Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Ewa, ja do róż dojdę. Za jakiś czas ;:173
Mam tyle zdjęć z wiosny. Teraz jak tak patrzę, to okazuje się, że mam sporo tulipanów.

Justyś, pewnie, że możesz wykorzystać. :D
Cieszę, że podobają Ci się moje rękodzieła

Maju, bardzo lubię takie rustykalne ozdoby. Można wykorzystać wszystko co pod ręką. Akurat ta choineczka jest zrobiona z brzozowych witek. Najprostsza na świecie..

Jagódko, mnie nie równać się z Twoimi pracami. Twoje to dopiero arcydzieła. Ja nie jestem zbyt dokładna w wykonaniu. Ale cieszy mnie sam fakt wykonania.Do prac ręcznych namówiła mnie siostra. Ona to dopiero ma zdolności. Właśnie pod jej wpływem w tamtym roku tworzyłam wianki i choinki. Teraz zajęłam się bombkami.
Ja też wierzę, że optymiści żyją dłużej. Z tym zdrowym jedzeniem to teraz trudno, bo wszystko naszpikowane chemią. Ale damy radę. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu ja kiedyś na urodziny dostałam miotłę brzozową osadzoną na kiju a przyozdobioną setką kolorowych kokardek, wyglądała ślicznie i długo stała w kącie pokoju. Też lubię taką prostotę, do wielkiego wazonu wsadziłam pęk zbóż co miałam od żniwnego, do tego dołożyłam długie czerwone gałązki derenia i ozdobiłam kolorowymi wstążeczkami. Teraz mam taki mieszany bukiet w pustym zazwyczaj kącie i bardzo mnie to cieszy :heja
wiosną będziemy znowu podziwiać Twoje kolorowe tulipany bo widać że masz ich sporo ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co by nie mówić-do tych wiosennych niebieskości coraz bliżej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

GOSIU ;:196 Piękne wiosenne wspomnienia ;:215 ;:215
Tulipany są ;:333 Wstawiaj zdjęcia jak masz - będziemy cieszyć oczy ;:108
Zdjęcia jak zawsze - śliczne .
pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Gosiu jak miło tu i wiosennie :D
już coraz bliżej do wiosny , Tosia zaczęła już nawet odliczankę :D
Dekoracje świąteczne wprowadzają już nastój świąteczny, a są wyjątkowe, niepowtarzalne , super ;:138 ;:138
pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wpadłam na oglądanie wiosennych widoczków , ja też dopiero przeglądając swoje archiwum zobaczyłam,że trochę tulipanów i ja miałam...Świąteczne dekoracje tworzysz widzę... ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Margo :!:
Wspominasz, niedługo do róż dojdziesz, a ja się nawet nie zabrałam za podsumowanie sezonu ;:224.
A z ostatnich zdjęć najbardziej mi się spodobało to ze stożkiem bukszpanowym.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, bardzo lubię takie kompozycje stworzone z niczego. Chociaż tak naprawdę dopiero od niedawna odkryłam że tak można zrobić. Kiedyś w ogóle nie myślałam o robieniu takich rzeczy. Tak naprawdę moja siostra i forum to spowodowały. Teraz już sobie nie wyobrażam, żeby w listopadzie nie zacząc zbierać materiałów na bombki, wianki i choinki.
Najważniejsze jest to, że moje tulipany bardzo ładnie się rozmnażają. Co roku jest ich coraz więcej

Ewo, szkoda, że tych niebieskości jest tak mało. Chyba tylko wiosenne kwiaty mają taki kolor.

Teresko, zdjęć mam bardzo dużo. W tym roku się rozszalałam. Także będę Was męczyć.
A jeszcze muszę pokazać zdjęcia ogrodu mojej sąsiadki. Ale to zostawiam na deser

Bożenko, cieszę się, że moje ozdoby przypadły Ci do gustu. Tak naprawdę dopiero się uczę tworzyć.

Maryniu, ciesze się, że zajrzałaś. Prawda, że fajnie oglądać swój ogród po jakimś czasie? Zupełnie inna perspektywa. I można zobaczyć co do poprawy, a co fajnie wygląda.

Jagódko
, ja zaczęłam już wspomnienia, bo okazało się, że mam tyle zdjęć, że do końca zimy spokojnie wystarczy ;:306
Bukszpanowych stożków będzie coraz więcej chyba. Jakoś ta forma pasuje mi bardzo na uspokajacz. A jakoś teraz mi najbardziej tego spokoju w moim ogródku brakuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdjęcie z ogonem rozczulające :D Sama mam mnóstwo z "kawałkami" kotów-zawsze się wepchną przed obiektyw :D
Niebieskie są głównie ostróżki i goryczki, aż bolą oczy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Gosiu! Jak ja się nie mogę doczekać wiosny, a Twoje zdjęcia z jednej strony pomagają- serwując słodkie widoki..a z drugiej wzbudzają tęsknotę..
Bardzo fajnie rosną u Ciebie tulipany.. kępami, wśród innych roślin. Muszę nad tym u siebie popracować. Wiem, że powinno się sadzić tak, aby w sezonie byliny zasłoniły kikuty przekwitłych tulipanów.. Ja tej jesieni posadziłam trochę cebulowych- tulipany, krokusy, żonkile, anemony.. na razie jednak nie mam nic, za czym mogłyby się owe kikuty schować. Ależ będę miałą widoki majowo-czerwcowe. Łyse rabaty i badyle po tulipanach :;230 U Ciebie pięknie się wszystko komponuje.
A jak niezapominajka mruga oczkiem- bardzo lubie jej niepozorne kwiatuszki!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,dużo masz wiosennych kwiatów,zwłaszcza tulipanów i one tak rozweselają człowieka,bo co krok inna grupka super ;:180
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,nie wiedziałam,że z ciebie taka zdolniacha,taka ilość pieknych wianuszków i choinek. ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, ten ogon zawsze gdzieś się wtryni. Kiedys unikał aparatu jak ognia teraz pcha się przed obiektyw. Może wie, że jest tutaj podziwiany? ;:306
Nie mam ani ostróżek, ani goryczek. Żadne nie chcą ze mną współpracować :roll:

Moniko, faktycznie takie zdjęcia moga wywoływac tęsknotę. Nie martw się Ty zaczynasz swoją przygodę z ogrodem. Ale z forum. Jesteś mądrzejsza. Ja kilka lat walczyłam sama. I dopiero jak znalazałam się na forum zobaczyłam ile błędów robię.
Tulipany faktycznie trzeba sadzić za innymi bylinami. W tym roku to nadrobisz :D

Marto, ja mam totalny miszmasz tulipanowy. Nie umiałam się zdecydować jakie bym chciała mieć. Więc sadzę wszystko co mi w oko i rękę wpadnie :D

Małgosiu, no ma się ten ukryty talent ;:306
A tak naprawdę to są takie amatorskie wykonania

No to dalej Was męczę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Gosiu- i znowu pięknie- superaśne saąte różowo- białe postrzępione tulipany! A możesz mi powiedzieć co to są za drobne kwiatki na 3cim zdjęciu od góry..?
Masz rację- z forum znacznie łatwiej! Mam fory, ale i wykazać się powinnam w sezonie bo nie wypada inaczej :wink: W najbliższym sezonie wreszcie będę mogła kupić byliny to może pochowam jakoś te moje tulipany :D Zresztą tyle mi tu zaplanowałyście przesadzania, że pewno wiosną przypadkowo połowe z nich wykopię :lol:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Faktycznie sliczne te strzepiaste rozowawe tulipany ;:167 a co do ostrozek, to mnie tez nie lubieja :evil: kupilam 3 dorodne sadzonki, dostalam jeszcze od Majutka i sama tez sialam - i to co i gucio. Po jednym sezonie wszystko przez zime wyginelo i nie mialam ani jednej w tym sezonie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”