Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Gosia :wit
Ja przez Ciebie jednak zachorowałam na ostnicę....czy u Ciebie większość jest z siewek? Bo masz fajne egzemplarze....i jaki efekt ;:oj
Melduję, że twoja rutewka nie przeżyła mojego urlopu, nie byla podlewana :evil: ....ale za to turzyce mają się świetnie ;:173
Pozdrawiam
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też mam teraz fazę na przesadzanie :wink: Pięknie Ci wszystko kwitnie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Pospacerowałam sobie wirtualnie po Twoim ogrodzie i wspominałam realny. Już to pisałam, ale to dla mnie naprawdę frajda gdy wiem dokładnie z której części ogrodu jest zdjęcie!
Tylko z różami mi się miesza, bo nie zapamiętałam gdzie która rośnie, a nadal tak pięknie Ci kwitną. ;:215
U mnie niestety wszystko zarośnięte, więc tym bardziej doceniam pracę którą wykonałaś! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

jak ładnie wyglądają rabaty ze świeżo przyciętym obrzeżem, brawo Gosia ;:63 ja nie mogę się zebrać,a to za sucho a to za gorąco i w końcu czasu brak. Ja się nazywa berberys posadzony pod hortensją? pięknie razem to wygląda. Gosiu, a nie masz pędraków? moj trawnik tak wyglądał przez pędraki :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, piszesz że masz lenia a przesadzasz, poprawiasz, dążysz do perfekcji ;:63
Ja nie mogę dojść do siebie po urlopie. A i ogród też nie.....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, jestem, pamietam, nie nadazam...
Ale tez cieplo pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Adrianno, pewnie wnuki są bliżej Dobrzynia, bo tam są fajnie warunki na takie regaty. Albo nawet po samym Włocławkiem.
Rozluźniam, bo coraz bardziej podoba mi sie jak widać całą roślinę. A u mnie wszystko się tak mieszało, żę nie można było rozluźnić gdzie się jedna roslina kończy, a gdzie druga zaczyna.
Na jakiś czas wystarczy :wink:

Maryniu, ja w ogóle za gęsto sadziłam. Nie zostawiałam w ogóle miejsca na rozrośnięcie się. Po roku był już gąszcz. Mam nadzieję, że teraz ze 2 lata będę miała spokój :D
Na razie nie rozdaję, bo moje sąsiadki za bardzo nie przepadają za ogrodnictwem. Za to poszerzam rabaty, więc nie tyle dzielę, co rozsadzam.

Anitko, to jest trawka, którą dostałam od Ewy Majowej. To jest jednoroczne proso. Jeśli zdołamy się w przyszłym roku spotkać, to Ci przywiozę sadzonki, bo poodbno ono bardzo ładnie się rozsiewa.

Justyś, w tym roku ostnicę mam z siewek, ale nie ma takiego efektu, więc chyba w przyszłym roku będę zamawiała. Potraktuję jak jednoroczne pelargonie. Zamówię przynajmniej z 10. Może jednak rutewka nie padła. U mnie znowu zniknęły bodziszki, które dostałam od Franceski. Ale mam nadzieję, że pojawią się wiosną. Rutewka chyba jeszcze jakaś została, niech się wzmocni. Dostaniesz w przyszłym roku.

Renatko, dawno Cię nie było. Czyżby wakacje. Nie dotarłam jeszcze do Twojego ogródka. Jak zauważyłas ostatnio też nie bywam zbyt często na forum.
Jeśli masz ochotę to zapraszam ponownie, ale wczesniej, bo weekendy u mnie napięte.

Ula, bardzo lubię takie obrzeża. Nawet bardziej niż wykończone kostką. Mnie też ostatnio nic się nie chciało robić. Pogoda była straszna. Niestety nie wiem jaka to odmiana berberysa. Prawdopodobnie Aurea.
Mam niestety pędraki. Wiem, że to może być tez ich wina. Ale na razie nic nie będe z tym robiła. Najpierw ta trawa rozłogowa do zniszczenia.

Jolu, w tym roku naprawdę niewiele robię w ogrodzie. W sumie to tylko porządki na rabatach. Dopiero teraz coś się ruszyło z sadzeniem. Tak bardzo chciałam zrobić ścieżkę, albo trawnik. Nawet ognisko nie wyszło.
Ja wracam w poniedziałek do pracy i już dostaję wysypki na samą myśl.

