Mój ogród przy lesie cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród przy lesie cz.9

Post »

Teresko i Tadziu
Było wspaniale i pieknie! Dziękuję bardzo!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Ewy miłym gospodarzom za fantastyczne spotkanie ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko, Tadziu dziękowałam już w wątku lubelskim.... ale powtórzę i tu..... Bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałe spotkanie.... było rewelacyjnie..... ale z tak wspaniałymi gospodarzami nie mogło być inaczej ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Ja również wpisałam się w wątku lubelskim, ale jeszcze raz... bardzo dziękuję za spotkanie. Macie wspaniały ogród z bogactwem roślin.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Tereniu!...witam serdecznie ;:168
...z wielką przyjemnością spaceruję po Twoim uroczym ogrodzie!
Dziękuję jeszcze raz za roślinki,które wspaniale rosną ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tajeczko, od kilku lat odwiedzamy się nawzajem w wątkach i od zawsze wiedziałam, że masz piękne, dorodne i zdrowe rośliny. Ale właśnie ROŚLINY. Pokazywałaś je jak fragmenty układanki, której nigdy nie udało mi się złożyć w całość. W końcu wczoraj zobaczyłam, że oprócz roślin macie OGRÓD. I to jaki. Cudowny, malowniczy, pełen zakątków i tajemniczych przejść pod drzewami, w których poczułam się znów jak mała dziewczynka szukająca skarbów. Ileż tu poezji, romantyzmu, a jednocześnie ciepła, troski gospodarzy, co widać na każdym kroku. Obchodziłam ogródek kilka razy i wciąż odkrywałam coś nowego. Ciekawe okazy bylin, kwiaty na tulipanowcu, niebanalne podpórki pod pnącza, ławeczki tu i ówdzie. Teresko, dlaczego ty dotychczas nie pokazywałaś waszych wspaniałości w szerszym ujęciu? Toż to wielkie źródło inspiracji dla gości odwiedzających twój wątek. Pozwoliłam sobie pokazać twój ogród moim "szkiełkiem i okiem", ale zapewniam, że patrzyłam na niego również "sercem", bo czułam się tu swobodnie, sielsko i swojsko. Wśród pięknych roślin i kochanych forumowiczów, z którymi rozmowa była przednia.
Tajeczko, mam jeszcze prośbę. W następnych odsłonach swojego ogrodu, a więc latem, wczesną i późną jesienią, pokaż nam CAŁOŚĆ, bo bardzo jestem ciekawa, jak zmieni się znana mi już od wczoraj sceneria :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,dziękuję,ze pokazałaś królestwo Tereni swoimi oczami i faktycznie zupełnie inne wyobrażenie ogrodu.Tereniu,masz jeszcze piekniej niz mi się dotąd wydawało i zazdraszczam wam tak serdecznego spotkanka.
Tereniu,zauwazyłam asparagus u ciebie,ja nie mogę go u siebie zadomowic.Próbowałam juz nawet z nasion i nic nie wyszło,a odnózki co wsadzę to nie przyjma sie.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reasumując, czyż można się dziwić, że w tak przyjaznym, wielobarwnym ogrodzie znalazły też sobie przyjemne miejsce małe dziki ze swoją mamą? :;230 :;230 :;230

LUDZISKA, TE DZIKI TO BYŁ ŻART :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tajeczko, śliczny masz ogród. Zdjęcia Wandeczki pięknie to pokazują. Tworzysz tajemnicze zakątki i urocze miejsca do wypoczynku. Jestem zachwycona widokami całości, choć siedlisko też fragmentami pokazuję. U mnie jednak nie ma całości, dopiero powstaje w bólach
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Wandziu, wielkie dzięki za pokazanie ogrodu Tajki tak pięknie, mnie się wydaje że ten ogród nie ma końca i nie ma końca lista roślin w nim rosnących, pięknie, klimatycznie i swojsko, tak jak lubię. Cudne zdjęcie z niebieskim okienkiem wprowadza nas w inny nastrój a dziki jeszcze w inny. Teresko, tyle wątków a nie pokazałaś wszystkiego, chyba miałaś rację, Twój ogród niby znany ale odrobinę tajemniczości zachowałaś dla siebie, jestem oczarowana ;:oj
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witajcie Kochani. :wit
Dziękuję Wam bardzo za spotkanie w moim ogrodzie. ;:196
Cudownym komentarzom nie było końca, aż chwilami nie mogłam uwierzyć, że to o moim ogrodzie jest rozmowa. :oops:
Jesteście wielcy. ;:167

