Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3
Michale super podsumowanie całego roku.Masz dobrą pamięć albo mega ogromny zeszyt zapisek,ja tylko posiadam mały zeszycik z moimi zapiskami bo ja w porównaniu do ciebie to to jestem początkująca w tej dziedzinie.Fajny pomysł z tymi wspominkami.Oby ten Nowy Rok był jeszcze lepszy od tego,byle nie gorszy,tego ci życzę 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Michale nadrobiłeś pisanie w wątku za ten cały czas niebytu tutaj, z tymi pomiarami opadów jesteś niesamowity
Znałam kiedyś pana, który żył ponad 90 lat i codziennie zapisywał pogodę, robił potem porównania i wykresy
Czy z tych obserwacji jesteś w stanie czasem coś przewidzieć w pogodzie?

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesteś prawdziwym skrybą
Albo kronikarzem, który wszystko dokładnie notuje
Czyli Darmokot nie lubił Tojoty i stąd te pomieszkiwanie u innych

Czyli Darmokot nie lubił Tojoty i stąd te pomieszkiwanie u innych

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Iwonka Zeszyt i zdjęcia mi pomogły
Szczęśliwego Nowego Roku!
Tereniu Tak pół na pół ale pamięć jest ulotna więc wszystko musi być spisane. Po paru latach jednak wszystko zapominam.
Beacia Nawet niech by pogodowo była taki jak 2014, nie miałem prawa narzekać
Zeszyt rzeczywiście duży ale nawet nie w połowie zapisany.
Marysiu Wykresów nie robię, bo jakoś źle mi się kojarzą, 90 lat tez bym nie chciał
ale na podstawie obserwacji można czasem coś przewidzieć, np czy będzie kolorowa jesień, szukam innych zależności ale póki co ciężko je odkryć.
Jacek Darmokotowi aktualnie chodzi chyba o Tojotę bo co 2 noc śpi w domu. W poprzednie zimy Tojota też była oddawana , jednak Darmokot nie wracał do mnie. Tak mu się uwidziało i już
Wczoraj starałem się zagonić Darmokoty do domu żeby ich nie zastrzelili, młode posłusznie przyszły, tylko ten właściwy nie. Dziś przyleciał, najadł się i śpi cały i zdrowy a niektóre petardy groźnie zmierzały w stronę jego drugiego domu. Jak już wspomniałem reszta kotów posłusznie śpi w domu

Jeden z nich udaje prezent pod choinką

Dziś po podwórku chodziła samica bażant i drugi ptak podobny jednak sporo większy z z głową zadartą do góry i mocniej brązowym upierzeniem. Jutro wstawię zdjęcia bo jeszcze ich nie zgrałem, może ktoś podpowie co to . A tymczasem życzę Szczęśliwego Nowego Roku, żeby nie był za suchy, za zimny ani za ciepły a bogaty w nowe zdobycze roślinne i dobry dla wszystkich Ogrodników

Tereniu Tak pół na pół ale pamięć jest ulotna więc wszystko musi być spisane. Po paru latach jednak wszystko zapominam.
Beacia Nawet niech by pogodowo była taki jak 2014, nie miałem prawa narzekać

Marysiu Wykresów nie robię, bo jakoś źle mi się kojarzą, 90 lat tez bym nie chciał

Jacek Darmokotowi aktualnie chodzi chyba o Tojotę bo co 2 noc śpi w domu. W poprzednie zimy Tojota też była oddawana , jednak Darmokot nie wracał do mnie. Tak mu się uwidziało i już

Wczoraj starałem się zagonić Darmokoty do domu żeby ich nie zastrzelili, młode posłusznie przyszły, tylko ten właściwy nie. Dziś przyleciał, najadł się i śpi cały i zdrowy a niektóre petardy groźnie zmierzały w stronę jego drugiego domu. Jak już wspomniałem reszta kotów posłusznie śpi w domu

Jeden z nich udaje prezent pod choinką

Dziś po podwórku chodziła samica bażant i drugi ptak podobny jednak sporo większy z z głową zadartą do góry i mocniej brązowym upierzeniem. Jutro wstawię zdjęcia bo jeszcze ich nie zgrałem, może ktoś podpowie co to . A tymczasem życzę Szczęśliwego Nowego Roku, żeby nie był za suchy, za zimny ani za ciepły a bogaty w nowe zdobycze roślinne i dobry dla wszystkich Ogrodników