Aga, jak nie nadażasz? To ja jestem ciągle w tyle. Ostatnio w ogóle nie miałam czasu na forum.
Ale ciesze się, że zaglądasz :D

Zobaczcie jakiego mój pies znalazł gościa

Obrazek

Obrazek

Co biedak schował się w krzakach Flesz ciągle go wynosił na trawnik.
Teraz mam już jeża, chomika europejskiego, jaszczurki, żaby i nie wiem co jeszcze ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Co tu dużo pisać: Liliowce mają swój urok! :wit A Flesz wygląda na szczęśliwego wśród kwiatów :;230 Takiego gościa też bym chciała mieć - ponoć zjada ślimaki, a tych ci u mnie zatrzęsienie. ;:14
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ooo, widzę, że Fleszkwiatki wącha. ;:306 Wie chłopak co dobre. ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A dlaczego ten Twój piesio uparł się, żeby jeżyk był na środku trawnika? Może to gościnność, a może wręcz przeciwnie ;:306 Mój Okami tez lubi leżeć między kwiatami.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Margo, pięknym rankiem :wit.
Korzystaj z lata, póki Cię kierat nie wciągnie.
Psy to esteci, w kwiatkach lubią poleżeć, jeża obejrzeć na wolnej przestrzeni...
Ja też mam takich estetów, choć to koty i jeża nie odważą się ruszyć.
A swoją drogą jest przecież powiedzenie: zabiera się, jak pies do jeża ;:306.

Pięknej niedzieli - Jagoda
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu,urzekła mnie duża kępa różowej (chyba ) jeżówki ,zdjęcie z odległości i nie mogę dopatrzyć,super wszystko poukładałaś,u mnie też są jeże,bardzo lubię te zwierzątka,a twój piesek dostojnie i dumnie wygląda wśród kwiatów.miłej niedzieli życzę ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Gosiu takiego gościa to ja bym chciała mieć, a mam niestety innego ;:223 bo kreta i niszczy mi wszystko dookoła. Kupiłam nawet pułapkę, a on poszedł po niej, a nie przez nią. ;:224
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wspaniałe zdjęcia. Psiak uroczy a jaki fajny jeżyk :) Kwiaty piękne!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Renatko, nie wiem czy zjada ślimaki, ale faktycznie ich u mnie bardzo mało w tym roku.
Flesz jest szczęsliwy, bo znalazł cieniste chłodne podłoże :D

Iguś, Flesz pasuje do ogródka. Nie broi za bardzo. No może z tym jeżem trochę narozrabiał.

Aniu, myślę, że Flesz faktycznie chciał się pobawić z gościem. Nie mam pojęcia jak on go zdołał w pysk wziąc. Ale jak na razie, po mojej stanowczej interwencji zostawił go w spokoju.

Jagódko, niestety jutro nastąpi ten wstrętny dzień. Już mi się słabo robi na samą myśl.
Oglądam jak Twoje kociaki lubią sobie na wygodnym posłanku z kwiecia poleżeć. ;:306
Mój całe szczęście ma pozostawioną wolną przestrzeń pomiędzy kwiatami. Wyobrażasz sobie co by z nich zostało gdyby taki kloc się na nie uwalił?
Właśnie się zastanawiam jak on jeży w pysk wziął. Fakir, czy co? :;230

Martuś, jeśli to coś różowego na ostatnich zdjęciach to raczej albo dalie, albo róża.

Aniu, ostatnio mój ogród obfituje w faunę :D
Całe szczęście, że nie w kreta. Za to u mnie mrówki robią sobie kopce w trawniku i nie ttylko. Już niejedną rosline mi załatwiły

Mariolko, dziękuję bardzo ;:196

Dzisiaj pokażę nad czym walczyłam przez 2 dni. Zrobiłam w końcu rabatę z trawami. Nie jest imponujących rozmiarów. Mam nadzieję, że nie bedziecie się śmiały, że za chwilę znowu trzeba będzie przesadzać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie patrzcie na smętnie zwieszające się rozchodniki. Zostały wręcz uratowane z cienistego zakątka. Mam nadzieję, że w przyszłym roku odwdzięczą się. Wszystkie rośliny już miałam. Dokupiłam tylko wrzosy. I tak sobie myśle, że muszę jeszcze dokupić.
Na posadzenie czekały trawy, hortensja Bobo od Joli April, Jeżówka od Joli Pamelki i miniaturowe hosty
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”