Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Oj Aguś, Twoje zdjęcia...nie sposób przejść obojętnie ;:196
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ile kwiatków u Ciebie. ;:oj
Na trzecim zdjęciu zachwyciły mnie prymule, gromada kwiatków żółtych, piękne.
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Widzę, że ładnie "rozlewa się" płomyk na skalniaku. Musisz go chyba pilnować, by nie wlazł na sąsiednie rośliny?
Mazus od Ciebie szybko się rozrasta. Zagłuszył go wilczomlecz mirtowaty ale mazus wyszedł spod niego dalej :lol: Wczoraj widziałem pierwszy kwiatek. A Ty go jeszcze masz? Bo pamiętam, miałaś jakieś kłopoty z nim?
Bardziej wrażliwy jest kulnik ale powolutku u mnie rośnie i ma pąki.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś a zbierałaś może płatki fiołków i robiłaś z nich, tzn. mieszałaś, gruby cukier fiołkowy? :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:3 co to za roślina na ostatniej fotce...listki ma w plamki :?:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Czy to jest floks na pierwszej fotce , bo jeżeli tak - to jest cudny ...mam siedem odmian floksów od szydlastych , poprzez douglasa ...ale takiego ślicznego nie mam - podobnie na ostatniej fotce ...cóż to może być ...jakby stoplamek , albo ciemiężyca ...ale opcjonuję raczej za tym pierwszym ...Chcesz- możemy się wymienić ...np. na moje roślinki ..prymulki , cieszyniankę , wrotycz Haradjana , pełne orliki białe , etc....
Serdecznie pozdrawiam ;:196 ...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

AGA...ja też zapytam o tą w ciapki.....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aguś ;:196 , cudnie kwitną u Ciebie floksy , u mnie troszkę zimą zmarniały , część jakoś zbiera się do kwitnienia .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś bardzo się cieszę, ze podobają Ci się, dziękuję ;:196

Robercie prymulki bardzo lubię, prawie wszystkie, które mam w ogródku to z wysiewu :D

Jacku floksiki bardzo muszę ograniczać, niestety... mogę sobie pozwolić na niezbyt duże tylko kępki...
Mazusa niestety nie mam..... zginął mi tej pamiętnej zimy, kiedy to tak dużo roślinek wypadło....
Cieszę się bardzo, że u Ciebie tak pięknie rośnie :D

Ilonko nigdy nie robiłam cukru z fiołeczkami.... ale to chyba robi się tylko z tego polnego fioletowego fiołka... on tak pięknie pachnie...

Aniu to Trójsklepka, inaczej Żabi storczyk :D Nie pamiętam jaki kolorek, mam 2....ta chyba jest żółta, a drugą mam fioletową. Tę drugą musze przesadzić, bo miejsce jej nie służy, słabo bardzo przyrasa....

Jagódko na pierwszej fotce to Przetacznik armeński Rosea jestem nim oczarowana, jest taki delikatniutki i śliczny :D Jeśli masz ochotę to bardzo chętnie się podzielę ;:167
Ta piegowata roślinka to Trójsklepka :D ma śliczne delikatne kwiatuszki...zaraz poszukam w zeszłorocznych zdjęciach... jeśli znajdę , to wkleję :D
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196

Krysiu tak jak wcześniej pisałam to Trójsklepka - inaczej Żabi storczyk. Zaraz poszukam jak kwitnie :D

Geniu u mnie z 4 odmian, które miałam, została tylko ta jedna, w kilku niewielkich kępkach. Mimo, że to śliczne kwiatuszki, musiałam oddać przy przerabianiu rabaty, bo nie mam miejsca.... a one najpiękniej wyglądają jak kępka jest troszkę większa....
Cieszę się, że Twoje mimo, że zmarniały będą kwitły.... one przez lato pięknie się zregenerują :D

Kwiatuszki Trójsklepki
Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko wpadłam tylko, bo nadal remont i goście .... kuchnie pokazałam na wyspie.
W poprzednich zdjęciach na ostatnim co to jest, te nakrapiane listki?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko to Trójsklepka, wyżej pokazałam jak kwitnie. Zaraz pójdę poszukam na Wyspie Twojej kuchni :D Ależ jestem ciekawa ;:oj
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Fajna ta roślinka, długo ją masz, rozrasta się.
Pozdrawiam - Justyna
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

W pierwszej chwili przestraszyłam się, że już kwitnie Ci trójsklepka, bo moja dopiero gramoli się z ziemi :D
Agnieszko kupiłam kilka kwiatków do skrzynek, ale nie szalałam, bo mam wiele pelargonii, fuksji etc. z zeszłego roku.
Nie rozumiem tylko, dlaczego od godziny robi się coraz chłodniej skoro rano było cieplutko :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko mam 2 różne odmiany Trójsklepki. Jedna roślinie bardzo ładnie, druga słabiutko, ma kiepskie miejsce, kilkakrotnie została zdeptana :roll: Muszę ją przesadzić obok tej , której przypasowało miejsce.... one lubią lekki półcień, wilgotną, ale dobrze przepuszczalną , lekko kwaśną glebę. To roślinki bezproblemowe, pięknie zimują i nie potrzebują żadnych szczególnych zabiegów pielęgnacyjnych...

Iwonko faktycznie jest chłodno..... u mnie dziś słoneczko cały dzień pięknie świeci, ale jest naprawdę lodowate powietrze :? .... cały czas trzymam kciuki, żeby nie było przymrozku....
Ja też mam sporo przechowanych sadzonek balkonowców z poprzedniego sezonu i chyba nawet nic nie będę kupować.... Chyba tylko dokupię takie srebrne zwisające listeczki....
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Agniesiu, Twoje zdjęcia poprawiły mi humor, bo martwię się przymrozkami jak my wszyscy na forum, oby nie były silne :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”