Żywa wiklina w ogrodzie

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Werka2684
200p
200p
Od: 1 mar 2012, o 20:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Żywa wiklina w ogrodzie

Post »

Na razie wstępnie jestem umówiona na telefon na marzec/kwiecień pan zaproponował mi jakieś odrosty letnie, czy coś takiego które będą odpowiedniej długości w cenie około 1zł tak myślałam czy jak zamówię 300szt takich 4+6 metrowych, czy to starczy?
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p
Od: 31 paź 2013, o 18:48

Post »

Weronika, słowo odrosty trochę mnie zaniepokoiło. ;:185 ale już wiem o co panu chodziło. Są to roczne pręty z karpy kilkuletniej. ;:215 Więc długość będzie ok. 300-ta sztuk, w zależności od wielkości i konstrukcji altany powinno wystarczyć, zresztą zawsze możesz dokupić. Cena rozumiem 1zł za jeden pręt wierzbowy :?: (taka cena to lepiej niż rewelacja ;:oj )

Iwonka, faktycznie po raz kolejny zmienili prognozę pogody. :D Śledzę ją, bo przede mną żniwa wierzbowe i sekatory już w dłoni się grzeją. :wink: Ale patrząc, że u siebie na działce robisz porządki wiosenne w styczniu, to silnych mrozów się nie spodziewam. :heja
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyrzucili mnie, a miałam jeszcze dodać, że również plotłam z sitowia, bardzo fajny materiał, koszyczki na święconkę, różne patery na owoce, ale to było baaardzo dawno, jeszcze jako dzieciak, sama kombinowałam, już wtedy to mi się bardzo podobało, a co do pogody, to mam nadzieję, że te obecne prognozy są prawdziwe :wit
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p

Post »

Widzę, że tylko ja najmniej doświadczony , bo plotę tylko z wierzby i z wierzby. ;:145 :wit
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p

Post »

Udostępniam link do obejrzenia za pośrednictwem FB Zdzisława Kwaska. Polski Guru w dziedzinie wikliniarstwa. :D

http://vimeo.com/46017357
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p

Post »

W godzinę dookoła świata, zapiera dech w piersiach jak się ogląda. Obowiązkowo proponuję najpierw zrobić sobie kawkę, herbatę lub nalać lampkę dobrego wina. :D Ponownie udostępniam za pośrednictwem FB Zdzisław Kwasek ,w prawym górnym rogu naciskamy "dalej". Miłego oglądania. ;:oj
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu, oglądałam Guru, ma facet fantazję i pomysły niesamowite ;:215
Teraz oglądam zdjęcia, no co mam powiedzieć ;:oj rozpływam się ;:108
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p

Post »

Po naciśnięciu pierwszego zdjęcia, pojawią się w prawym górnym rogu dwie ukośne strzałki. Trzeba je nacisnąć i włączy się przeglądarka zdjęć. Łatwiej się ogląda. ;:oj
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p

Post »

Ja przy każdej wolnej chwili, przy kawce obejrzałem je chyba ze 3-4 razy. ;:oj ;:oj ;:oj Normalnie zaczynam grać w totka, to trzeba zobaczyć na własne oczy. :heja :heja :heja Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

dresiu ja podobnie pomyślałam - że dobrze by było zobaczyć to piękno na własne oczy ;:108 ;:108 ;:108
ale w w totka to marne mam szanse ;:185 trzeba coś wymyślić ;:7 :heja
Pozdrawiam :wit
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51

Post »

Ja ostatnio się dowiedziałam że w rodzinnych stronach jest pole z wikliną energetyczną i taką zwykłą do wyplatania koszyków, na wiosne musze sie tam wybrać bo teraz to już za pózno .....czasami chciałabym mieszkać bliżej Rodziców , ale to nie od nas zależy , życie pisze własny scenariusz :wink:
Bożena
Awatar użytkownika
Werka2684
200p
200p
Od: 1 mar 2012, o 20:52

Post »

Dresiu obejrzałam Twój filmik na youtube dech zapiera ;:92 .Mam do Ciebie pytanie czy o tej porze roku można gdzieś kupić wikline suszoną taką na koszyki?Chciałabym spróbować coś zrobić sama zanim będzie można ruszyć z sadzonkami wierzby ;:138
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesiek, ale klimat w tym lesie z filmu. Ciekawe, czy ta Twoja żywa altana przyjęłaby się między drzewami.
Jolu, koszyki świetne. Szczególnie te wybarwienia w wiklinowym. Ten z sitowia po uniesieniu nie zamienia się w "worek na kapcie do przedszkola" ? :D
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
heros
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 paź 2013, o 03:50

Post »

Ta wiklina w ogrodzie to cudeńko ;:136 p.s ja handluje wyrobami z wikliny już x lat ale takie cuda jeszcze nie widziałem .
Ludzie ludziom zgotowali ten los '' Zofia Nałkowska ''
Awatar użytkownika
dresiu
100p
100p

Post »

TerDob, totka zawsze warto puścić, do czasu losowania jest się potencjalnym milionerem. ;:333

limonkaa, przecież wiosnę prawie już mamy. Czekamy na pierwsze wiklinowe sukcesy. ;:215

Weronika, film na youtube będzie niedługo uaktualniony. :tan Dziś znalazłem link do forum wikliniarskiego, tam jest też giełda materiałów plecionkarskich oraz wiele ciekawych tematów.

http://loza-wiklinapolska.phorum.pl/

Może heros w temacie suszonej wikliny też Ci podpowie. Mówi, że siedzi w tej branży od lat. ;:108

heros w żywej altanie smak ;:136 ma inny wymiar. :wink:

Adam, to Ty żyjesz :?: Dawno tu nie zaglądałeś. Wierzba lubi słońce, ale w zacienionych miejscach spokojnie sobie radzi. Bez obaw. Nie wiem tylko, czy Jola zna Twoje poczucie humoru, ale takich klimatów tu brakowało. :wink:
Pozdrawiam Wiesław
Żywa Wiklina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”