeby tak nie było że całkiem nic nie robię to może na początek kawałek rabatki z nową magnolią Genie i biedronkowym rh, na rabacie jeszcze pusto ale planuję tam jeszcze dosadzić azalie. W poniedziałek wybieram się do Puław więc zajadę do państwa Majewskich.

nawet mi się ten rh podoba kwiatki w pąku są mocno różowe a jak rozkwitają to jaśnieją

Jesienią sadziłam 3 odmiany tulipanów a wyrosły tylko jedne Exotic Emperor, chociaż to i tak nie jest rekord bo z 5 opakowań anemonów Blanda wyrósł aż jeden i do tej pory jeszcze nie zakwitł

To tegoroczny nabytek Trójlist Grandiflorum

W żurawkach znalazłam takiego grzybka

i reszta kwitnących

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
U Ciebie jagodowiec już kwitnie a mój dopiero się wykluł.
Wczoraj bardzo z bliska przyjrzałam się tym epimediom co nie wyłaziły i zauważyłam że coś się dzieje, będzie dobrze.
Dzisiaj kupiłam dwie lewizje, co roku muszę się na nie skusić a na wiosnę wkurzam się że nie przetrwały.
Wczoraj bardzo z bliska przyjrzałam się tym epimediom co nie wyłaziły i zauważyłam że coś się dzieje, będzie dobrze.
Dzisiaj kupiłam dwie lewizje, co roku muszę się na nie skusić a na wiosnę wkurzam się że nie przetrwały.
- myszaxs
- 100p
Tak Iwonko byłam w ogrodniczym i bardzo mi się tam spodobało chyba częściej będę tam zaglądać bo i ceny są przystępne
Nie odwiedziłam Cię bo nie wiem gdzie mieszkasz
, ale na pewno umówimy się kiedyś chciałabym na żywo obejrzeć Twoje królestwo. Na razie to Ty masz ważniejsze sprawy bo chyba niedługo masz Komunię. Świetny ten rodek jaka to odmiana i czy to tegoroczny zakup?