Mój ogród przy lesie cz.9
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.9
Teresko i Tadziu
Było wspaniale i pieknie! Dziękuję bardzo!
Było wspaniale i pieknie! Dziękuję bardzo!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Ewy miłym gospodarzom za fantastyczne spotkanie 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko, Tadziu dziękowałam już w wątku lubelskim.... ale powtórzę i tu..... Bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałe spotkanie.... było rewelacyjnie..... ale z tak wspaniałymi gospodarzami nie mogło być inaczej

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Ja również wpisałam się w wątku lubelskim, ale jeszcze raz... bardzo dziękuję za spotkanie. Macie wspaniały ogród z bogactwem roślin.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu!...witam serdecznie
...z wielką przyjemnością spaceruję po Twoim uroczym ogrodzie!
Dziękuję jeszcze raz za roślinki,które wspaniale rosną

...z wielką przyjemnością spaceruję po Twoim uroczym ogrodzie!
Dziękuję jeszcze raz za roślinki,które wspaniale rosną

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tajeczko, od kilku lat odwiedzamy się nawzajem w wątkach i od zawsze wiedziałam, że masz piękne, dorodne i zdrowe rośliny. Ale właśnie ROŚLINY. Pokazywałaś je jak fragmenty układanki, której nigdy nie udało mi się złożyć w całość. W końcu wczoraj zobaczyłam, że oprócz roślin macie OGRÓD. I to jaki. Cudowny, malowniczy, pełen zakątków i tajemniczych przejść pod drzewami, w których poczułam się znów jak mała dziewczynka szukająca skarbów. Ileż tu poezji, romantyzmu, a jednocześnie ciepła, troski gospodarzy, co widać na każdym kroku. Obchodziłam ogródek kilka razy i wciąż odkrywałam coś nowego. Ciekawe okazy bylin, kwiaty na tulipanowcu, niebanalne podpórki pod pnącza, ławeczki tu i ówdzie. Teresko, dlaczego ty dotychczas nie pokazywałaś waszych wspaniałości w szerszym ujęciu? Toż to wielkie źródło inspiracji dla gości odwiedzających twój wątek. Pozwoliłam sobie pokazać twój ogród moim "szkiełkiem i okiem", ale zapewniam, że patrzyłam na niego również "sercem", bo czułam się tu swobodnie, sielsko i swojsko. Wśród pięknych roślin i kochanych forumowiczów, z którymi rozmowa była przednia.
Tajeczko, mam jeszcze prośbę. W następnych odsłonach swojego ogrodu, a więc latem, wczesną i późną jesienią, pokaż nam CAŁOŚĆ, bo bardzo jestem ciekawa, jak zmieni się znana mi już od wczoraj sceneria

Tajeczko, mam jeszcze prośbę. W następnych odsłonach swojego ogrodu, a więc latem, wczesną i późną jesienią, pokaż nam CAŁOŚĆ, bo bardzo jestem ciekawa, jak zmieni się znana mi już od wczoraj sceneria

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,dziękuję,ze pokazałaś królestwo Tereni swoimi oczami i faktycznie zupełnie inne wyobrażenie ogrodu.Tereniu,masz jeszcze piekniej niz mi się dotąd wydawało i zazdraszczam wam tak serdecznego spotkanka.
Tereniu,zauwazyłam asparagus u ciebie,ja nie mogę go u siebie zadomowic.Próbowałam juz nawet z nasion i nic nie wyszło,a odnózki co wsadzę to nie przyjma sie.
Tereniu,zauwazyłam asparagus u ciebie,ja nie mogę go u siebie zadomowic.Próbowałam juz nawet z nasion i nic nie wyszło,a odnózki co wsadzę to nie przyjma sie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Reasumując, czyż można się dziwić, że w tak przyjaznym, wielobarwnym ogrodzie znalazły też sobie przyjemne miejsce małe dziki ze swoją mamą?

