Ogródek AGNESS
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Oj Aguś, Twoje zdjęcia...nie sposób przejść obojętnie 

Ile kwiatków u Ciebie.
Na trzecim zdjęciu zachwyciły mnie prymule, gromada kwiatków żółtych, piękne.

Na trzecim zdjęciu zachwyciły mnie prymule, gromada kwiatków żółtych, piękne.
Pozdrawiam, Robert.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Widzę, że ładnie "rozlewa się" płomyk na skalniaku. Musisz go chyba pilnować, by nie wlazł na sąsiednie rośliny?
Mazus od Ciebie szybko się rozrasta. Zagłuszył go wilczomlecz mirtowaty ale mazus wyszedł spod niego dalej
Wczoraj widziałem pierwszy kwiatek. A Ty go jeszcze masz? Bo pamiętam, miałaś jakieś kłopoty z nim?
Bardziej wrażliwy jest kulnik ale powolutku u mnie rośnie i ma pąki.
Mazus od Ciebie szybko się rozrasta. Zagłuszył go wilczomlecz mirtowaty ale mazus wyszedł spod niego dalej

Bardziej wrażliwy jest kulnik ale powolutku u mnie rośnie i ma pąki.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś a zbierałaś może płatki fiołków i robiłaś z nich, tzn. mieszałaś, gruby cukier fiołkowy? 

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Aga
co to za roślina na ostatniej fotce...listki ma w plamki 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Czy to jest floks na pierwszej fotce , bo jeżeli tak - to jest cudny ...mam siedem odmian floksów od szydlastych , poprzez douglasa ...ale takiego ślicznego nie mam - podobnie na ostatniej fotce ...cóż to może być ...jakby stoplamek , albo ciemiężyca ...ale opcjonuję raczej za tym pierwszym ...Chcesz- możemy się wymienić ...np. na moje roślinki ..prymulki , cieszyniankę , wrotycz Haradjana , pełne orliki białe , etc....
Serdecznie pozdrawiam
...
Serdecznie pozdrawiam

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
AGA...ja też zapytam o tą w ciapki.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aguś
, cudnie kwitną u Ciebie floksy , u mnie troszkę zimą zmarniały , część jakoś zbiera się do kwitnienia .

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś bardzo się cieszę, ze podobają Ci się, dziękuję
Robercie prymulki bardzo lubię, prawie wszystkie, które mam w ogródku to z wysiewu
Jacku floksiki bardzo muszę ograniczać, niestety... mogę sobie pozwolić na niezbyt duże tylko kępki...
Mazusa niestety nie mam..... zginął mi tej pamiętnej zimy, kiedy to tak dużo roślinek wypadło....
Cieszę się bardzo, że u Ciebie tak pięknie rośnie
Ilonko nigdy nie robiłam cukru z fiołeczkami.... ale to chyba robi się tylko z tego polnego fioletowego fiołka... on tak pięknie pachnie...
Aniu to Trójsklepka, inaczej Żabi storczyk
Nie pamiętam jaki kolorek, mam 2....ta chyba jest żółta, a drugą mam fioletową. Tę drugą musze przesadzić, bo miejsce jej nie służy, słabo bardzo przyrasa....
Jagódko na pierwszej fotce to Przetacznik armeński Rosea jestem nim oczarowana, jest taki delikatniutki i śliczny
Jeśli masz ochotę to bardzo chętnie się podzielę
Ta piegowata roślinka to Trójsklepka
ma śliczne delikatne kwiatuszki...zaraz poszukam w zeszłorocznych zdjęciach... jeśli znajdę , to wkleję
Ja również bardzo pozdrawiam
Krysiu tak jak wcześniej pisałam to Trójsklepka - inaczej Żabi storczyk. Zaraz poszukam jak kwitnie
Geniu u mnie z 4 odmian, które miałam, została tylko ta jedna, w kilku niewielkich kępkach. Mimo, że to śliczne kwiatuszki, musiałam oddać przy przerabianiu rabaty, bo nie mam miejsca.... a one najpiękniej wyglądają jak kępka jest troszkę większa....
Cieszę się, że Twoje mimo, że zmarniały będą kwitły.... one przez lato pięknie się zregenerują
Kwiatuszki Trójsklepki