Pozwólcie, że szczególnie podziękuję Agness, że zrobiła nam wszystkim obecnym wielką niespodziankę przyjeżdżając, oraz Wandzi i Jej Mężowi, za to, że ukochali nasz lubelski region i lubelskich forumowiczów, pokonując daleką drogę, żeby się razem spotkać. ;:196 ;:167

Dziękuję także mojej Córce Ewie za pomoc przy organizacji spotkania i zięciowi Krzysiowi. ;:196

Sasanka- Marysiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Posłonek to samosiejka, który sobie upodobał miejsce i tak wspaniale się rozrósł, a różaneczniki polubiły mnie, w przeciwieństwie do róż i klematisów.

Aniu DS w tej chwili kwitnie taki żółty rozchodnik, więc myślę, że o nim piszesz. :)

Maryniu dziękuję za pochwałę oczka wodnego, jest trochę za małe i musieliśmy się pozbyć kilku roślin z niego. :)

Ewo- E-mienta dziękuję za spotkanie. ;:196

Jolu dziękuję Tobie i Twojej koleżance Ewie, że zechciałyście przyjechać.
Szkoda tylko, że nie było Twojego wspaniałego M. ;:196

Agniesiu jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, że swoją obecnością uświetniłaś spotkanie i Twojej Córce Oli, że Cię przywiozła. ;:196
Dziękuję za cudny wianuszek i roślinki. ;:196

Beatko- Norbitka ja także bardzo dziękuję. ;:196

Bogusiu takie tam roślinki, :oops: ale cieszę się, że rosną. ;:196

Wandziu bardzo serdecznie dziękuję Tobie i Twojemu Mężowi za wspaniałą sesję zdjęciową z mojego ogrodu i za to że zadaliście sobie dużo trudu, żeby wszystko uchwycić na fotkach.
Jestem wzruszona, dziękuję . ;:180 ;:196
Dziękuję Ci także za wspaniałe roślinki.
Jeżówka ma cudny kolor, jadę zaraz na działkę, muszę jej znaleźć dobre miejsce, no i będę miała piękny, biały rozchodnik .

Dzikie zwierzęta jak najbardziej przychodzą na działkę, nawet ziemniaki trzeba odgrodzić, żeby nie zjadły.
Bażanty przesiadują na starych jabłoniach, a zimą pod samo ogrodzenie podchodzą łosie.
A tym zdjęciem z dziczkami, to mnie zaskoczyłaś. ;:306
Będę się starała robić trochę lepsze fotki, tym bardziej, że mam nowy aparat, tylko pokazywarka coś się buntuje, ale moze wnuczek, jak wróci, to coś na to poradzi. :D

Małgosia cieszę się bardzo, że Wandzia z M przyjechali do mnie i zobaczyła ogród swoimi oczami, co mogła dokładnie pokazać na zdjęciach,jestem Jej bardzo wdzięczna za to.
Asparagusa dużo już wyrzuciłam, ale postaram się z tej kępy Ci ukopać, chociaż on ma straszne korzenie,a z odnóżek raczej się nie przyjmie.

Marysiu dziękuję za pochwały, cieszę się, że Ci się podoba, gdyż Twój ogród pełen róż jest moim marzeniem.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

wanda7 pisze:....oprócz roślin macie OGRÓD. I to jaki. Cudowny, malowniczy, pełen zakątków i tajemniczych przejść pod drzewami, w których poczułam się znów jak mała dziewczynka szukająca skarbów. ...
Chyba lepszej rekomendacji nie można dać ....
Mnie szczególnie to zdjęcie zauroczyło ;:oj
Obrazek
Tajeczko co to za trawka (turzyca?) za czosnkiem troszeczkę po prawej?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Tajeczko ależ masz cudny ogród. Żałowałaś nam szerszej perspektywy a tu tyle obrazów do pokazania. Wanda to mistrz fotografii, ogród widziany jej oczami nabiera tajemniczości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”