Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny Marzeny 77 cz.2
Witaj Marzenko,Ty to masz szczęście ,u mnie gruba warstwa śniegu ,a u Ciebie śliczne krokusiki,nasionek też cała fura ,ale będzie pięknie pozdrawiam i czekamy wiosny 

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dzisiejszy wpisik zacznę od Walentynek z racji tego że walentego brak wybraliśmy się na wycieczkę po okolicy i napotkałyśmy pięknych walentych na czterech nogach

Na dworze zrobiło się ciepło aż korci żeby coś porobić w ogrodzie (ale przecież to jeszcze zima)
Poprawiłam z tatą skalniaki z tyłu oczka (zdjęcia w najbliższym czasie). W planach poszerzenie rabaty z 60cm na 85cm więcej kwiatów wejdzie
Cebulowe już na wierzku hiacynty, tulipany

W domu kwitną jeszcze grudnie

Pomidorki w doniczkach już pięknie zeszły

Domki dla pszczół w trakcie budowy i dzisiejsza pszczółka na miodku

Na dworze zrobiło się ciepło aż korci żeby coś porobić w ogrodzie (ale przecież to jeszcze zima)

Cebulowe już na wierzku hiacynty, tulipany

W domu kwitną jeszcze grudnie

Pomidorki w doniczkach już pięknie zeszły

Domki dla pszczół w trakcie budowy i dzisiejsza pszczółka na miodku

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Marzenka gdyby nie pw nie wiedziałabym ,że masz nowy wątek
Ale za te linki to cię po prostu uduszę
jak można tak kusić bezbronnych ludzi
Twoje zdjecia ,zwłaszcza zwierzat są niesamowite

Ale za te linki to cię po prostu uduszę

Twoje zdjecia ,zwłaszcza zwierzat są niesamowite

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Wita Marzenko.
Wiosenka się zbliża.
Nasiona zakupione.
Jak Ci się udało im zrobić fotki? Nie uciekały?Ja chciałam nieraz zrobić sarenkom.Niestety były szybsze niż ja.
Wiosenka się zbliża.

Jak Ci się udało im zrobić fotki? Nie uciekały?Ja chciałam nieraz zrobić sarenkom.Niestety były szybsze niż ja.
-
- 500p
- Kontakt:
bejka1970Witam więc w nowym wątku
Mi też dech zaparło z tych piękności mieczyków i dalii niestety rosyjskiego nie znam choć się uczyłam 3lata.i nie wiem czy można idndywidualnie zamawiać.Ale oko nacieszone
Dziękuję za pochwałę zwierząt to zasługa siostry trochę mnie wkręciła w fotografowanie przyrody.
Biedronka641Witaj w ogrodzie
Wiosna już zawitała krokusów coraz więcej kwitnie,skowronki przyleciały.
Te jelenie to akurat płynęły odrą i chciały wyjść na brzeg ale było wysoko więc musiały się wrócić ja stałam przy samym brzegu 

Biedronka641Witaj w ogrodzie

-
- 500p
- Kontakt:
-
- 500p
- Kontakt:
Dziś mama przyszła ze sklepu z dwoma daliami ciekawe czy będą zgodne

Rabaty już dokończone aż korci żeby posadzić bratki i goździki.Fajnie że tej zimy było sporo śniegu to ziemia miękka i sporo tulipanów wyszło.Sprawdzałam dziś dalie i mieczyki ,dalie ok ale mieczyki mają jakby nalot pleśni ale pod druga łuską jest wporządku.

Rabaty już dokończone aż korci żeby posadzić bratki i goździki.Fajnie że tej zimy było sporo śniegu to ziemia miękka i sporo tulipanów wyszło.Sprawdzałam dziś dalie i mieczyki ,dalie ok ale mieczyki mają jakby nalot pleśni ale pod druga łuską jest wporządku.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Od Wiśniewskiego bywa rożnie - raz są zgodne, raz nie, ale Melody Harmony zazdraszczam. Upatrzyłam sobie u kogoś na wymianę, ale niestety nie przetrwała w takim stanie, żeby ją podzielić. Jeśli się natknę na nią - zaryzykuję i kupię nawet od Wiśniewskiego!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Ale poroża
widoczek z rogaczami super , miałaś szczęście
u mnie takowe za ogrodzeniem chodzą a jak w nocy ryczą to aż ciarki po plecach przechodzą
Marzenko , już siałaś pomidorki ? gdzie planujesz je wysadzic ? masz jakąś fajną odmianę ?
Rabatki przerabiałaś jesienią czy teraz już szalejesz ?
Dalia Melody piękna , miejmy nadzieję ,że jak zakwitnie to będzie ta a nie inna odmiana , trzymam za nią kciuki

