Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Jagódka na wyjazdach ;:oj i Jagódka wraca :wit aż tak dużo masz ślimaków ? współczuję ;:168 u mnie można by rzec ,lekki niedobór , mam dużo żab i co dziennie na rekonesans wpadają bociany , robią czystki więc chociaż z tym mam spokój .
Kochana ,ile Ty tego dobra masz w ogrodzie , mordka i serducho się radują oglądając takie cudeńka , do tego fotki pierwsza klasa ;:196
Ja coraz większą uwagę zwracam na różyce , nie nakręcam się za bardzo bo szmalu brak ale powolutku sztuka do sztuki i ....może za jakieś kilka lat i ja się będę mogła pochwalic tak pięknymi kwitnieniami jak Twoje ;:224
Buziaki z upalnej smaganej wiatrami Warmii ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko, już za późno na podsypanie gliny. Już dawno posadzone. Ja lubić, to ja już dawno bardzo lubiłam, ale niestety nie chciały ze mną współpracować.
Czy mogłabyś podpisać różyczki? Szczególnie mnie interesuje ta różowa z licznymi pączkami
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już jestem ...dziękuję za miłe słowa ;:180 ...Jak się uporam z zaległościami to tu , to tam ... :? - opiszę szerzej podróż - jakiej dawno nie przeżyłam - nawet w odległych czasach lat 70-80 - tych .
Spędziłam wspaniale te kilka dni , a zwłaszcza , że odwiedziłam przepiękny ogród Ulki / UlaL . Boże - czego tam nie ma ...jak w raju ...jedne rośliny wchodzą w drugie , nawzajem się przenikając , uzupełniając - tworzą kolorowe kobierce . Umiejętnie , z wyczuciem , niczym pędzlem mistrza maluje Ula piękne obrazy utkane roślinami ...ale i w domu ma wiele swoich prac w technice haftu krzyżykowego ...ciężka i żmudna to praca - wiem i tym bardziej chylę czoła ;:180 .
To tyle tytułem wstępu ...

Gosiu ... no , czasem tak bywa , że pomimo wielu starań jedne rośliny z nami nie chcą podjąć współpracy - inne zaś za to wynagradzają nam w dwójnasób .
Oczywiście , że podpiszę ...ta, która Cię zaintrygowała , to Camelot ...najpiękniejsza w trakcie rozwijania pąków ...
Pozdrawiam nocną porą :wit , dedykując ...Liliowca Elegant Candy i jeżówkę Raspberry Truffle ;:196 .

Obrazek Obrazek

Elżuniu ...pojechała i szczęśliwie wróciła z Oliwką ;:138 ...
Tak , mam wręcz urodzaj - totalny wysyp ślimaków - inwazja , plaga - ale walczę dzień , po dniu ...obrzydlistwo , a śmierdzi niczym padlina ..tfu , na psa urok ;:222 .
Róże zaczęłam powoli dokupywać od tamtej wiosny ...do tej pory miałam tylko sześć ...ale po zimie trzy lata temu - padły wszystkie . W tej chwili mam tylko 16 sztuk ...miały być kolejne zakupy ...ale nornice /karczowniki , albo cholera wie co zeżarło mi kilka - więc odpuściłam ...uratowałam trzy ...
Serdeczności ;:167 ...i nie przemęczaj się tak ;:168

Obrazek Obrazek

Jadzieńko ... dziękuję ;:196 ... wróciłam szczęśliwie z Oliwką . Teraz sobie zażyczyła sztalugę do malowania w plenerze i moje chłopaki się głowią jak ją zrobić . A muszę przyznać , że maluje pięknie , jak na 10 letnie dziecko - więc warto kuć żelazo póki gorące ;:108 .

Dla Ciebie ;:168 ;:167 ...Primula "Pink Champagne" i Stephanie Baronin zu Guttenberg - wydarta z paszczy nornicy ...trzy razy przesadzana .

