Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martuś mam nadzieję, że będą dobrze rosły :) Chciałam podzielić wszystkie jakie miałam, ale się nie dało bo niektóre dalie pomimo dużych karp i wielu bulwek miały tylko jeden pęd. Nie umiałam ich podzielić. Odrywały mi się tylko pojedyncze 'korzonki' bez oczek. :( Może jeszcze się rozrosną i wtedy podzielę :)

A na zdjęciach-wspaniałe królestwo pokazujesz. Azaliowe. Oj jak ja lubię te krzewy. Szczególnie te intensywnie pachnące. Coś wspaniałego. No i łubiny. Te to dopiero wyglądają majestatycznie ;:167 Szkoda, że moje pomimo swojego wspaniałego rozwoju i wyglądu łapią latem koszmarnego mączniaka. Nie mogę tego dziadostwa nijak wyplenić.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś aż mi się cieplej zrobiło jak pooglądałam taki cudny ogród w wiosenno-letniej szacie ;:138
ale wróćmy do realiów zimowych, dzisiaj pada lekki śnieżek i zaczyna się robić prawdziwa zima ;:oj
WESOŁYCH ŚWIAT :!:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie dzisiaj spadło troszeczkę śniegu
Od razu zrobiła się świąteczna atmosfera
Ale Twoje zdjecia bardzo ją ociepliły
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich w spokojny,ośnieżony świąteczny wieczór,ponieważ jutro sobota a potem niedziela ,to święta się przedłużają, życzę więc dużo świątecznego ciepła ,miłości,radości i spokoju,jutro u mnie kolęda z obiadem ,to znowu dużo nas zasiądzie do stołu i tak ciągle coś się w moim domu dzieje,ale to miłe ,a to nasz świąteczny nastrój

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto ślicznie :)
Życzę ci mile spędzonych dni weekendu przedłużonych świąt,wszystkiego dobrego:)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu,dziękuję,myślę ,że jeżeli zdrowie pozwoli znowu w Nowym Roku będziemy zbierać plony z naszych ogrodów,dużo zdrowia życzę ;:196 ;:167

Iwonko,u nas też padało cały czas i bardzo wiało,ale dzisiaj sie odmieniło i spadł upragniony śnieżek,i nawet światełka przed domem piękniej wyglądają,pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i spokoju ;:196

Marysiu,dziękuję i dla Ciebie i Twojej rodzinki też życzę wszelkiej pomyślności ,a za chwilę znowu będzie słoneczny ogród,dużo buziaków dla Ciebie i rodzinki ;:196

Krysiu,witaj u mnie w ogrodzie tak się cieszę ,że do mnie trafiłaś,serduszka rośnie trochę w cieniu,chociaż wydaje mi się ,że biała rośnie słabiej jak różowa,może więcej wymagająca,dziękuję za życzenia i też życzę dużo zdrowia i spokoju, w tym i w Nowym Roku ;:168

Andziu,dziękuję za to co mam na pewno będą rosły ,bo to kwiaty od serca ,ja też lubię azalie i rhododendrony ,bez nich nie byłoby prawdziwej wiosny w ogrodzie ,a do tego długo kwitną ,łubin u mnie jeszcze nigdy nie miał mączniaka,pozdrawiam ,spokojnych ,pięknych dni życzę i szczęśliwego Nowego Roku ;:196

Marysiu,u mnie też dzisiaj napadał wyczekiwany śnieg ,już inna atmosfera,a święta mamy dalej ,więc będziemy się cieszyć z pięknych widoków ogrodu,a wieczorem z magii kolorowych światełek wydobywających się z pod białego puchu pozdrawiam ,dużo zdrowia i spokoju,życzę i szczęśliwego Nowego Roku :wit ;:196

Gosiu,u mnie też od dzisiaj prawdziwa świąteczna atmosfera,ale święta przedłużone ,więc nacieszymy się nimi troszkę dłużej,a zdjęcia z ogrodu zaraz będą ,żeby i słoneczko chociaż na laptopie zaświeciło,pozdrawiam i życzę zdrowia ;:196

Beatko,dziękuję i dla Ciebie cieplutkie życzenia długich Świąt i szczęśliwego Nowego Roku ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękna choineczka, własnie takie kolorowe mi się podobają ;:138 a prezentów pod nią co nie miara ;:138 bombka też śliczna, czy to jakaś pamiątka szczególna z jakiejś wyprawy? Zdrówka Martusiu i pięknych świątecznych jeszcze chwil ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam świątecznie :wit wybacz że z takim dużym poślizgiem zapisuję się w nowym wątku...
Ależ bogaty był u ciebie Mikołaj ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę słonecznego ogrodu posyłam w tym zimowym ,świątecznym czasie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś czy mnie się wydaje czy rok temu była taka sama choinka? to chyba sztuczna?
Za oknem mróz i śnieg skrzypi po raz pierwszy w tym roku pod butami a tu wiosenny ogród ! i to jest magia FO :D
Śliczne irysy czuję jak niektóre pachną. Szkoda tylko, że urok kwiatu jest tak krótki. Pozdrawiam i całuję poświątecznie, ale jeszcze wypoczynkowo, a jak śnieg za oknem to szczególnie dobrze się wypoczywa w ciepłym domku, a Ty przy swoim cudownym piecu ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jak się nazywa ta hosta na pierwszym zdjęciu,ja szukam cesarzową vu(chyba tak się nazywa) jest to ta duża hosta ?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martuś :wit u mnie na ogrodzie zima a u Ciebie takie cudne ciepłe widoczki. ;:138 ;:138
Jak tam odpoczęta?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,choinka u mnie zawsze kolorowa,a bombki zbieram,co roku kupuję jedną dużą,i to jedna z moich bombek ,już starsza,ale zawsze wisi na czołowym miejscu,bo bardzo mi się podoba,te bombki to z wyprawy do Krakowa,nawet w lipcu czasem jakąś przywiozę,prezentów zawsze u nas dużo,jakoś tak się w domu utarło,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ;:196

Jolu to nic , że późno,ważne ,że dotarłaś,najbardziej z tego Mikołaja cieszą się dzieci,ale ja po cichu powiem,że też się cieszę ,jak napiszę list i dostaję o czy marzyłam,w końcu to raz w roku tak jest :uszy ,pozdrawiam :wit

Marysiu,rok temu była taka sama choinka ,bo ja mam sztuczne choinki ,ponieważ w salonie jest wykładzina , tylko raz miałam prawdziwą i pół roku wyciągałam z wykładziny igły powiedziałam sobie ,że nigdy więcej,mam dużo gałązek świeżej jodły i to musi wystarczyć,masz rację to jest magia forum,ja też uwielbiam oglądać Wasze ogrody w długie zimowe wieczory,można w tym czasie dużo przeanalizować i nacieszyć się widokami pięknie kwitnących roślin,w domku cudne ciepełko,a mrozik chyba spory,nawet nie patrzyłam,ale w domu można chodzić z krótkim rękawkiem ,ja już mam po kolędzie ,było bardzo sympatycznie ,bo zawsze więcej czasu do pogadania ,pozdrawiam i spokojnej niedzieli i całuski posyłam;:196 :wit

Beatko,nie znam nazwy tej funkii,bo już jest u mnie trochę ,a przedtem to etykiety wyrzucałam,nie bardzo wiem ,czy ta funkia jest największa jaką mam,mam jedną taką odmianę bardzo wysoką na łodyżkach i o bardzo dużych liściach,ale chyba to nie ta ze zdjęcia,chociaż ona też mała nie jest,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Kasiu,u mnie w ogrodzie też zima ,tylko w laptopie wiosna a zaraz będzie lato,staram się odpocząć jak najwięcej i nabrać sił na wiosnę ,bo ta jesień to mnie trochę pogoniła z pracą i ten ciągły brak czasu był nie do zniesienia ,ale dzielnie przetrwałam i teraz wykorzystuję każdą wolną chwilę do odpoczynku,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witam Marto , bardzo miło było mi zajrzeć do Twojego skąpanego w słońcu ogrodu...cieplutko , kolorowo , bajecznie, ...tego mi było trzeba w ten zimowy dzień.
Wypatrzyłam u Ciebie akację , czy to zwykła pospolita odmiana czy bardziej niezwykła , bo wydaje mi się ,że ma pełne kwiaty?
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu ty ciągle zaganiana ;:196 dobrze, że o nas pamiętasz i pokazujesz takie śliczne obrazki, dziękuję ;:168
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”