Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Jak najbardziej mogłabyś zrobić sobie trawiastą rabatę, trawy pięknie wygladają na rabacie wysypanej białym kamyczkiem-gresem ,bardzo mi sie to podoba ,a masz imperatę Red Baron ? polecam Ci,jest wiele pięknych traw sama mam trochę ,ale niektóre muszę chować na zime np rozplenicę-Penisteum Rubrum -ale warta grzechu
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie taka rabatka mi się podoba z białym kamyczkiem,ale jej realizacja musi troche poczekać,bo na razie zamówiłam trochę róż i powojników,no więc fundusze wydane, ale planować zawsze warto :) nie posiadam na razie żadnych traw,dopiero się obczytuję w tym temacie :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu,róża czerwona ma piękne kwiaty,czytam ,ze już pewne zamówienia zrobione,i tak będzie w nieskończoność ,bo na forum nikt nie usiedzi spokojnie ;:306 ,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu ciekawe co zamówiłaś z różanych panienek ,bo róże to również mój konik .Niestety z powodu braku miejsca mogę jedynie pomarzyć o niektórych różach ;:174 Zgadzam się z tym stwierdzeniem ,że cała piękno róża pokazuje w 3 a nawet w czwartym sezonie jak mój The Pilgrim druga rzecz to ostatnie zimy mają również pozytywny wpływ na kwitnienie .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Martusiu tak to połknęłam bakcyla kwiatowego i nie tylko, bo na raz różności ogrodowe zaczynają mi się bardzo podobać, tak zamówiłam powojniki, róże, piwonie, bez czarny i jeszcze tam jakieś wypełniacze choć nie za dużo,bo inne wydatki też są, a mamy przecież sezon przed nami, a szkółki cały czas otwarte ;:173 Pozdrawiam cieplutko :)

Witaj JadziuTrochę już zwiedziłam Twój wątek i masz tam dużo pięknych rarytasków, u mnie to takie pospolitaski. Moje zamówienie skromne Pastella, Artemis, Louis Odier, Ghita Renaissance,Chopenx2, jeszcze podoba mi się Novalis i RiB i dużo innych :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu śliczne róże zamówiłaś i wcale zamówienie nie jest takie skromne, trzeba sobie dozować przyjemności ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu jeśli miałabym wybierać między 2 Chopinami, a Artemisami wybrałabym raczej 2 Artemisy .Jednak ta róża dużo ładniej kwitnie kiściami ,ale to kwestia gustu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Krysiu, zaczyna się wiosenna rewolucja. ;:138 Róże będę podziwiać przede wszystkim. ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

jakie cudne róże czerwone, jak obficie kwitną ;:138 Nadal dopytuję o hortensje--te niebieski kupujesz niebieskie, czy różowe i się przebarwiają? bo ja chciałam różową przebarwić na niebieska, podobno da się , ale mnie się na razie nie udało. lecz nie zrezygnowałam :) na razie kupiłam niebieską :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie

Karolinko Tak jak pisałam moja gleba chyba im sprzyja,znalazłam takie informacje , które myślę mogę tu przytoczyć;nie wystarczy tylko kwasowość gleby, ale musi ona również zawierać siarczan glinu, gdy jest mała zawartość tego związku w glebie to nie uzyskamy koloru niebieskiego, również gdy jest go wystarczająco ale gleba jest alkaiczna-to występujący w takich glebach wapń wiąże się z siarczanem i uniemożliwia jego pobieranie przez roślinę.Czytałam również,że ważną sprawą jest też odmianowość rośliny, niektóre odmiany we właściwych warunkach łatwo się niebieszczą,więc może ta którą juz kupiłaś niebieską, będzie taka jeżeli twoja gleba jest kwaśna i zawiera siarczan glinu. Może jest to trochę zawiłe co napisałam , ale może chociaż trochę pomogłam.Co do moich hortensji dwie były kupione jako niebieskie a jedna jako różowa, z niej mam już trzy krzaki, bo ją dzieliłam i one też kwitną na niebiesko, zdjęcie poniżej. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Soniu ;:196 Ja się tak nie mogę doczekać wiosny, no... ale już niedługo i będziemy podziwiać nasze roślinki ;:3

Jadziu Mi też podoba się bardziej Artemis,ale moje córy, które tworzą razem ze mną bardzo chciały mieć po jednym Chopinie,więc niech mają :) ;:196

Marysiu masz rację,sezon przed nami i można jeszcze póżniej coś zamówić. Pozdrawiam Cię cieplutko ;:168

Widoczki z minionego sezonu ;:100

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Krysiu, stałam rano w oknie, patrzyłam na ptaki w karmniku i myślałam, jakby to było fajnie, gdyby już była wiosna. ;:124 Kwiaty zawsze poprawiają nastrój, piękną jukę masz. Pozdrawiam. :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu wiesz że róże + clematisy to miód na moje serce (już to pisałam)... choć nie lubię miodu. No z wyjątkiem dodawania go do papryki. Tam go bardzo lubię ;:215 .
Ale dzisiaj szczęka mi opadła na widok juki... ;:202 Do tej pory nie mogę jej podnieść. Jakie miałaś bujne kwitnienie! To jest jedna sztuka, czy więcej?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ja mam kwaśną glebę, ale na pewno bez siarczanu glinu, bo żadne próby przebarwienia się nie powiodły--dodawałam ałun, zakwaszające nawozy--i nic. Ale trudno, nic na siłę. Zobaczymy jaka będzie ta co jest kupiona niebieska ? :) super roślinki pokazujesz ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko Jeśli masz kwaśną glebę to powinno się udać z tą nowo zakupioną,życzę tego.Pozdrawiam ;:196

Madziu To jest połączenie Błękitnego Anioła z różą NN, bajeczny widok, dlatego chcę jeszcze więcej takich widoczków ;:170 W przeciwieństwie do Ciebie lubię miód na chlebusiu na śniadanko ;:333 a papryczką w zalewie z miodem też się zajadam, teraz tylko taką robię na zimę :) zakupiłam jedną jukke jakieś 4 lata temu, te wszystkie narosły,kwitło 9 łodyg :) szkoda tylko,że było to akurat w porze deszczowej bo szybciutko kwiaty obleciały,dobrze,że chociaż są fotki. Pozdrawiam ;:196

Soniu ;:196 Jukka pięknie kwitła :) Styczeń już się kończy, luty szybko zleci i już,już nasza upragniona WIOSNA :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,Ty też masz dużo kwiatuszków w ogrodzie i jakich pięknych ,ze można się pozachwycać,śpij słodko, ;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”