LUDZISKA, TE DZIKI TO BYŁ ŻART

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Tajeczko, śliczny masz ogród. Zdjęcia Wandeczki pięknie to pokazują. Tworzysz tajemnicze zakątki i urocze miejsca do wypoczynku. Jestem zachwycona widokami całości, choć siedlisko też fragmentami pokazuję. U mnie jednak nie ma całości, dopiero powstaje w bólach
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Wandziu, wielkie dzięki za pokazanie ogrodu Tajki tak pięknie, mnie się wydaje że ten ogród nie ma końca i nie ma końca lista roślin w nim rosnących, pięknie, klimatycznie i swojsko, tak jak lubię. Cudne zdjęcie z niebieskim okienkiem wprowadza nas w inny nastrój a dziki jeszcze w inny. Teresko, tyle wątków a nie pokazałaś wszystkiego, chyba miałaś rację, Twój ogród niby znany ale odrobinę tajemniczości zachowałaś dla siebie, jestem oczarowana 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witajcie Kochani.
Dziękuję Wam bardzo za spotkanie w moim ogrodzie.
Cudownym komentarzom nie było końca, aż chwilami nie mogłam uwierzyć, że to o moim ogrodzie jest rozmowa.
Jesteście wielcy.
Pozwólcie, że szczególnie podziękuję Agness, że zrobiła nam wszystkim obecnym wielką niespodziankę przyjeżdżając, oraz Wandzi i Jej Mężowi, za to, że ukochali nasz lubelski region i lubelskich forumowiczów, pokonując daleką drogę, żeby się razem spotkać.
Dziękuję także mojej Córce Ewie za pomoc przy organizacji spotkania i zięciowi Krzysiowi.
Sasanka- Marysiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Posłonek to samosiejka, który sobie upodobał miejsce i tak wspaniale się rozrósł, a różaneczniki polubiły mnie, w przeciwieństwie do róż i klematisów.
Aniu DS w tej chwili kwitnie taki żółty rozchodnik, więc myślę, że o nim piszesz.
Maryniu dziękuję za pochwałę oczka wodnego, jest trochę za małe i musieliśmy się pozbyć kilku roślin z niego.
Ewo- E-mienta dziękuję za spotkanie.
Jolu dziękuję Tobie i Twojej koleżance Ewie, że zechciałyście przyjechać.
Szkoda tylko, że nie było Twojego wspaniałego M.
Agniesiu jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, że swoją obecnością uświetniłaś spotkanie i Twojej Córce Oli, że Cię przywiozła.
Dziękuję za cudny wianuszek i roślinki.
Beatko- Norbitka ja także bardzo dziękuję.
Bogusiu takie tam roślinki,
ale cieszę się, że rosną.
Wandziu bardzo serdecznie dziękuję Tobie i Twojemu Mężowi za wspaniałą sesję zdjęciową z mojego ogrodu i za to że zadaliście sobie dużo trudu, żeby wszystko uchwycić na fotkach.
Jestem wzruszona, dziękuję .
Dziękuję Ci także za wspaniałe roślinki.
Jeżówka ma cudny kolor, jadę zaraz na działkę, muszę jej znaleźć dobre miejsce, no i będę miała piękny, biały rozchodnik .
Dzikie zwierzęta jak najbardziej przychodzą na działkę, nawet ziemniaki trzeba odgrodzić, żeby nie zjadły.
Bażanty przesiadują na starych jabłoniach, a zimą pod samo ogrodzenie podchodzą łosie.
A tym zdjęciem z dziczkami, to mnie zaskoczyłaś.
Będę się starała robić trochę lepsze fotki, tym bardziej, że mam nowy aparat, tylko pokazywarka coś się buntuje, ale moze wnuczek, jak wróci, to coś na to poradzi.
Małgosia cieszę się bardzo, że Wandzia z M przyjechali do mnie i zobaczyła ogród swoimi oczami, co mogła dokładnie pokazać na zdjęciach,jestem Jej bardzo wdzięczna za to.
Asparagusa dużo już wyrzuciłam, ale postaram się z tej kępy Ci ukopać, chociaż on ma straszne korzenie,a z odnóżek raczej się nie przyjmie.
Marysiu dziękuję za pochwały, cieszę się, że Ci się podoba, gdyż Twój ogród pełen róż jest moim marzeniem.