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I tymi właśnie słowami rozpoczynamy nowy 2015 rok i kolejny sezon roślinny
Michale mój Staś przestraszył się strzałów i uciekł w dzikie pola, ale znalazłam go i na noc do domu przygoniłam, bo on czasem jak noce cieplejsze to nawet jeśli jest wieczorem w domu, to o 3 nad ranem już chce na dwór, a Sonia cały dzień wczoraj i dzisiaj w domu siedzi i tylko na małe siusiu i już pod tapczan, ciężki to czas dla naszych zwierzaków

Michale mój Staś przestraszył się strzałów i uciekł w dzikie pola, ale znalazłam go i na noc do domu przygoniłam, bo on czasem jak noce cieplejsze to nawet jeśli jest wieczorem w domu, to o 3 nad ranem już chce na dwór, a Sonia cały dzień wczoraj i dzisiaj w domu siedzi i tylko na małe siusiu i już pod tapczan, ciężki to czas dla naszych zwierzaków

- Maska
- Kontakt:
Michale, a co Twoje puszyste piękności na tą śliczną choinkę ? Nie próbują coś podziałać, bo ja miałam kota który wspinał się do samego szpica, a obecne włażą na oparcie fotela i dyndają zabawkami, a w tym roku była choinka taka ok. metra i tylko ze światełkami i nie były w stanie nic wykombinować
Sępik zrobił groźną minę prawie jak tygrysek
I ja Ci życzę wspaniałego roku ogrodowego i tego przy domu i tego zarobkowego, bo jak będzie dużo zleceń to będzie dużo nowych roślin. Aaaa....i będzie Ci potrzebne dużo zdrowia i sił do tego wszystkiego. Przekaż proszę życzenia swojej wspaniałej mamie, żeby w dobrej formie i zdrowiu była przy Tobie
Do miłego zobaczenia 
Zapomniałeś pokazać tego ptoka co chodził z bażantem

I ja Ci życzę wspaniałego roku ogrodowego i tego przy domu i tego zarobkowego, bo jak będzie dużo zleceń to będzie dużo nowych roślin. Aaaa....i będzie Ci potrzebne dużo zdrowia i sił do tego wszystkiego. Przekaż proszę życzenia swojej wspaniałej mamie, żeby w dobrej formie i zdrowiu była przy Tobie

Zapomniałeś pokazać tego ptoka co chodził z bażantem

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Michale, witaj noworocznie!
Świetne zrobiłeś podsumowanie 2014. Sam konkret, jak na prawdziwego faceta przystało
.
W Nowym Roku życzę Ci dalszych sukcesów "na odcinku" drzew, kwiatów i kotów.
Niech Twój ogród stale zaskakuje! (nawet właściciela
)

Świetne zrobiłeś podsumowanie 2014. Sam konkret, jak na prawdziwego faceta przystało

W Nowym Roku życzę Ci dalszych sukcesów "na odcinku" drzew, kwiatów i kotów.
Niech Twój ogród stale zaskakuje! (nawet właściciela

Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Darmokot
Iwonka Moje koty odpuściły mi wstawanie o 3 ale 5 już nie popuszczą i zawsze któreś wskakuje na okno. Żeby to jeszcze wszystkie chciały razem wyjść a nie co pół godziny
Sezon roślinny mogę powiedzieć, że się rozpoczął bo mam już bazie i rabarbar, który póki co jest zdominowany przez mlecz

Marysiu Emilka już zdziałała, stłukła czerwoną bombkę ale specjalnie jej nie sprzątnąłem żeby tam nie właziły. Mimo to Sępik upodobał sobie miejsce pod choinką i ciągle tam zalega, nawet na zdjęciu co jest cała choinka po prawej stronie wystaje jego ogon. Taka mina u niego jest rzadko spotykana bo zwykle się uśmiecha.
Dziękuję ślicznie za życzenia
, mamie dziś przekażę a zdrowie jej się przyda, szczególnie teraz. Wczoraj wstępnie ustaliłem termin odwiedzin u Ciebie na 3 maja, mam nadzieję, że pogoda dopisze
Oto obiecany ptok

Lisico Dziękuję, Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze w 2015 roku i żebyś wątek założyła
Oto jeden z sukcesów kocich, nauczyłem koty wchodzić po desce na okno

Betinko teraz by Cię nie zaskoczył, ciągle jest przysypany warstewką śniegu i co stopnieje to nowy dopada ale chociaż ładnie widać ścieżki po których chodziłaś, a właściwie to były wtedy wykopy

Miechunka w dalszym ciągu czerwieni się w sadzie

Zaczęły wyłazić jakieś kwiatki cebulowe ale pogubiłem się co bo tyle ich było sadzonych. Oprócz tego codziennie pilnuję czy drzew nie poprzewracało bo ciągle bardzo mocno wieje, ledwo ocieplenia naprawiłem to już ich nie ma, zostały jedynie te sznurkiem związane ale one przeginają drzewka do ziemi od wiatru, trzeba podpierać i tak w kółko jest robota...

