Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Witaj Kochana fajnie ze jesteś z nami :wit :wit Gratuluje wateczku,sliczne masz roślinki naprawde jest na co obejże, róze cudnej urody ;:180 ;:180
Będe zaglądać :wit :wit
EWA06
100p
100p
Od: 25 wrz 2011, o 22:49

Post »

Witaj Dobrusiu tak patrzę na twoje pęcherznice i nie wiem dlaczego u Ciebie mają tyle kwiatków a moje takie postrzelane,gdzieś coś robię zle tylko niem gdzie.
Co mnie cieszy i za czym zawsze bardzo tęsknię.
Ewa-moje zielone
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:D Ja tak myślę Dobrusiu że chyba kupie sobie parę krzaczków róż, jak tak oglądam wasze to coraz bardziej mi się podobają ;:138
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Pięności :D
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrosiu możesz codziennie karmić nas takimi pięknymi zdjęciami ;:196 Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Najważniejsze że plan i koncepcja jest a przecież wszystko można na spokojnie przemyśleć aby nie działać pochopnie. Do końca sezonu jeszcze trochę zostało :uszy
Ja gdy zobaczyłam tą rabatę od razu pomyślałam o właśnie regularnym kształcie "oczka" i myślę że wersja okrągła to będzie strzał w 10 ;:333
Życzę w takim razie aby przestały gryść komary, róże pięknie kwitły a w głowie klarowała się koncepcja na wykończenie rabaty.
;:168
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Witam wieczorowo :D Jestem po krótkiej pracy w ogrodzie, takiej tylko wieczornej. Och, kiedy będzie znowu weekend :D
Jadziu, witaj w moich progach. Miło słyszeć takie słowa :D Dziękuję Ci bardzo za takie wyznania ;:196
Ewo, widziałam u Ciebie żółtą pęcherznicę, taką na oko dwu-trzyletnią. Z tego co pamiętam to moje żółte jako młode też nie kwitły, dopiero gdzieś po trzech latach miały ładne kwiaty. Szkoda, że Ci nie kwitną. Ich kwiaty są oblegane przez pszczółki :D
Aniu, kupuj róże ;:108 I to pachnące, o wyraźnych barwach :D Na Twoich rabatkach będą pięknym akcentem. Widziałam u Ciebie truskawki z własnej działeczki :D Super! Na pewno sa przepyszne. Pozdrawiam ;:196
Amaro, dziękuję ;:196 Miło, że mnie odwiedzasz :)
Aguś, tylko mój eM nie jest przekonany co do oczka. W ogóle on tam oczka nie widzi :roll: No a jak on nie jest przekonany to kto mi prąd tam przekopie? :( