Wreszcie zrobiło się ciepło i zaświeciło nam słonko

To oczywiście nie oznacza, że w międzyczasie nie padał deszcz. O nie

Pogoda jednak jest znacznie korzystniejsza do ogrodowych prac. Nawet zaczęłam wczoraj... I miałam takie lany

Jednak nigdy nie może być spokoju i finalnie wczoraj nie zrobiłam w ogrodzie niemal nic. Tyle, co część rabat wyplewiłam. I to tylko tych najpilniejszych, bo w okolicy tarasu i przedogródka. Ale i tak nie wszystkie

Pogoda sprzyjała, okoliczności nie

Podobno sztuką jest dążenie do harmonii . Co z tego, skoro nasze otoczenie nawet się nie stara

Jako, że jednak nie niekiedy nie mamy wpływu na to co się dzieję, pozostaje mi tylko Was przeprosić, że kolejny raz zabrakło mi czasu, by tu zaglądać i być na bieżąco
Cieszę się, że huśtawka i Wam się spodobała

Ostatnio zyskała dodatkowo dwie wiszące donice i w okolicy - osadzoną taczkę, którą jakiś czas temu pokazywałam jako odnowioną...
Ogród za domem staje się powoli uporządkowany, a nowe elementy pasują do zeszłorocznych pergoli

Te powoli obrastają różami od Ewy (gloriadei). Zarówno Lykkefund, jak i Louise Odier i Alexander McKenzi sprawują się doskonale mimo, że rosną tam dopiero od sierpnia zeszłego roku.
Jako, że muszę odrobić zaległości, choćby te w pokazaniu, co dzieje się w ogrodzie - zdjęcia są z okresu, gdy niestety słonka nie było... Stąd niestety nie są najlepsze.
Ale widać na nich, że wisteria jednak zakwitła. Jednym, bo jednym, do tego nie najpiękniejszy, ale jednak kwiatem
I zaczynają na poważnie róże
Cristata (Chapeau de Napoleon)
Chippendale
Laguna
Berolina
Louise Odier
Pastella
Munstead Wood
Cardinal de richelieu, która jeszcze u mnie nie kwitła
Rhapsody in Blue
Wbrew moim utyskiwaniom zakwitły krzewuszki, choć obsypane kwiatami to one nie są
i 'Monet'
Z nowości kwitnie także pięciornik krwisty
Pierwsze maczki
Czosnek bułgarski
Okazało się, że mam wielosił 'Northern lights'. Skąd? Nie mam pojęcia
Gożdzik piaskowy zaszalał i zrobiła się taka piękna poducha, że napatrzeć się nie mogę.
Postaram się poprawić i zapraszam w moje progi
A ten gorszy okres zamykam kluczami do ogrodu
Miłej niedzieli