Witaj Asiu, witaj Krzysiu. Dzis nie mogłam obejrzeć, ale po niedzieli pójdę na 100%. Nie wiem jaka to magnolia, bo została po poprzednich właścicielach...czekam aż rozwinie kwiatek, może się wyjaśni.
Dziewczyny dziekuje, ja juz w pionie, trochę jeszcze kaszlaca, ale po niedzieli powinno minąć. Mam praktyki, zjazdy i mnóstwo papierkowej roboty, do tego działkę odchwaszczam metodą podwaz i wyrwyj z korzonkami. Wychodzę przed 8.00 i wracam po 20.00 Dobrze, że praktyki koncza sie w tym tygodniu, bo chodziłabym na czworaka...
Wybaczcie, wiem, że ja znowu zaczynam tak z doskoku zagladac na FO ale ogrom obowiazków pozera mój czas. Jeszcze jeden dzień i na działce wszystko bedzie wyplewione i naszykowane. Potem koszenie trawy, i porządki wokół działeczki, bo spacerowicze gubia butelki, papierki i rózne takie...Wczoraj cały dzien byłam na działce. Plewiłam i plewiłam, eM obkopał drzewka a zuzia nacykała fotek. Kuba pytał 'kiedy do domu' i tak zleciało.
Górny warzywniak gotowy i brzoskwinki kwitną
Na dolnym warzywniaku czosnek dzielnie stawia opór wronom. Było troche ofiar część ząbków poległa na polu
Drzewka kwitną jak szalone, oby juz nie było przymrozków
A pod drzewkami kończą kwitnąć fiołki
Forsycja obsypana kwieciem, choć tylko jedna jedyna gałązka posadzona w ubiegłym roku
Gość na działce - choc powinnam napisać mieszkaniec działki - skoro jaszczurki wstały to moze mrozów juz nie będzie?
No i prezentowany wcześniej pąk magnolii - jeszcze zdążylismy go zobaczyc zanim zgubił płatki...
Mahonia kwitnie, ale nasza działkowa zaraza juz dotkneła jej lisci.
Szafirki białe i niebieskie
sasanka wyciaga sie do słonka
rabarbar - juz czuje to ciasto z kruszonka na górze...
Aniu sporo, ale takie malutkie w porównaniu do mnie..... ... no to jeszcze troszkę:
Szałas z gałazek - posadziłam przy nim glicynie - nie wiem czy w tym roku sie mocno rozrośnie, wiec jeszcze posadzę jednoroczna balsamke ogórkowatą i pnacą szparagówke
troche tuli-panków
Takie rózo-żurawisko, ale póki co kwitna tu cebulkowate...
jeszcze trochę siania, koszenia i jakis porządeczków. Chciałam pomalowac siatke i odnowić od środka altankę, bo z zewnątrz OK, ale w srodku to wielka rudera...