Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Witam ciepłym wieczorkiem, u mnie wychodzą krokusy ;:oj

Teresko dalie cały czas kwitną , więc chyba jeszcze za wcześnie je wykopywać :wit

Sabinko dziękuję za życzenia pod adresem eMa, pomału dochodzi do zdrowia ,miał cięcie w pachwinie ,na zgięciu długo się goi ,tak jak mówisz pomału ze wszystkim się uporam ,najważniejsze zdrowie :wit

Alu dziękuję , kolorki w ogrodzie są ,bo przymrozków jeszcze nie było i dzięki Bogu,bo jak pamiętam w zeszłym roku wcześnie był mróz ,większość kwitnących w tedy przemarzła i kaput :wit

Violu. jesień u nas faktycznie piękna w tym roku ,tojeśc orszelinową mam pierwszy rok ,fajnie ma takie lisie ogonki i jak długo kwitnie,jak się rozrośnie będę mogla podzielić się :wit

Małgosiu ta tojeść zaskakuje bo tak długo kwitnie,ciekawe jak przetrwa zimę,kwiatki kwitną ,zaskakują i cieszą ,nie to co w zeszłym roku,jeden przymrozek i po kolorkach :wit

Aniu i ja uwielbiam moje płonące wino i cieszę się że tak długo utrzymuje kolory,
lubię też fotografować moje podopieczne,cieszy tym bardziej że wyhodowane przeze mnie :tan

Dorotko u nas z deszczem jest w sam raz ,popaduje ,jest ciepło i nawet słonecznie,
galtonię jeden raz dwa lata temu zapomniałam wykopać z ziemi przed zimą i o dziwo na wiosnę wyrosła,zostawiłam ją na następną zimę i już było po niej , radzę nie ryzykować i wykopać na zimę, moje jeszcze kwitną ,chyba jeszcze poczekam i wykopię później :wit

Moniu to ja myślałam że jak zostawię tą moją chudą pietruszkę , to ona na drugi rok zgrubnie i będzie w sam raz, a Ty piszesz że natka tylko będzie się nadawała,to kiepsko ,natkę to ja mam z naciowej pietruszki ,
dzięki za pochwałę moich zdjęć :wit

pokażę jeszcze raz moje pnącza bo pewnie niedługo już będą gołe badylki :wit

kolorowy winobluszcz dodaje uroku mojemu ogrodowi ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko, wino o tej porze roku jest najpiękniejsze ;:215
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Grażynko bardzo lubię takie obłażące wszystko rośliny. Pięknie to skomponowałaś :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

jaki piękny winobluszcz :!: pięknie u Ciebie , oj pięknie ;:138 karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Prawdziwa kolorowa jesień ;:215 , fajne kompozycje.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Grażynko winobluszcz pokazuje kolorki.Piękny. Teraz jak patrzę na Twojego to mi żal, bo ja go parę lat temu się pozbyłam.
Wtedy uważałam,że i tak mam sporo liści do grabienia.
To fajnie,że mąż już czuje się lepiej. Pozdrów go i niech szybko wraca do zdrowia. :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kocham winobluszcze ;:167 Dodają fajnego smaczku o tej porze roku. U nas na posesji mamy taki ogromniasty okaz, który oplata całą, przeszło 20-letnią jabłoń, Przez większość sezonu jakoś tak gubi się w liściach i koronie drzewa, za to jesienią całość wygląda mistrzowsko ;:173
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedronka641 pisze:Grażynko winobluszcz pokazuje kolorki.Piękny. Teraz jak patrzę na Twojego to mi żal, bo ja go parę lat temu się pozbyłam.
Wtedy uważałam,że i tak mam sporo liści do grabienia.
To fajnie,że mąż już czuje się lepiej. Pozdrów go i niech szybko wraca do zdrowia. :wit
Biedronko- ja też już żałuję że mojego na chałupie nie ma, też myślałam będzie mniej do grabienia. Swoją drogą ten Grażynki jakoś ładniej się przebarwia.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Iwonko,Vamilko,Karolko,Dorotko,Alu,Sabinko, mój winobluszcz robi teraz furorę na działkach,widać go płonącego z daleka,mam go na altance ,na pergoli i na siatce ogrodzeniowej,jak na razie jest piękny,tylko mam taką obawę czy nie opanuje mi całej działki,bardzo szybko się rozrasta we wszystkie strony,ktoś na forum ostrzegał ze jest ekspansywny,i to się zgadza , gdyby nie był poskramiany to obrósł by już większą część altanki, zobaczymy co będzie dalej czy damy radę trzymać go w ryzach :wink:

teraz już nie o winie

tylko, co to za kwiatek :?:

Obrazek

-- 14 paź 2014, o 21:40 --

Alu dziękuję w imieniu eMa ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Grażynko jak dla mnie to grudnik- kaktus ,który zakwita na Boże Narodzenie. Jest jeszcze tzw. wielkanocnik.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie grudnik- ale dlaczego biały? ja widziałam tylko czerwony, różowy.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Cześć Grażynka, jesień, choć smutna, swój urok ma, winobluszcz uwielbiam, szczególnie teraz pięknie wygląda, pozdrawiam Cię gorąco ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko śliczną masz altanę i nawet opadłe liście na ścieżce fajnie wyglądają ;:215
Marzy mi się taka budowla w ogrodzie z letnią kuchnią ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Bluszcz żeczywiście cudowny. ;:138 kolory ma jak ta lala a ;:138 co do kwiatka to tak grudniaczek, kwiat bożonarodzeniowy kwitnie w grudniu. :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Alu,Dorotko,Kasiula tak to jest mój kwiat bożonarodzeniowy i wchodzi w okres kwitnienia, ale na pewno do grudnia przekwitnie :wit ma białe śliczne kwiatki,jak cały zakwitnie zrobię też zdjęcie ,dlaczego białe a nie czerwone lub różowe :?: kupiłam go w zeszłym roku w B ,po przyniesieniu do domu wszystkie kwiatki obleciały z tego wniosek - nie lubi zmiany środowiska ;:3

Obrazek

Ivonko jesień jak dla mnie taka może być,tylko dni coraz krótsze i zielsko rośnie bo wilgotno i ciepło,przed zimą przydałoby się opielić wszystkie rabaty , tylko kiedy :wink:

Aniu też cieszę się z naszej altany,roślinki ładnie ją porastają i te barwy :D

a to nasz nowy cudowny kwiatuszek ,Ania dzisiaj przyszła na świat,mam już czwórkę wnucząt,dwóch chłopców i dwie dziewczynki ;:167 bardzo się cieszę :tan

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”