Marzenko , już siałaś pomidorki ? gdzie planujesz je wysadzic ? masz jakąś fajną odmianę ?
Rabatki przerabiałaś jesienią czy teraz już szalejesz ?
Dalia Melody piękna , miejmy nadzieję ,że jak zakwitnie to będzie ta a nie inna odmiana , trzymam za nią kciuki

-
- 500p
- Kontakt:
tijaTo fajnie masz jak za płotem chadzają(moja siostra mówi to zamieniaj się domem he he)Tak pomidorki ładnie zeszły to są malinowe i chyba bawole serca druga doniczka .Pójdą do foliaka bo na zewnątrz szybko choroba je bierze .Sałata też już się pokazuje ,tata posiał w foli już rzodkiewkę i sałatę.Rabaty teraz przerabiałam bo jest ciepło a tata ma czas (potem jego pasja ryby)więc woli wszystkie zmiany teraz zrobić
Jeśli chodzi o dalie to zobaczymy co z nich wyrośnie .
takasobieU nas w ogrodniczym tylko od nich są kłącza i cebulki ,poza tym nie miałam w planach zakupu żadnych więcej dalii ale mama kupiła i mam nadzieje że więcej się nie skusi.

takasobieU nas w ogrodniczym tylko od nich są kłącza i cebulki ,poza tym nie miałam w planach zakupu żadnych więcej dalii ale mama kupiła i mam nadzieje że więcej się nie skusi.
-
- 500p
- Kontakt:
Dzisiaj trochę poplewiłam ,usunęłam mech z rabat i znalazłam przebiśniegi oprócz tych co dostałam od znajomej ostatnio

Coraz więcej krokusów kwitnie i będą niebieskie

Hiacynty pokazują już pąki kwiatowe ,prymulki kwitną i reszta cebulowych ładnie się pokazała

Stokrotki w trawie dodają uroku.Popołudniu nadszedł pierwszy grad

A potem pierwsza burza niby jeden grzmot ale już burza

Coraz więcej krokusów kwitnie i będą niebieskie

Hiacynty pokazują już pąki kwiatowe ,prymulki kwitną i reszta cebulowych ładnie się pokazała

Stokrotki w trawie dodają uroku.Popołudniu nadszedł pierwszy grad

A potem pierwsza burza niby jeden grzmot ale już burza

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Dziś wszystko rano miałam przykryte śniegiem
Ale na szczęście stopniał! Zazdroszczę Ci, ze masz trochę wypielone. Ja muszę wreszcie wziąć narzędzie do ręki i podrapać ziemię, tam gdzie ją swędzi
Piękne przebiśniegi! Ja sadziłam pierwszy raz, może też kiedyś wyrosną mi takie kępki

Piękne przebiśniegi! Ja sadziłam pierwszy raz, może też kiedyś wyrosną mi takie kępki

Miłka
-
- 500p
- Kontakt:
U mnie też dziś było rano biało ale szybko stopniał śnieg .Trochę poplewiłam i mech zebrałam bo nie wiem czy mogę rabaty posypać wapnem ,przywiozłam też sobie ziemię z kretowisk taka czarną i wymieszałam z moją starą ziemią.Ale według mnie za dużo jej dałam bo jest taka zbita.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witaj Marzenko. Jestem z rewizytą. W pierwszej części wątku podziwiałam przepiękne kwiaty, ale największą moją uwagę przykuły zdjęcia ptaków. Jestem miłośniczką roślin, ptaków i zwierząt. Będę do Ciebie zaglądać, bo wiem że znajdę tutaj zawsze coś ciekawego dla siebie. Widzę, że już pracujesz w ogrodzie, u mnie jeszcze na to za mokro.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
-
- 500p
- Kontakt:
slila1Dziękuję za odwiedziny.Dzięki siostrze trochę wkręciłam się w fotografowanie ptaków i futrzastych bo do owadów i porostów nie mam cierpliwości.Powoli robię porządki nasion kwiatów przybywa a miejsca nie
Ale wiosna okaże się co przezimowało a co nie