Obrazek Obrazek

Kilka portretów na szybko ....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze jest kilka ...ale oczy mi się kleją - więc ...C.D.N. ..... :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,czytam,że masz wnusię przy sobie.Szkoda,że nie skręciłaś w moje strony.Ja będę w tym roku w Rybniku,już postanowiłam,ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy,bo coś trzeba zrobić z tymi moimi 140 donicami do podlewania.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , byłam po Oliwkę - do Ciebie Gosiu jest jeszcze sporo kilometrów z Chojnic .
Jednak , gdy będziesz w Rybniku , u kuzynki - zapraszam , bo jest bliżej - tylko zapewne 1,5 godziny jazdy .
Faktycznie masz sporo donic do obskoczenia - może synowa przejmie trochę obowiązków pod twoją nieobecność ?
Serdecznie pozdrawiam ;:196 :wit

Obrazek Obrazek

Moi Kochani ...w niedzielę z okazji Święta mojej miejscowości został rozstrzygnięty konkurs " Mój ogród - moja przestrzeń " ...zdobyłam II miejsce , co dla mnie było niebywałym wyróżnieniem . Oceniano pod kątem wiejskich ogrodów ... no , ja w swoim nie łączę nowoczesności z czasami zamierzchłymi ( maszyny rolnicze ; pługi , sieczkarnie , wialnie , pługi etc...dla mnie to rzeczy znane , ale uważam , że ich miejsce powinno być w skansenie ) , ani też nie mam ogrodu nowoczesnego ...ani zarówno typowo wiejskiego . Kocham go takim , jaki sobie sama zaprojektowałam i ...ciągle coś w nim zmieniam , ulepszam . Przyznam jednak , że ogród , to nie tylko przyjemność , ale i ciężka praca - tym bardziej cieszy , gdy ktoś to doceni .
Przy okazji dostałam oprócz dyplomu - talon ...nie , nie na balon , jak mawia Sławek - Slanka-flora ;:306 ...tylko na 150 zł - do wydania na zakup w Centrum Ogrodniczym .
A oto dowód ...

Obrazek Obrazek

A teraz kilka fotek ...

Calirchoe involucrata & liliowiec ' Elegant Candy '

Obrazek Obrazek

Róża Gartentraume & pełny oleander ciemno różowy .

Obrazek Obrazek

Moje hortensje bukietowe ...

Dziękuję za poświęcony czas ;:180 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jagódko gratuluję wygranej ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Monisiu ;:180 ;:168 .
Powiedz , proszę , jak rośliny ode mnie się sprawują ? Ukorzeniłaś lantanę Pink Passion's ? ...bo ja tak ...jedna rośnie w ziemi , ma dopiero 15 cm i już kwitnie ...druga natomiast stoi w wodzie ...wypuściła korzenie - muszę ją wsadzić do doniczki - najwyższa już pora .
Serdecznie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

I ja gratuluje, to miło jeśli inni doceniają trudy naszej pracy. Taki dyplom to już coś znaczy a nagroda - bon jest miłym dodatkiem.
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

I ja się dołączam do gratulacji ;:196 ;:215
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAGÓDKO,szczerze Ci gratuluję ;:180
Na pewno zasłużyłas na 1 miejsce ;:108 A parę złotych sie przyda :!:
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko serdecznie gratuluję wygranej, zasłużyłaś na nią....ogródek masz prześliczny i pełen prawdziwych cudeniek :D Ciekawa jestem jakie roślinki kupisz za nagrodę :D
Bardzo się cieszę, że masz swoje słoneczko u siebie. Wreszcie nacieszycie się sobą i cudownie spędzicie czas. Ależ fajnie, że Oliwka jest utalentowana plastycznie, ma te geny po niezwykle utalentowanej babci ;:167
Uściski serdeczne dla Was obu ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Brawo :D Zdecydowanie zasłużyłaś, a nagroda starczy na jakiś fajny rarytasik!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

;:138 Gratulacje :!:
Mądrze postąpili ci Twoi organizatorzy konkursu, Jagódko, że nagrodą były bony.
Laureaci mogą sobie za nie kupić to, co zechcą, a nie to, co organizatorom do głowy strzeli.
Mnie obdarowywali nagrodami, które do mojego ogrodu pasowały, jak pięść do nosa ;:222.
Musiałam je podać dalej... i tyle. Zostały mi tylko dyplomy ;:218.
A Ty... możesz mieć za to na przykład wymarzone różyczki, albo narzędzia, albo nawozy, albo...

Cieszę się z Tobą - Jagoda
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Gratuluję wygranej ;:138 Fajnie spędzasz czas z wnusią Oliwką ;:333 Ogród wspaniały dlatego ta nagroda ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko ;:196 teraz masz mniej czasu dla nas, bo przecież wnusia jest na pierwszym miejscu i musisz jej dogadzać ;:108 .Na pewno jest bardzo zadowolona ,ze jest u Ciebie .Gratuluję wygranej , a gratyfikacja przyda sie na jesienne zakupy .Masz cudny ogród było to widać na fotkach panoramicznych .Miłej zabawy z wnusią ;:196 dla niej również ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”