Mój mały raj- ogród Magdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały raj- ogród Magdy

Post »

Madziu, zakupy ekstra z tulipana Elegant Lady będziesz na pewno zadowolona, ja też go kupiłam w zeszłym sezonie w Biedronie i kwitł jak szalony, z racji tego, że u mnie ziemia nie ciekawa, zawsze wymieniam nowo sadzonym roślinkom na lepszą. Ostatnio wyczytałam, że najlepsza mieszanka dla tulipanów to 5:1 kompost i piasek, powiem szczerze, że troszkę się obawiałam, więc zrobiłam po swojemu mieszając tę wykopaną z kupną do tego dodałam kompost i piasek, pierwszy raz tak eksperymentowałam, ale na efekty będzie trzeba poczekać do wiosny. Byłam wczoraj u nas w okolicznej Biedronce, ale nic ciekawego nie mieli, a tulipanów nie było w ogóle, co do chryzantem zimujących, to nie wiele osób wie, że takie są, gdyby nie to forum też zapewne byłabym nie świadoma. Mam nadzieję, że wybaczysz mi, tę odpowiedź dla Ani w Twoim wątku :oops:

Aniu, dziękuję ;:196 , że pomyślałaś o mnie, gdyby nie fakt, że nie mam już gdzie sadzić, to dwa razy bym się nie zastanawiała, co prawda nie tą, ale ma jedną dalię podobną kolorystycznie, poza tym nie bardzo mam je gdzie przechowywać, ale jeśli Ty upatrzyłaś sobie coś u mnie to śmiało pisz, nie ma problemu :wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu Ciesze się że już jesteś :tan Języczka piękna
Jeżówka po przejściach pięknie Ci zakwitła :D
Wrzos na tle chryzantemy ślicznie wygląda Naparstnica piękniutka :wink:
Skalnica pięknie Ci rośnie Kobea piękna. Astry, aksamitki śliczne.
Nowy wrzos piękny. Przepięknie Twój storczyk szaleje ;:oj
Lilie, różyczki piękniutkie, dalie przepiękne :)
Piękne początki Twojego cebulkowego szaleństwa ;:215
Ja tam nigdy nie mocze cebulek w Miedzianie i wszystkie cebulki jakoś żyją i pięknie kwitną ponownie i nie zauważyłam, aby łapały choroby grzybowe :roll: a może to dlatego ze gadam z cebulkami zanim je posadzę aby Mi nie chorowały i pięknie kwitły ;:306
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Ilonko widzę, że naprawdę dbasz o swoje roślinki...na pewno Twoim tulipanom będzie dobrze w takiej ziemi hmyyy ja sadziłam je w normalną glebę bez dodatków...tyle co potem podlewam humusem i uniwersalnym nawozem z dwa razy w sezonie. Musze pomyśleć o zaczęciu dawania nowej ziemi nowym roślinkom hmyyy. Jeśli chwalisz tulipana Elegant Lady to bardzo się cieszę, że zostałam jego posiadaczką :D mam nadzieje jeszcze dokupić trochę cebulek :)

Pauli Bardzo Ci dziękuję ;:167 Ja również do tej pory nie moczyłam cebul w miedzianie i jeszcze nie wiem czy to zrobię bo jak na razie to jeszcze go nie kupiłam...a Twoje roślinki na pewno lubią Twoje pogadanki :D
lato,lato,lato... echże ty :*
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Śliczne kolorki dalii ;:138 Uwielbiam je właśnie za ich różnorodność ;:108 Świetne cebulowe zakupy ;:63 Szkoda,że u mnie w Biedronce trafiłam tylko na kilka opakowań ale z drugiej strony za to mój portfel nie ucierpiał aż tak jak zwykle ;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu mijamy się w kilku zaprzyjaźnionych wątkach a więc postanowiłam i ja pospacerować po twoich zielonych ścieżkach.
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p

Post »

Aniu ja dokupiłam jeszcze dwie paczuchy w biedronce a co tam ;:306 Również lubię dalie ale mam dopiero trzy, zaczynam się rozkręcać...moja babcia już obiecała mi kolejne :heja
aage Witaj :wit pośród moich roślin...zaglądaj do nas często. Twój ogród jest piękny, zadbany...będę go odwiedzać ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje przeciery pomidorowe mniam
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu śliczna jest ta żółto-brzoskwiniowa dalia. Zimą zupka pomidorowa z własnych przecierów pomidorowych... mmm... bezcenna
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Madziu :wit Dalie i Astry piękne Śliczne i piękne wrzosy :D
OO Moje ukochane Lwie Paszcze ;:31
Własnoręcznie zrobione Przeciery pomidorowe mniam
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czuję się tak jakbym przeniosła się do ogrodu dziadka ;:170 Dziękuję
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p

Post »

Aniu i Paulinko przeciery własnej roboty oprócz tego, że pyszne to do tego zdrowe a mój synek uwielbia zupę pomidorową więc jakiż miałam wybór :D Polecam całkiem szybki w wykonaniu ;:108

Agnieszko to dla mnie komplement sama bardzo często wspominam ogród mojej babci i robię wszystko, żeby jak najwięcej roślin z niego trafiło do mojego. Moje najpiękniejsze wspominania z dzieciństwa się z nim wiążą, choćby zawsze świeży bukiet rozmaitych kwiatów w kuchni ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu ale masz cudne dalie,ja też mam kilka,kwitną całkiem nieźle:)
Twoja Red Baron to pokaźna sadzonka ;:333 Będziesz się nią co roku cieszyć,uwielbiam ją ;:108 Tulipany Elegant Lady kupiłam zeszłej jesieni w B i mogę Ci napisać,że są niesamowite.Zmieniają się z dnia na dzień od jasnokremowego do różowego ;:oj
Przeciery pomidorowe mniam do zupki i sosu do gołąbków jak znalazł ;:215

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój ogród zgoła inny od tego babcinowego, który noszę głęboko w sercu ;:170
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, widzę, że u Ciebie wciąż pięknie kolorowo, gdyby nie fakt, że pokazałaś kwitnące już astry, powiedziałabym pełnia lata, z drugiej strony patrząc przecież do jesieni co prawda nie całe, ale jeszcze prawie trzy tygodnie. Przecierki ekstra, u mnie wszystkie pomidory konsumowane są na bieżąco ;:306, muszę koniecznie w przyszłym sezonie posadzić ich więcej ;:108
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p

Post »

Agnieszko mój ogród również jest inny od babcinego ale zapraszam do niego wszystkie roślinki, które kochałam w jej ogrodzie ;:167

Ilonko masz racje wbrew pozorom o tej porze ogród jest bardzo kolorowy dlatego zaraz po wiośnie tak bardzo lubię rośliny jesienną porą ;:167 Przecierki cieszą się dużą popularnością u mnie w domu, miałam ich zrobić więcej ale chyba już poprzestanę ;:306 Moje pomidory dopadła już bardzo dawno zaraza myślałam ze nic z nich nie będzie a tu mimo tego że krzaczory uschnięte bez liści to pomidorków sporo i ciągle dojrzewają.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magda! Ta piękna dalia, co myślałaś, że to Paso Doble, to może być Ace Summer Sunset!!! Natknęłam się na nią u Krysi Christinkrysia! To musi być ta!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”