Madziu, zakupy ekstra z tulipana Elegant Lady będziesz na pewno zadowolona, ja też go kupiłam w zeszłym sezonie w Biedronie i kwitł jak szalony, z racji tego, że u mnie ziemia nie ciekawa, zawsze wymieniam nowo sadzonym roślinkom na lepszą. Ostatnio wyczytałam, że najlepsza mieszanka dla tulipanów to 5:1 kompost i piasek, powiem szczerze, że troszkę się obawiałam, więc zrobiłam po swojemu mieszając tę wykopaną z kupną do tego dodałam kompost i piasek, pierwszy raz tak eksperymentowałam, ale na efekty będzie trzeba poczekać do wiosny. Byłam wczoraj u nas w okolicznej Biedronce, ale nic ciekawego nie mieli, a tulipanów nie było w ogóle, co do chryzantem zimujących, to nie wiele osób wie, że takie są, gdyby nie to forum też zapewne byłabym nie świadoma. Mam nadzieję, że wybaczysz mi, tę odpowiedź dla Ani w Twoim wątku
Aniu, dziękuję

, że pomyślałaś o mnie, gdyby nie fakt, że nie mam już gdzie sadzić, to dwa razy bym się nie zastanawiała, co prawda nie tą, ale ma jedną dalię podobną kolorystycznie, poza tym nie bardzo mam je gdzie przechowywać, ale jeśli Ty upatrzyłaś sobie coś u mnie to śmiało pisz, nie ma problemu