Dziękuję Wam bardzo za spotkanie w moim ogrodzie.

Cudownym komentarzom nie było końca, aż chwilami nie mogłam uwierzyć, że to o moim ogrodzie jest rozmowa.

Jesteście wielcy.

Pozwólcie, że szczególnie podziękuję Agness, że zrobiła nam wszystkim obecnym wielką niespodziankę przyjeżdżając, oraz Wandzi i Jej Mężowi, za to, że ukochali nasz lubelski region i lubelskich forumowiczów, pokonując daleką drogę, żeby się razem spotkać.

Dziękuję także mojej Córce Ewie za pomoc przy organizacji spotkania i zięciowi Krzysiowi.

Sasanka- Marysiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Posłonek to samosiejka, który sobie upodobał miejsce i tak wspaniale się rozrósł, a różaneczniki polubiły mnie, w przeciwieństwie do róż i klematisów.
Aniu DS w tej chwili kwitnie taki żółty rozchodnik, więc myślę, że o nim piszesz.

Maryniu dziękuję za pochwałę oczka wodnego, jest trochę za małe i musieliśmy się pozbyć kilku roślin z niego.

Ewo- E-mienta dziękuję za spotkanie.

Jolu dziękuję Tobie i Twojej koleżance Ewie, że zechciałyście przyjechać.
Szkoda tylko, że nie było Twojego wspaniałego M.

Agniesiu jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, że swoją obecnością uświetniłaś spotkanie i Twojej Córce Oli, że Cię przywiozła.

Dziękuję za cudny wianuszek i roślinki.

Beatko- Norbitka ja także bardzo dziękuję.

Bogusiu takie tam roślinki,

Wandziu bardzo serdecznie dziękuję Tobie i Twojemu Mężowi za wspaniałą sesję zdjęciową z mojego ogrodu i za to że zadaliście sobie dużo trudu, żeby wszystko uchwycić na fotkach.
Jestem wzruszona, dziękuję .

Dziękuję Ci także za wspaniałe roślinki.
Jeżówka ma cudny kolor, jadę zaraz na działkę, muszę jej znaleźć dobre miejsce, no i będę miała piękny, biały rozchodnik .
Dzikie zwierzęta jak najbardziej przychodzą na działkę, nawet ziemniaki trzeba odgrodzić, żeby nie zjadły.
Bażanty przesiadują na starych jabłoniach, a zimą pod samo ogrodzenie podchodzą łosie.
A tym zdjęciem z dziczkami, to mnie zaskoczyłaś.

Będę się starała robić trochę lepsze fotki, tym bardziej, że mam nowy aparat, tylko pokazywarka coś się buntuje, ale moze wnuczek, jak wróci, to coś na to poradzi.

Małgosia cieszę się bardzo, że Wandzia z M przyjechali do mnie i zobaczyła ogród swoimi oczami, co mogła dokładnie pokazać na zdjęciach,jestem Jej bardzo wdzięczna za to.
Asparagusa dużo już wyrzuciłam, ale postaram się z tej kępy Ci ukopać, chociaż on ma straszne korzenie,a z odnóżek raczej się nie przyjmie.
Marysiu dziękuję za pochwały, cieszę się, że Ci się podoba, gdyż Twój ogród pełen róż jest moim marzeniem.
Chyba lepszej rekomendacji nie można dać ....wanda7 pisze:....oprócz roślin macie OGRÓD. I to jaki. Cudowny, malowniczy, pełen zakątków i tajemniczych przejść pod drzewami, w których poczułam się znów jak mała dziewczynka szukająca skarbów. ...
Mnie szczególnie to zdjęcie zauroczyło

Tajeczko co to za trawka (turzyca?) za czosnkiem troszeczkę po prawej?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Tajeczko ależ masz cudny ogród. Żałowałaś nam szerszej perspektywy a tu tyle obrazów do pokazania. Wanda to mistrz fotografii, ogród widziany jej oczami nabiera tajemniczości.