W moim ogródku cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz. 3

Post »

Chyba sporo rozetek skalnicy uschło ? Jak ją posadziłaś ? Na zimę dostała daszek ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p
Od: 27 paź 2015, o 22:03

Post »

Iwonko dasz radę na pewno ogarniesz wszystko, a jeśli nie to u Ciebie i tak pięknie bez tych nowych rabatek :wink: Jeśli chodzi o giełdę to ja jeżdżę w soboty na Elizówkę na zakupy i oczywiście odwiedzam halę kwiatową, ale w przyszłym tygodniu wybieram się właśnie pod zamek po łupy do ogrodu bo wiem,że tam jest raj dla zielono zakręconych :tan
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tak, tak w sobotę warto pojechać na "Targ pod zamkiem", jeszcze w tym roku nie byłam ale w ubiegłym roku kilka razy i nie wracałam z pustymi rękami.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Edyta mój M zawsze na wszystkie okazje kupuje mi cięte róże, choć już kilka razy mówiłam mu że wolałabym jakąś roślinkę, no ale ja mam urodziny w listopadzie to wtedy trochę trudno... A nie przepraszam raz dostałam hortensję bo napisałam mu listę roślin żeby miał wybór, to kupił owszem ale odmianę inną niż była na liście, a że nie był to prezent z serca to już jej nie ma pędraki skutecznie ją załatwiły.Też nie ścinam żadnych kwiatów z ogródka do wazonu, po prostu mi ich szkoda na dworze dłużej będą mnie cieszyły.
Witaj Aniu. Byliny bardzo lubię a sasanki uwielbiam a że one lubią u mnie rosnąc i sieją się to mam ich już sporo. Magnolia Genie bardzo mi się spodobała a że żadnej nie mam to kupiłam właśnie ją, zaczyna już kwitnąć a kwiat ma piękny ciemny kolor, ciekawa jestem jak będzie wyglądać w pełni rozkwitu.
Janku skalnice bardzo podeschły w lecie, rosną na mini skalniaczku w przepuszczalnej ziemi podsypane żwirkiem, na zimę były przykryte bo gdyby nie to straciłabym je całkiem, ale może w tym roku warunki będą bardziej sprzyjające i uda im się odbudować.
Iwonko pomału może ogarnę nowych rabatek to w tym roku już raczej nie będzie, bo najpierw chcę obsadzić te co mam. Ciekawa jestem czy byłaś na zakupach i co tam nowego kupiłaś? Jola ma rację że warto tam pojechać sporo osób sprzedających i czasem coś ciekawego można trafić.
kokorycze kwitną
Obrazek
zakwitły w tym roku obie sangwinarie
Obrazek
Obrazek
robi się kolorowo
Obrazek
moja siewka sasanki w tym roku znów taka ładna ale ma tylko jeden kwiatek
Obrazek
kolejne sasanki
Obrazek
Obrazek
epimedium zaczyna
Obrazek
omieg
Obrazek
miłek wiosenny
Obrazek
na koniec otwierający się pączek magnolii
Obrazek
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Tak byłam na giełdzie, ale kupiłam tylko bratki i hosty. W najbliższy weekend są targi Eden pewnie tam bardziej pobuszuję. Piękne masz te sangwinarie koniecznie muszę sobie zakupić no i magnolia cudny kolor napisz proszę jaka to odmiana.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Genie ma taki głęboki kolor,no piękna ;:333 U mnie nigdzie jej nie mogę dostać,ale w końcu ją dorwę ;:224
Miłek też bym sobie sprawiła,lubię wszystkie roślinki koperkowe ;:306
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prześliczny kwiatuszek magnolki, bardzo intensywny kolorek-oby ładnie rosła i kwitła coraz obficiej ;:333
Ładnie te kokoryczki wyglądają ;:oj
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iwonko podziwiam Twoje sasanki ;:63 takie dorodne kępy ! Moje jeszcze nie wystartowały... dziki je wykopały i sadziłam od nowa wprawdzie rosną ale powoluteńku...Nacieszyłam oczy nimi u Ciebie.
Sangwinarie też oglądam z zainteresowaniem bo nigdy nie trafiłam na żywe rośliny..Twoje bardzo ładne ! ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Moje dwie sasanki trafiły z kwitnieniem na deszcz. Może ostatniej się poszczęści.
Genie ma cudny kolor. Bardzo liczę na kwitnienie moich w przyszłym roku, przynajmniej na pojedyncze kwiaty.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Tak już wiem, że ta magnolia to Genie dzisiaj sobie taką sprawiłam i to chyba Iwonko, sądząc po etykietce, w tej samej szkółce :D
