Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Ewa, z moich dotychczasowych (krótkich, pobieżnych i subiektywnych) doświadczeń wynika, że angielki to nie są róże specjalnej troski - wręcz przeciwnie, w porównaniu do niektórych rabatówek i niemal wszystkich wielkokwiatowych nie wymagają żadnego zachodu. Choroby jeżeli ich dotyczą to w takim samym stopniu jak innych, a kopiec wystarcza do zimowania :uszy
Natomiast ich uroda, powab i woń jest niezrównana ;:170 :D

ps. cieszę się, że przetaczniki się przyjęły. W kępie będą dobrze rosły :uszy Kwiaty mogą być nieco później ze względu na przesadzanie, ale będą!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam Kasencjo ...deszczowo ;:145 .

Odnośnie róż ...powiedz , proszę , czy robię dobrze spulchniając ziemię wokół róż po deszczach ? Trzy dni lało ...woda się dosłownie przelewała przez rabatę różaną ...więc wczoraj późnym popołudniem - korzystając z chwili , że nawet słonko się pokazało ( zachodzące )- spulchniłam uklepaną ziemię . Uważam , że trzeba je dotlenić ...dopuszczając powietrze do korzeni ...mam wrażenie , że po ulewnych deszczach są ściśnięte niczym w szczękach .
No i popatrz ...wczoraj jak głupia się narobiłam ...padając na pysk ...a właściwie na kolana ;:306 ( wokół każdej klęczałam , by nie połamać delikatnych gałązek )...a dzisiaj znów leje ...od rana ... ;:145 ...już mam dość tych ciągłych opadów i chłodu . Wiem , że taka pogoda nie sprzyja ( zwłaszcza nowo posadzonym ) różom ;:185 . A i ja jestem sflaczała ... :(
Chyba wyjadę - razem z ogrodem - na Maderę ;:306 .
Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Róże masz cudowne ;)
Widok nieziemski ;)

Z jakiej części jestes Wlkp? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek

Kasiu, po zamieszczeniu tego zdjęcia szkółki i znane firmy ogrodnicze przyjmują zamówienia na róże z całej Polski, masowo wykupowana jest lawenda, znikają podpory pod róże, serca ogrodników biją szybciej i mocniej, a w głowach ich powstają nowe i nowe kompozycje ogrodowe. Czy Ty masz tego świadomość, nasz Robaczku ? :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Oj tak, to zdjęcie jest bombowe - jak z jakiegoś czasopisma ;:180
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, dobrze zrobiłaś spulchniając ziemię wokół róż...ale na niepogodę nie ma rady.. ;:168 Chętnie dołączę do Ciebie w drodze na Maderę! Ciekawe co Agunia i Pan M na to 8-)
Annar, witaj! Mieszkam w Kamionkach koło Poznania, a Ty?
Irminko, nawet nie wiesz ile mi zrobiłaś radości tym wpisem :D Sprawiłaś, że ten fatalny, ciężki dzień w pracy i pochmurny za oknem rozbłysł promykiem nadziei na lepszy weekend ;:131 Dziękuję, jesteś kochana ;:196
Justynko ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Pisz telegram do Aguni ...Pan M - myślę - raczej nie będzie przeciwny temu naszemu zamysłowi .
Po drodze wpadniemy jeszcze po Gosię i Sarunię ;:138 .
Cholera ...ale jak te róże Twoje ( moje jeszcze są małe ) i żelastwo - Twoje i moje - zapakujemy w samolot ?

Irminka świetnie opisała - wklejając/cytując - różano lawendową inspirację pokazową Twej bogatej kolekcji .
Wcale bym się nie zdziwiła , gdyby tak pojawiła się na łamach jakiegoś ogrodniczego pisma - ew. w necie ... ;:224

Więc , aby podnieść ciśnienie ...idę po kolejną kawkę ..a Ty wklej różane impresje ;:180 .

Nic nie poradzimy na taką , a nie inną pogodę ...no , cóż ...wszak nie rozłożę na rabatach parasoli ;:306
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ale fajnie byłoby mieć taki zadaszony ogród. Jak za dużo pada to ciach i pod daszkiem :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Twoja różanka Kasdiu z dużymi ślicznymi kepami lawedy jest cuuudna ;:63 ;:63 :D
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadzam się z Irminką, szkółki różane powinny Ci płacić tantiemy ;:333
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, a poidełko? W weekend montujesz... Cieszę się, że robinia przezyła. Wiedziałam, że tak będzie, bo to żelazna roślina, ba drzewo.
Swoje ND posadziłam przy oknie jadalni, jak planowałam i nie wiem czy jednak nie ma zaciemno, Akacja zabiera całe słońce. Jest to wystawa południowa, ale przed różami rośnie właśnie akacja. Chcemy ją zostawic, bo daje jednak super cień dla domu.
Zazdraszczam szarotki, siałam ją, ale ziemiórki zdziesiątkowały mi siewy i szarotkę też zeżarły :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja mimo takiej pogdy to chyba wolę teraz nasze ogródki niż spalone słońcem rośliny tropikalne.
U mnie dzisiaj cały dzień był słoneczny. Podobno w niedzielę ma się popsuć pogoda.
Rabata przy tarasie ;:oj ;:167
Brak słów
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

...Kasiu ...jeszcze kilka razy zajrzę do Ciebie i zmienię zdanie na temat róż... ;:223 ... już przez chwilę zaświtała mi różanka na wejściu do bomu ...tam jest w miarę sucho... nie, ;:223 nie ... zarzekałam się już , że róże bedę oglądała tylko w ulubionych ogrodach...

To teraz proszę o sesję z różanki przed domem...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pozostaje mi zacisnąć zęby udając, że nie skręca mnie zazdrość i czekać, kiedy moja Boule de Neige tak się rozwinie :D Na razie nie wygląda, ale przecież mogę posadzić inne róże ;:306
U mnie brak opadów, co napawa mnie smutkiem, bo wcale tak dużo nie spadło. Raptem dwa dni i to z długimi przerwami. Zamieńmy się pogodą, na Warmii za sucho :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu przyszłam zobaczyć poidełko. :D Ja wiem, że jest niskie ciśnienie i chcesz nam dogodzić, ale ja mam już za wysokie od tego czekania. ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”