Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rośliny Marzeny 77 cz.2

Post »

Witaj Marzenko,Ty to masz szczęście ,u mnie gruba warstwa śniegu ,a u Ciebie śliczne krokusiki,nasionek też cała fura ,ale będzie pięknie pozdrawiam i czekamy wiosny :tan
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzisiejszy wpisik zacznę od Walentynek z racji tego że walentego brak wybraliśmy się na wycieczkę po okolicy i napotkałyśmy pięknych walentych na czterech nogach :;230
Obrazek

Na dworze zrobiło się ciepło aż korci żeby coś porobić w ogrodzie (ale przecież to jeszcze zima) ;:14 Poprawiłam z tatą skalniaki z tyłu oczka (zdjęcia w najbliższym czasie). W planach poszerzenie rabaty z 60cm na 85cm więcej kwiatów wejdzie :tan
Cebulowe już na wierzku hiacynty, tulipany
Obrazek Obrazek Obrazek
W domu kwitną jeszcze grudnie
Obrazek Obrazek
Pomidorki w doniczkach już pięknie zeszły
Obrazek
Domki dla pszczół w trakcie budowy i dzisiejsza pszczółka na miodku
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Marzenka gdyby nie pw nie wiedziałabym ,że masz nowy wątek :!:
Ale za te linki to cię po prostu uduszę :twisted: jak można tak kusić bezbronnych ludzi :;230
Twoje zdjecia ,zwłaszcza zwierzat są niesamowite ;:oj
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Wita Marzenko.
Wiosenka się zbliża. ;:108 Nasiona zakupione. ;:215
Jak Ci się udało im zrobić fotki? Nie uciekały?Ja chciałam nieraz zrobić sarenkom.Niestety były szybsze niż ja.
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

bejka1970Witam więc w nowym wątku :wit Mi też dech zaparło z tych piękności mieczyków i dalii niestety rosyjskiego nie znam choć się uczyłam 3lata.i nie wiem czy można idndywidualnie zamawiać.Ale oko nacieszone :D Dziękuję za pochwałę zwierząt to zasługa siostry trochę mnie wkręciła w fotografowanie przyrody.
Biedronka641Witaj w ogrodzie :wit Wiosna już zawitała krokusów coraz więcej kwitnie,skowronki przyleciały. :D Te jelenie to akurat płynęły odrą i chciały wyjść na brzeg ale było wysoko więc musiały się wrócić ja stałam przy samym brzegu :tan
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Poprawione skalniaki z tyłu oczka
Obrazek Obrazek
W tle trochę ziarna bo tam dokarmiamy ptaki.Lawenda bez przykrywania przetrzymała zimę
Poszerzona rabata na kwiaty
Obrazek
trzeba jeszcze obornika trochę i dosypać ziemi,a wiosną przekopać część trawy dosypać ziemię żeby było równo i posiać trawę.
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziś mama przyszła ze sklepu z dwoma daliami ciekawe czy będą zgodne
Obrazek Obrazek
Rabaty już dokończone aż korci żeby posadzić bratki i goździki.Fajnie że tej zimy było sporo śniegu to ziemia miękka i sporo tulipanów wyszło.Sprawdzałam dziś dalie i mieczyki ,dalie ok ale mieczyki mają jakby nalot pleśni ale pod druga łuską jest wporządku.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Od Wiśniewskiego bywa rożnie - raz są zgodne, raz nie, ale Melody Harmony zazdraszczam. Upatrzyłam sobie u kogoś na wymianę, ale niestety nie przetrwała w takim stanie, żeby ją podzielić. Jeśli się natknę na nią - zaryzykuję i kupię nawet od Wiśniewskiego!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale poroża ;:oj widoczek z rogaczami super , miałaś szczęście ;:65 u mnie takowe za ogrodzeniem chodzą a jak w nocy ryczą to aż ciarki po plecach przechodzą :roll:

Marzenko , już siałaś pomidorki ? gdzie planujesz je wysadzic ? masz jakąś fajną odmianę ?
Rabatki przerabiałaś jesienią czy teraz już szalejesz ?
Dalia Melody piękna , miejmy nadzieję ,że jak zakwitnie to będzie ta a nie inna odmiana , trzymam za nią kciuki :uszy
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

tijaTo fajnie masz jak za płotem chadzają(moja siostra mówi to zamieniaj się domem he he)Tak pomidorki ładnie zeszły to są malinowe i chyba bawole serca druga doniczka .Pójdą do foliaka bo na zewnątrz szybko choroba je bierze .Sałata też już się pokazuje ,tata posiał w foli już rzodkiewkę i sałatę.Rabaty teraz przerabiałam bo jest ciepło a tata ma czas (potem jego pasja ryby)więc woli wszystkie zmiany teraz zrobić :D Jeśli chodzi o dalie to zobaczymy co z nich wyrośnie .
takasobieU nas w ogrodniczym tylko od nich są kłącza i cebulki ,poza tym nie miałam w planach zakupu żadnych więcej dalii ale mama kupiła i mam nadzieje że więcej się nie skusi.
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dzisiaj trochę poplewiłam ,usunęłam mech z rabat i znalazłam przebiśniegi oprócz tych co dostałam od znajomej ostatnio
Obrazek Obrazek
Coraz więcej krokusów kwitnie i będą niebieskie :heja
Obrazek Obrazek
Hiacynty pokazują już pąki kwiatowe ,prymulki kwitną i reszta cebulowych ładnie się pokazała
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Stokrotki w trawie dodają uroku.Popołudniu nadszedł pierwszy grad
Obrazek
Obrazek
A potem pierwsza burza niby jeden grzmot ale już burza ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dziś wszystko rano miałam przykryte śniegiem ;:145 Ale na szczęście stopniał! Zazdroszczę Ci, ze masz trochę wypielone. Ja muszę wreszcie wziąć narzędzie do ręki i podrapać ziemię, tam gdzie ją swędzi :wink:
Piękne przebiśniegi! Ja sadziłam pierwszy raz, może też kiedyś wyrosną mi takie kępki ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

U mnie też dziś było rano biało ale szybko stopniał śnieg .Trochę poplewiłam i mech zebrałam bo nie wiem czy mogę rabaty posypać wapnem ,przywiozłam też sobie ziemię z kretowisk taka czarną i wymieszałam z moją starą ziemią.Ale według mnie za dużo jej dałam bo jest taka zbita.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witaj Marzenko. Jestem z rewizytą. W pierwszej części wątku podziwiałam przepiękne kwiaty, ale największą moją uwagę przykuły zdjęcia ptaków. Jestem miłośniczką roślin, ptaków i zwierząt. Będę do Ciebie zaglądać, bo wiem że znajdę tutaj zawsze coś ciekawego dla siebie. Widzę, że już pracujesz w ogrodzie, u mnie jeszcze na to za mokro.
Serdecznie pozdrawiam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

slila1Dziękuję za odwiedziny.Dzięki siostrze trochę wkręciłam się w fotografowanie ptaków i futrzastych bo do owadów i porostów nie mam cierpliwości.Powoli robię porządki nasion kwiatów przybywa a miejsca nie :D Ale wiosna okaże się co przezimowało a co nie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”