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Iwonko szukam amatorów na bergenie, ostróżki, hosty i może parę liliowców. Muszę je rozsadzić a nie za bardzo chce mi się je rozsadzać do doniczek. Oddam w dobre ręce bo szkoda by się zmarnowały.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit Przyznam że jestem ciekawa twoich juk w tym roku ;:65 I poproszę zdjęcie z mini oczkiem ;:204
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Iwonko ja nie wybieram się na targi bo pracuję i w sobotę i w niedzielę, ciekawa jestem czy uda Ci się upolować coś ciekawego. Sangwinarię Jola1 w ubiegłym roku kupiła na targach ale mieli tylko tą zwykłą. Moja magnolia to "Genie" Doczytałam teraz że też już sobie ją kupiłaś, czyżbyś była w moim pobliskim ogrodiczym i mnie nie odwiedziłaś? :twisted:
Aniu "Genie" faktycznie ma piękny głęboki kolor, mam nadzieję że co roku będzie kwitła i będę mogła się cieszyć coraz większą ilością kwiatów, na pewno uda Ci się ją w końcu kupić. Takie roślinki o koperkowych liściach i ja lubię. Miłek dopiero w tym roku pokazał na co go stać w końcu się zadomowił u mnie. Mam jeszcze piwonię koperkową w tym roku ma pierwszy pąk liczę na pierwszy kwiatek.
Agnieszko dzięki chciałabym żeby obsypywała się kwiatami co roku tak jak Twoja magnolka. Zdjęć z mini oczkiem na razie nie będzie bo jeszcze nie zmieniałam w nim wody, jak już się uporam z ta pracą na pewno pokażę. Na juki też czekam ale chyba w tym roku nie będą kwitły tak ładnie jak w ubiegłym zobaczymy.
Maryniu witaj u mnie nowy gościu. Szkoda Twoich sasanek ale najważniejsze że udało Ci sie je uratować, a na razie zapraszam do mnie. Sangwinarie i ja podziwiałam u innych na forum ale udało się i mam swoje własne, może i Tobie uda się je dostać, ja np jedną kupiłam u naszej forumowej Danusi (ktoś)
Aniu u mnie też sporo sasanek trafiło na deszcz i zimne dni ale jeszcze nie wszystkie kwitną więc jeszcze troszkę pocieszą oczy. Ja też liczę na jakieś kwiatki na magnolii w przyszłym roku, sadząc ją nakarmiłam ją dobrze bananami :lol:
Przemku bardzo Ci dziękuję za propozycję ale ja już host więcej raczej sadzić nie będę a tymi co dostałam kiedyś od Ciebie to sama już się dzieliłam z sąsiadkami tak mi się porozrastały, ale mam nadzieję że znajdziesz chętnych na swoje roślinki.
Cały ten tydzień niby słoneczny ale na dworze zimno i wietrznie, ostatnio prawie wcale nic nie robię w ogródku, bo w poniedziałek uparłam się w to zimno na plewienie to mnie przewiało że wlazł mi taki ból w nogę że ledwo chodziłam. Wczoraj miałam wolne to wybrałam się popołudniu na spacer po pokrzywę na gnojówkę. Oczywiście troszkę poplewiłam bo nie wiem skąd tych chwastów u mnie ciągle tyle rośnie nie nadążam z ich wyrywaniem. Moja kałuża ciągle czeka na ciepły dzień żeby wylać z niej wodę i oczyścić. Żeby tak nie było że całkiem nic nie robię to może na początek kawałek rabatki z nową magnolią Genie i biedronkowym rh, na rabacie jeszcze pusto ale planuję tam jeszcze dosadzić azalie. W poniedziałek wybieram się do Puław więc zajadę do państwa Majewskich.
Obrazek
nawet mi się ten rh podoba kwiatki w pąku są mocno różowe a jak rozkwitają to jaśnieją
Obrazek
Obrazek
Jesienią sadziłam 3 odmiany tulipanów a wyrosły tylko jedne Exotic Emperor, chociaż to i tak nie jest rekord bo z 5 opakowań anemonów Blanda wyrósł aż jeden i do tej pory jeszcze nie zakwitł
Obrazek
To tegoroczny nabytek Trójlist Grandiflorum
Obrazek
W żurawkach znalazłam takiego grzybka
Obrazek
i reszta kwitnących
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

U Ciebie jagodowiec już kwitnie a mój dopiero się wykluł.
Wczoraj bardzo z bliska przyjrzałam się tym epimediom co nie wyłaziły i zauważyłam że coś się dzieje, będzie dobrze.
Dzisiaj kupiłam dwie lewizje, co roku muszę się na nie skusić a na wiosnę wkurzam się że nie przetrwały.
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Tak Iwonko byłam w ogrodniczym i bardzo mi się tam spodobało chyba częściej będę tam zaglądać bo i ceny są przystępne ;:333 Nie odwiedziłam Cię bo nie wiem gdzie mieszkasz :) , ale na pewno umówimy się kiedyś chciałabym na żywo obejrzeć Twoje królestwo. Na razie to Ty masz ważniejsze sprawy bo chyba niedługo masz Komunię. Świetny ten rodek jaka to odmiana i czy to tegoroczny zakup?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”