Robercie prymulki bardzo lubię, prawie wszystkie, które mam w ogródku to z wysiewu

Jacku floksiki bardzo muszę ograniczać, niestety... mogę sobie pozwolić na niezbyt duże tylko kępki...
Mazusa niestety nie mam..... zginął mi tej pamiętnej zimy, kiedy to tak dużo roślinek wypadło....
Cieszę się bardzo, że u Ciebie tak pięknie rośnie

Ilonko nigdy nie robiłam cukru z fiołeczkami.... ale to chyba robi się tylko z tego polnego fioletowego fiołka... on tak pięknie pachnie...
Aniu to Trójsklepka, inaczej Żabi storczyk

Jagódko na pierwszej fotce to Przetacznik armeński Rosea jestem nim oczarowana, jest taki delikatniutki i śliczny

Ta piegowata roślinka to Trójsklepka

Ja również bardzo pozdrawiam

Krysiu tak jak wcześniej pisałam to Trójsklepka - inaczej Żabi storczyk. Zaraz poszukam jak kwitnie

Geniu u mnie z 4 odmian, które miałam, została tylko ta jedna, w kilku niewielkich kępkach. Mimo, że to śliczne kwiatuszki, musiałam oddać przy przerabianiu rabaty, bo nie mam miejsca.... a one najpiękniej wyglądają jak kępka jest troszkę większa....
Cieszę się, że Twoje mimo, że zmarniały będą kwitły.... one przez lato pięknie się zregenerują

Kwiatuszki Trójsklepki

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko wpadłam tylko, bo nadal remont i goście .... kuchnie pokazałam na wyspie.
W poprzednich zdjęciach na ostatnim co to jest, te nakrapiane listki?
W poprzednich zdjęciach na ostatnim co to jest, te nakrapiane listki?
Pozdrawiam - Justyna
- AGNESS
Justynko to Trójsklepka, wyżej pokazałam jak kwitnie. Zaraz pójdę poszukam na Wyspie Twojej kuchni
Ależ jestem ciekawa 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
W pierwszej chwili przestraszyłam się, że już kwitnie Ci trójsklepka, bo moja dopiero gramoli się z ziemi
Agnieszko kupiłam kilka kwiatków do skrzynek, ale nie szalałam, bo mam wiele pelargonii, fuksji etc. z zeszłego roku.
Nie rozumiem tylko, dlaczego od godziny robi się coraz chłodniej skoro rano było cieplutko

Agnieszko kupiłam kilka kwiatków do skrzynek, ale nie szalałam, bo mam wiele pelargonii, fuksji etc. z zeszłego roku.
Nie rozumiem tylko, dlaczego od godziny robi się coraz chłodniej skoro rano było cieplutko

- AGNESS
Justynko mam 2 różne odmiany Trójsklepki. Jedna roślinie bardzo ładnie, druga słabiutko, ma kiepskie miejsce, kilkakrotnie została zdeptana
Muszę ją przesadzić obok tej , której przypasowało miejsce.... one lubią lekki półcień, wilgotną, ale dobrze przepuszczalną , lekko kwaśną glebę. To roślinki bezproblemowe, pięknie zimują i nie potrzebują żadnych szczególnych zabiegów pielęgnacyjnych...
Iwonko faktycznie jest chłodno..... u mnie dziś słoneczko cały dzień pięknie świeci, ale jest naprawdę lodowate powietrze
.... cały czas trzymam kciuki, żeby nie było przymrozku....
Ja też mam sporo przechowanych sadzonek balkonowców z poprzedniego sezonu i chyba nawet nic nie będę kupować.... Chyba tylko dokupię takie srebrne zwisające listeczki....

Iwonko faktycznie jest chłodno..... u mnie dziś słoneczko cały dzień pięknie świeci, ale jest naprawdę lodowate powietrze

Ja też mam sporo przechowanych sadzonek balkonowców z poprzedniego sezonu i chyba nawet nic nie będę kupować.... Chyba tylko dokupię takie srebrne zwisające listeczki....
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Agniesiu, Twoje zdjęcia poprawiły mi humor, bo martwię się przymrozkami jak my wszyscy na forum, oby nie były silne