Iwonko to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc cieszmy się nim
Dorotko masz rację, pogrzebałam w necie i to jest ten, dziękuję
Weroniko cieszę się z Twojej wizyty

zapraszam jak najczęściej. Truskawkę dostałam od sąsiadki i bardzo się zdziwiłam kiedy zakwitła. Liczyłam na różowe kwiaty ale żółte też bardzo ładne
Gosiu tak to jest serduszka, w tym roku odwdzięczyła mi się i pięknie zakwitła. Zeszłego roku nie doczekałam kwiatów bo majowy grad stłukł wszystkie młode pędy, nie tylko serduszki ale i tulipany i wiele innych kwiatów

Dąbrówka mimo że się rozłazi to uroku nie można jej odmówić i tak jak ty lubię niebieski kolor w ogrodzie, więc nie może jej zabraknąć.
Martuniu wiesz jak miło się czyta takie słowa

jest mi ogromnie miło i cieszę bardzo, że tak odbierasz mój ogród. Masz rację to moja ostoja spokoju, najlepiej czuję się w ogrodzie wśród roślin. Wszystkie troski odchodzą na bok a ja totalnie się wyciszam i na chwilę zapominam o całym świecie. To mój mały raj i nie wyobrażam sobie już życia bez ogrodu. Dziękuję kochana
Uleńko dziękuję w sprawie szczawiu

oczywiście nasienniki usunę bo zależy mi żeby kępa się rozrosła i te piękne liście zdobiły. Jeśli truskawka(pięciornik poziomkowaty) się rozrośnie dostaniesz kawałek.
Aguś o tawułkę nie martw się wcale u mnie wygląda identycznie to jest tawułka chińska i kwitnie trochę później od tych zwykłych. Kwiaty też są trochę inne bardziej smukłe.
Zuzka ja też mam stopowca od zeszłego roku, dostałam jeden listeczek z korzonkiem od sąsiadki ale posadziłam go w złym miejscu i słońce razem z wysoką temperaturą go wykończyły. Myślałam że już po nim a tu taka niespodzianka

Doświadczenia z nim nie mam żadnego wiem tylko że to roślina do cienia, nie lubi suszy ale i zastoin wody też. Jeśli znów słońce go przypali nie będę miała wyjścia i go przesadzę.
Małgocha zmarzły mi w folii koleusy i szałwia szkarłatna mimo że przykryłam je włókniną, orzechy włoskie też maja czarne liście i dwie dalie które wypuściły już listki

Trochę się wkurzyłam ale co zrobić przyroda rządzi się swoimi prawami a wszystkiego okryć nie sposób.
Sylwuniu zauważyłam że bardzo lubisz iglaki i krzewy;:108 i masz dużo różnych odmian w ogrodzie. Na trawy i byliny przyjdzie pora jeszcze wiosna w toku no i całe lato na pewno coś wybierzesz. Prawda, że pięknie wygląda dąbrówka w takiej masie, uwielbiam jej kolor
Szarotko witam Cię serdecznie w moim ogrodzie

dziękuję za wszystkie pochwały i zapraszam jak najczęściej. Zaraz do Ciebie biegnę bo czytam że lubisz cebulowe, ja też
Aniu tak to kocimiętka

jeśli byś chciała sadzonki daj znać, nie wytnę kwiatów i na wiosnę będę miała mnóstwo siewek.
Aguś to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc niech się mai i cieszy nasze oczy
Mufeczko wiesz jak się cieszę z Twojej wizyty

zapraszam Cię jak najczęściej i dziękuję za wszystkie pochwały. Żagwin polecam bo kwitnie długo i jego piękne poduchy zdobią niesamowicie. Co kilka lat trzeba go odmładzać bo lubi w środku wyłysieć ale przecież my to lubimy rozsadzać, przesadzać...byle grzebać w ziemi
Buziaczki ślę
Basiu dziękuję, staram się ukryć to co mi się nie podoba albo jest jeszcze nie dopracowane więc i zdjęcia wychodzą trochę tajemnicze

Żółta truskawka to pięciornik

... zaraz lecę szukać w necie
Straty po przymrozkach

były w namiocie okryte włókniną dostało się też szałwii szkarłatnej i daliom w ogrodzie mimo, że były okryte
Dla poprawy nastroju bardziej optymistyczne widoczki...