Marysiu Emilka już zdziałała, stłukła czerwoną bombkę ale specjalnie jej nie sprzątnąłem żeby tam nie właziły. Mimo to Sępik upodobał sobie miejsce pod choinką i ciągle tam zalega, nawet na zdjęciu co jest cała choinka po prawej stronie wystaje jego ogon. Taka mina u niego jest rzadko spotykana bo zwykle się uśmiecha.
Dziękuję ślicznie za życzenia

Lisico Dziękuję, Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze w 2015 roku i żebyś wątek założyła

Betinko teraz by Cię nie zaskoczył, ciągle jest przysypany warstewką śniegu i co stopnieje to nowy dopada ale chociaż ładnie widać ścieżki po których chodziłaś, a właściwie to były wtedy wykopy

Miechunka w dalszym ciągu czerwieni się w sadzie

Zaczęły wyłazić jakieś kwiatki cebulowe ale pogubiłem się co bo tyle ich było sadzonych. Oprócz tego codziennie pilnuję czy drzew nie poprzewracało bo ciągle bardzo mocno wieje, ledwo ocieplenia naprawiłem to już ich nie ma, zostały jedynie te sznurkiem związane ale one przeginają drzewka do ziemi od wiatru, trzeba podpierać i tak w kółko jest robota...
- magos13
- 500p
- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Michałku ten ptok to kura bażancia.
Mój ogród odwiedza 6 takich kurek i 2 bażanty.
Mój ogród odwiedza 6 takich kurek i 2 bażanty.
Pozdrawiam. Gosia
- Maska
- Kontakt:
Michale to u mnie dużo więcej śniegu
wczoraj dosypało i żadnych zielonych nie widać. Nawet kury nie wyłażą bo im butów nie poszyłam
Według mnie to kuropatwa!
Może być 3 maja ...no przynajmniej na dzisiaj!

Może być 3 maja ...no przynajmniej na dzisiaj!
- magos13
- 500p
- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Kuropatwy wyglądają podobnie, ale są 3-4 razy mniejsze. Kuropatwa waży 20 dkg a bażancica 80 dkg.
Pozdrawiam. Gosia
- Darmokot
Małgosiu , Marysiu Myślę, że bażancica to nie jest bo właśnie obok chodziła bażancica i dlatego wygląd tego ptaka tak mnie zdziwił. Bażancica była co najmniej o połowę mniejsza i jaśniejsza. Ten ptak był poza tym grubszy, wielkości bażanta samca lub większy . Może to jakaś krzyżówka? Albo hermafrodyta? Mam jeszcze takie zdjęcie

Kuropatwy tu też występują ale są rzeczywiście mniejsze i szare.
Marysiu to trzeba miotełkę w dłoń i odśnieżać kurom żeby pannicom stawy się nie zastały od siedzenia w kurniku

Kuropatwy tu też występują ale są rzeczywiście mniejsze i szare.
Marysiu to trzeba miotełkę w dłoń i odśnieżać kurom żeby pannicom stawy się nie zastały od siedzenia w kurniku

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Widzisz Michał jak moje życzenia się spełniają?
Ledwie to napisałam, a już w Twoim ogrodzie pojawiło się jakieś niezwykłe, zaskakujące ptaszysko.
No i masz nowe kocie sukcesy wychowawcze!
Ledwie to napisałam, a już w Twoim ogrodzie pojawiło się jakieś niezwykłe, zaskakujące ptaszysko.
No i masz nowe kocie sukcesy wychowawcze!
Lisica
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Czytam potok a widzę ptaka, aż się wracam i czytam jeszcze raz, oj ślepa to sobie sama wymyśli
Ale dobra widzę, że o ptaka chodzi, no ciekawy, szukaj nazwy jej/jego Michale, bo ładne ptaszysko

Ale dobra widzę, że o ptaka chodzi, no ciekawy, szukaj nazwy jej/jego Michale, bo ładne ptaszysko

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Michale, przeczytałam podsumowanie roku - to prawie jak sprawozdanie! Kawał roboty za Tobą
Kociambry masz cudnekażdy inny, ale wszystkie do wyczochrania. A z ptasiorem to ja obstawiam jednak kurę bażanta, może jakaś przerośnięta. Kuropatwy są sporo mniejsze i troszkę inaczej upierzone. To już bardziej przypomina samicę głuszca, ale to nie to. No i zachorowałam przez Ciebie na miechunkę - pięknie wygląda pod białą kołderką!

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania