Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Fajne robisz fotki, takie trochę "tajemnicze" ;:175
A "żółta truskawka" to pięciornik :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc cieszmy się nim ;:138

Dorotko masz rację, pogrzebałam w necie i to jest ten, dziękuję ;:180

Weroniko cieszę się z Twojej wizyty :D zapraszam jak najczęściej. Truskawkę dostałam od sąsiadki i bardzo się zdziwiłam kiedy zakwitła. Liczyłam na różowe kwiaty ale żółte też bardzo ładne

Gosiu tak to jest serduszka, w tym roku odwdzięczyła mi się i pięknie zakwitła. Zeszłego roku nie doczekałam kwiatów bo majowy grad stłukł wszystkie młode pędy, nie tylko serduszki ale i tulipany i wiele innych kwiatów :( Dąbrówka mimo że się rozłazi to uroku nie można jej odmówić i tak jak ty lubię niebieski kolor w ogrodzie, więc nie może jej zabraknąć.

Martuniu wiesz jak miło się czyta takie słowa ;:196 jest mi ogromnie miło i cieszę bardzo, że tak odbierasz mój ogród. Masz rację to moja ostoja spokoju, najlepiej czuję się w ogrodzie wśród roślin. Wszystkie troski odchodzą na bok a ja totalnie się wyciszam i na chwilę zapominam o całym świecie. To mój mały raj i nie wyobrażam sobie już życia bez ogrodu. Dziękuję kochana ;:196

Uleńko dziękuję w sprawie szczawiu ;:196 oczywiście nasienniki usunę bo zależy mi żeby kępa się rozrosła i te piękne liście zdobiły. Jeśli truskawka(pięciornik poziomkowaty) się rozrośnie dostaniesz kawałek.

Aguś o tawułkę nie martw się wcale u mnie wygląda identycznie to jest tawułka chińska i kwitnie trochę później od tych zwykłych. Kwiaty też są trochę inne bardziej smukłe.

Zuzka ja też mam stopowca od zeszłego roku, dostałam jeden listeczek z korzonkiem od sąsiadki ale posadziłam go w złym miejscu i słońce razem z wysoką temperaturą go wykończyły. Myślałam że już po nim a tu taka niespodzianka :heja Doświadczenia z nim nie mam żadnego wiem tylko że to roślina do cienia, nie lubi suszy ale i zastoin wody też. Jeśli znów słońce go przypali nie będę miała wyjścia i go przesadzę.

Małgocha zmarzły mi w folii koleusy i szałwia szkarłatna mimo że przykryłam je włókniną, orzechy włoskie też maja czarne liście i dwie dalie które wypuściły już listki ;:145 Trochę się wkurzyłam ale co zrobić przyroda rządzi się swoimi prawami a wszystkiego okryć nie sposób.

Sylwuniu zauważyłam że bardzo lubisz iglaki i krzewy;:108 i masz dużo różnych odmian w ogrodzie. Na trawy i byliny przyjdzie pora jeszcze wiosna w toku no i całe lato na pewno coś wybierzesz. Prawda, że pięknie wygląda dąbrówka w takiej masie, uwielbiam jej kolor ;:170

Szarotko witam Cię serdecznie w moim ogrodzie ;:168 dziękuję za wszystkie pochwały i zapraszam jak najczęściej. Zaraz do Ciebie biegnę bo czytam że lubisz cebulowe, ja też :heja

Aniu tak to kocimiętka ;:108 jeśli byś chciała sadzonki daj znać, nie wytnę kwiatów i na wiosnę będę miała mnóstwo siewek.

Aguś to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc niech się mai i cieszy nasze oczy ;:138

Mufeczko wiesz jak się cieszę z Twojej wizyty ;:196 zapraszam Cię jak najczęściej i dziękuję za wszystkie pochwały. Żagwin polecam bo kwitnie długo i jego piękne poduchy zdobią niesamowicie. Co kilka lat trzeba go odmładzać bo lubi w środku wyłysieć ale przecież my to lubimy rozsadzać, przesadzać...byle grzebać w ziemi
Buziaczki ślę ;:196

Basiu dziękuję, staram się ukryć to co mi się nie podoba albo jest jeszcze nie dopracowane więc i zdjęcia wychodzą trochę tajemnicze :D Żółta truskawka to pięciornik ;:oj ... zaraz lecę szukać w necie

Straty po przymrozkach ;:145 były w namiocie okryte włókniną dostało się też szałwii szkarłatnej i daliom w ogrodzie mimo, że były okryte :(

Obrazek

Dla poprawy nastroju bardziej optymistyczne widoczki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, melduję, że zakupiłam sobie dąbrówkę, i skoro ona tak zadarnia, to posadzę ją na mój kopiec.
A co jest na ostatnim zdjęciu?? Jezu, u Ciebie to tyle kwitnących kwiatków, co chwila inny mnie zachwyca ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Mróz i u mnie dokonał wielu zniszczeń: zmarzła rodgersja kasztanowcolistna, pędy młodych paproci, rozplenica Moudry . Wiele bardziej wrażliwych roślinek podmarzło, ale mam nadzieję, że odbudują się i będą w sezonie równie piękne jak zwykle :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Piękne wiosenne zdjątka ;:108
To ze smagliczkami i niebieskimi kwiatuszkami( co to jest??) wymiata,śliczny widoczek ;:215
Ja kupiłam kępkę smagliczki,ale kiedy u mnie się rozrośnie i będzie tak żółto,hmm ;:219
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj ;:219 , musiał być porządny przymrozek u Was ;:185
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu przykro mi z powodu strat, natura pokazała kolejny raz kto tu jest górą.
Zawsze mam obawy co do wystawiania jednorocznych przez 15 maja i w tym roku znowu moje obawy się sprawdziły.
Ściskam mocno ;:168 siła natury to odradzanie.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu jak mi przykro z powodu strat przez mróz. Ale za to widoczki poniżej śliczne czy na ostatnim zdjęciu to lobielia . ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Szkoda zmrożonych roślinek ale nie martw się, z pewnością większość się odrodzi ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, współczuję strat ;:168 U mnie w ogrodzie nic nie ucierpiało, ale kupione koleusy które zostały w samochodzie zmroziło, chyba nic z nich nie będzie ;:185
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Aniu, faktycznie przykry widok, ale pozostałe widoczki z Twojego ogrodu bardzo optymistyczne, rzec można, że kwitnąco wszystko wygląda :D U mnie mróz polizał astilboidesa, tego z wielkimi liśćmi, o którego pytałaś. Liść oklapł. Troszkę przypalił też rodgersje :(
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu tak mi przykro że roślinki ucierpiały. Jak myślisz odbiją z korzenia? Spory mróż musiałbyć u Ciebie ze poczynił takie straty.
Oj tak iglaczki i krzewy bardzo lubię, bylinki także. Byłam po trawy ale zbytnio dużego wyboru nie mieli. A postanowiłam ze kupię to co mi się bedzie podobało a dopiero póxniej będę o niej czytać co to za trawa. Poczekam zobaczę może będzie dostawa. Dabrówka zachwyca.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit foteczki ogrodu piękne i śliczne. :D
Dąbrówka pięknie szaleje :roll:
Piękne rojniki. Rodgersja śliczny ma pąk kwiatowy. :wink:
Czosnek już niedługo zakwitnie. Truskawka ozdobna(pięciornik poziomkowaty) śliczna :)
Szczaw gajowy piękny. To, co pięknie kwitnie na żółto i ma straszne ciernie nie wiem, co to jest a chyba mam to. :roll:
Zawilce śliczne. To przykre ż mróz zrobił Ci straty w roślinkach. :( Optymistyczne obrazki piękne. Orliki piękne.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Szkoda tych roślinek zmarzniętych ale co zrobisz ... ;:174

Orliki ;:167

Ta dąbrówka super wygląda .. a przed nią smagliczka taka żółta ?

Jak się nazywają te białe kwiatuszki malutkie ...żagwin ? - też bardzo mi się podobają ;:3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu :wit .
Tak to jest w życiu sadzisz pielęgnujesz i przyjdzie mrozik i skosi. To musiał byś duży mróz, skoro Ci wszedł do foliaka.
Aniu co robiłaś rodgersji,że już w pączku. Moja ledwo się odbija.
Piękne zestawienia smagliczki i to chyba kocimiętka? ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”