Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Zuza pokazałaś piękne czosnki. Bardzo się cieszę że je zakupiłam w tamtym roku na jesieni i wsadziłam do ziemi. Już mi wychodzą ciekawe jak będą kwitły. Już nie mogę się doczekać. ;:196
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z przyjemnością przespacerowałam się po Twoim ogrodzie.
Jest taki uporządkowany, zaplanowany.
Rabaty wyglądają fantastycznie.
Pozdrawiam Paulina
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zuza :wit bardzo ładnie u Ciebie , tak ładnie zaplanowałaś swoje rabatki ;:138 Roślinek ładnych też u Ciebie nie brakuje i widzę, że nowe roślinki będą wysadzane na wiosnę a wiosna już u Ciebie prawie na dobre zagościła aż miło patrzec.

pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu pozwiedzałam sobie dzisiaj dalszą część Twojego ogrodu, obejrzałam rabatki, których jeszcze nie widziałam, naprawdę pięknie je wszystkie zaplanowałaś i obsadziłaś, widzę, że poszalałaś na Gardenii, będzie co podziwiać z nadejściem nowego sezonu, którego normalnie nie mogę się już doczekać ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ago-Una, zapomniałam Tobie odpisać na pytanie o Juce. Otóż dostałam ją jako małą sadzonkę wczesną wiosną i od razu poszła do ziemi. Włożona była w dużej donicy bez dna. W tym roku nie kwitła, ale bardzo przyrosła. W kolejnym roku jako dwulatka zakwitła już trzema łodygami. Dodam, że mój sąsiad i szwagier wsadzali swoje juki w tym samym czasie a im kwitły mniejszym kwiatem i pojedynczym. Według moich spostrzeżeń juca lubi mieć ciasno korzenie, wtedy więcej się rozkrzewia i kwitnie. Sąsiad i szwagier wysadzali bezpośrednio do ziemi, bez ograniczenia w postaci boków doniczki. Ale to tylko moje domysły ;:224
Pawle, jak tam Twoje sadzenie? U mnie część już w doniczkach. Sporo pracy ale jaka frajda ;:215
Lucynko, dziękuję. Mam nadzieję że będą zgodne odmianowo :roll:
Soniu, tak, poczytałam o tym przegorzanie. Na moją słoneczną patelnię jak znalazł ;:333 Ja zakupiłam w kłączach.
Beato, myślę dokładnie tak jak Ty :wink: . Dzięki ;:196
Aniu, czosnki zawsze są niezawodne ;:108 Czekam na fotorelacje z kwitnienia Twoich :D
Witajcie Paulino, Bożeno :wit cieszę się że Wam się u mnie podoba. Twierdzicie jak inni zresztą że mój ogród taki zaplanowany. Zdradzę Wam moją tajemnicę - na ogród to ja planu nie miałam żadnego. U mnie to najczęściej jest tak, że siedzę sobie na tarasie z kubkiem kawy i pac - wpada mi do głowy jakiś pomysł ot tak na prętce. A że ja jestem w gorącej wodzie kąpana, to myk do ogrodniczego i działam :lol:
Witaj ponownie Ilonko i zapraszam częściej ;:196 Ja też już nie mogę się doczekać sezonu. Ale za to dziś trochę posadziłam roślinek w donice, więc troszkę sobie ten sezon przybliżam. A z zakupów to najbardziej z róż jestem zadowolona. Mam nadzieję że będą piękne, bo wiesz - różanka ze mnie żadna ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka byłas na Gardenii? Pisz no szybko sprawozdanie. ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko, sprawozdanie jest wyżej ;:198
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Upssss. doczytałam. ;:131 Przegorzan jest śliczny. próbowałam wysiać rok temu ale jakoś mu nie szło. :oops:
Uśmiałam się ze sprawozdania o Mai. ;:306 To skoro TV nie wyszczupla to ja póki co kariery nie robię. :;230
Trzymam kciuki za dalsze poszukiwanie hortensjowych chciejstw. ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze: Uśmiałam się ze sprawozdania o Mai. ;:306 To skoro TV nie wyszczupla to ja póki co kariery nie robię. :;230
Anka, po awatarku widać, że w foto możesz szczęścia próbować ;:333
A hortensje w końcu dorwę, nawet jakbym je miała spod ziemi wykopać :twisted:
Widziałam że Twoja lista różana rozciąga się konkretnie, jakby z donalda conajmniej była zrobiona ;:198
Mój zakup to na razie dwie, ale jeszcze pięć w planach :lol:
Pozdrawiam, Zuza
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No no, jakie zakupki ;:224 ;:224 . Szkoda że tą baterie miałaś rozładowaną. Przydałaby się mała fotorelacja.
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

sweetdaisy pisze:Ago-Una, zapomniałam Tobie odpisać na pytanie o Juce. Otóż dostałam ją jako małą sadzonkę wczesną wiosną i od razu poszła do ziemi. Włożona była w dużej donicy bez dna. W tym roku nie kwitła, ale bardzo przyrosła. W kolejnym roku jako dwulatka zakwitła już trzema łodygami. Dodam, że mój sąsiad i szwagier wsadzali swoje juki w tym samym czasie a im kwitły mniejszym kwiatem i pojedynczym. Według moich spostrzeżeń juca lubi mieć ciasno korzenie, wtedy więcej się rozkrzewia i kwitnie. Sąsiad i szwagier wysadzali bezpośrednio do ziemi, bez ograniczenia w postaci boków doniczki. Ale to tylko moje domysły ;:224
Moje (bo mam dwie) mają ponad dwa lata i nie kwitły. Mam w zamiarze przesadzanie, bo likwiduję rabatkę. W ramach kontynuacji Twojego eksperymentu posadzę jedną w wiaderku, a drugą bez. Zobaczymy, której będzie lepiej. Jeśli się potwierdzi, stworzymy na forum "Złotą Zuskową Zasadę Sadzenia Juk". ;:333 :lol:
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, do tego wszystkiego moja Juka rośnie w pełnym słońcu od rana do wieczora i jest obsypana kamyszkami które dodatkowo się nagrzewają i oddają jej ciepło. Jak będziesz przesadzać swoją zastosuj ten myk, może i u Ciebie się uda :uszy
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Mam takie miejsce, gdzie patelnia przez większość dnia ale i sucho. ;:108
Czy Ty ją podlewasz dodatkowo, czy tylko deszczyk ją moczy?
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podlewam jak żar leje się z nieba, jak jest pochmurnie to nie. Mam ją w ziemi przepuszczalnej, aby nie było zastoju wody. Poza tym jest bezobsługowa - nie doglądam, nie nawożę :wink:
Pozdrawiam, Zuza
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie się juka wysiała - wiatr ją przyniósł :D Też jeszcze nie kwitła, ale młoda była i troche ją skopaliśmy, rozdzieliliśmy kłącza, poprzesadzaliśmy. Mam ją teraz w 4 różnych miejscach , więc też poobserwuję co jej najbardziej pasuje.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”