Już jestem ...dziękuję za miłe słowa

...Jak się uporam z zaległościami to tu , to tam ...

- opiszę szerzej podróż - jakiej dawno nie przeżyłam - nawet w odległych czasach lat 70-80 - tych .
Spędziłam wspaniale te kilka dni , a zwłaszcza , że odwiedziłam przepiękny ogród
Ulki / UlaL . Boże - czego tam nie ma ...jak w raju ...jedne rośliny wchodzą w drugie , nawzajem się przenikając , uzupełniając - tworzą kolorowe kobierce . Umiejętnie , z wyczuciem , niczym pędzlem mistrza maluje Ula piękne obrazy utkane roślinami ...ale i w domu ma wiele swoich prac w technice haftu krzyżykowego ...ciężka i żmudna to praca - wiem i tym bardziej chylę czoła

.
To tyle tytułem wstępu ...
Gosiu ... no , czasem tak bywa , że pomimo wielu starań jedne rośliny z nami nie chcą podjąć współpracy - inne zaś za to wynagradzają nam w dwójnasób .
Oczywiście , że podpiszę ...ta, która Cię zaintrygowała , to Camelot ...najpiękniejsza w trakcie rozwijania pąków ...
Pozdrawiam nocną porą

, dedykując ...Liliowca Elegant Candy i jeżówkę Raspberry Truffle

.
Elżuniu ...pojechała i szczęśliwie wróciła z Oliwką

...
Tak , mam wręcz urodzaj - totalny wysyp ślimaków - inwazja , plaga - ale walczę dzień , po dniu ...obrzydlistwo , a śmierdzi niczym padlina ..tfu , na psa urok

.
Róże zaczęłam powoli dokupywać od tamtej wiosny ...do tej pory miałam tylko sześć ...ale po zimie trzy lata temu - padły wszystkie . W tej chwili mam tylko 16 sztuk ...miały być kolejne zakupy ...ale nornice /karczowniki , albo cholera wie co zeżarło mi kilka - więc odpuściłam ...uratowałam trzy ...
Serdeczności

...i nie przemęczaj się tak
Jadzieńko ... dziękuję

... wróciłam szczęśliwie z Oliwką . Teraz sobie zażyczyła sztalugę do malowania w plenerze i moje chłopaki się głowią jak ją zrobić . A muszę przyznać , że maluje pięknie , jak na 10 letnie dziecko - więc warto kuć żelazo póki gorące

.
Dla Ciebie

...Primula "Pink Champagne" i Stephanie Baronin zu Guttenberg - wydarta z paszczy nornicy ...trzy razy przesadzana .
Kilka portretów na szybko ....
Jeszcze jest kilka ...ale oczy mi się kleją - więc ...C.D.N. .....