Storczyki Valdessy Kane :)

ODPOWIEDZ
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Valdessy Kane :)

Post »

A ja mysle ,ze moglabys spokojnie wlac wode na dno ,nie wiecej jak cm i wtedy masz z glowy podlewanie i spryskiwanie ,storczyk sobie pociagnie wilgoc na zasadzie keramzytowych upraw.Zreszta sama zobaczysz na zasadzie prob i bledow i potem powiesz zainteresowanym nasza prekursot=rko upraw wazonowych ;:333 :D ;:304
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Hmm... Zależy chyba jaka trzykrotka. W większości wypadków, trzykrotki mają spore liście i mogą nieco zasłonić miniaturkę.

Roślinki terraryjne to mój konik. Jakbyś chciała jakichś porad, to wal śmiało :D

A może jakieś drobne tillandsie na korzeniu powyżej storczyka.. hmm... Albo dywanik np. z soleirolii ? No i fikusa pumilę bym tu władowała ;:215
Darka89

Post »

śliczne te mini ;:167 i pięknie je ulokowałaś ;:138 ;:138

Ja ostatnio polowałam na mini ale wszystkie białe były :evil:
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gianno na pewno będę informować jak maluch sobie radzi, ale najlepiej tak jak ja zrób sobie na próbę coś niedrogo i będziemy się wymieniać doświadczeniami i na własnych błędach się uczyć :D a jak jeszcze Misiaczek się dołączy to dopiero będzie z nas szklankowa brygada ;:138
Moje docelowe mini orchidarium będzie miało właśnie 2 botaniki i zupełnie inne podłoże, ale nie wiem kiedy przesyłka dojdzie :(

Jeśli chodzi o kolory mini to ja już nie będę wybrzydzać - zawsze rośliny sąsiadujące i dekoracje można zmienić na inne i będzie lux nawet jeśli samych białych się nawtyka :D
actus pisze:A ja mysle ,ze moglabys spokojnie wlac wode na dno ,nie wiecej jak cm i wtedy masz z glowy podlewanie i spryskiwanie ,storczyk sobie pociagnie wilgoc na zasadzie keramzytowych upraw.Zreszta sama zobaczysz na zasadzie prob i bledow i potem powiesz zainteresowanym nasza prekursot=rko upraw wazonowych ;:333 :D ;:304
Haha ale się tytułu dorobiłam :wink: a z tym podlewaniem to nie wykluczam zostawiania wody na dnie, wszystko zależy od tego jak maluch będzie sobie poczynał :)

Kahim - tallandisje mam zamówione razem ze wspomnianymi botanikami :) teraz tylko czekać na nie :D i dzięki za roślinkowe wskazówki :)
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Czytasz w moich myślach? Właśnie się nad tym zastanawiałam ;:306 Tylko muszę zapolować na coś kwitnącego, bo u mnie teraz w maluchach sama zieleninka.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, zaraziłaś. Właśnie znalazłam w domu ogromny słój- jutro też popróbuję aranżacji z miniaturkami :tan
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

No niezła "prowizorka" ;:333
Były tu na forum już storki w wazonie, ale te prezentują się o niebo lepiej ;:173
actus
1000p
1000p

Post »

Gdzie ,gdzie?Mowisz o tych mini w tubach?
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Cudownie ci wyszla kompozycja ;:138 ;:138 ;:138 A nie ma w PL do kupienia miniatyrkowych paprotek :?: , mysle ze tez by pasowaly, a takze wspolpracowaly ze storczykami :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

actus pisze:Gdzie ,gdzie?Mowisz o tych mini w tubach?
nie Kasiu, pisze o http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=64055
ale dla mnie to niepraktyczny niewypał ;:224
actus
1000p
1000p

Post »

Tomku,o tym poscie wlasnie myslalam :D Zle sie te mini nie prezentuja ,ale nic wspolnego nie maja z kompozycja Valdessy :D .Tutaj to bedzie super wygladac ,jeszcze jak roslinki doda ,naprawde fantastycznie wyszlo ,a pozniej to juz w ogole bedzie lux! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

furious pisze:
actus pisze:Gdzie ,gdzie?Mowisz o tych mini w tubach?
nie Kasiu, pisze o http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=64055
ale dla mnie to niepraktyczny niewypał ;:224
Nie tylko nie wypal, ja mialam w duzych i dlugich szklach zwykle i duze falki i niestety zasuszaly czesc paczkow :(
Nie wiem jaka byla tego przyczyna, ale mysle ze niewystarczajacy ruch powietrza :roll:
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety, mój słój okazał się być ze szkła lekko dymionego :(
Więc i ja jutro poszukam po sklepach jakichś szklanych hmm... wazonów? :D
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

Haha to dobrze, że zaraza poszła - zaraz z nas się naprawdę pokaźne grono próbujących zrobi :D :D :D CUDNIE ;:138 ;:138 ;:138
Kahim - zajrzyj do sklepu w stylu "wszystko po 5 zł" ja to szkło właśnie tam znalazłam za 12 zł :)
Gianno - jestem praktykującą tarocistką stąd pewnie mój dar czytania w twojej głowie haha ;:306
Alice - szukałam w necie tych mini paprotek ale nie znalazłam :( albo źle szukałam albo w PL nie ma :(

A z tą tubą to też miałam plan (bo przypadkiem takie coś się po domu wala), ale chciałam tam wrzucić mini na cienkim i długim korzeniu + mech na dole i pewnie kiedyś to zrobię (jak znajdę mini nową i odpowiedni korzonek oczywiście) :D
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Szkoda ze nie macie mini roslinek, my mamy mnustwo takich maluszkow co do szkla sie nadaja, wszystkie kosztuja naprawde male pieniadze, bo 3 sztuki jakie chcesz mozesz kupic za 2 euro w tym paprotki, i przerozne ich odmiany i wiele innych :roll:
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”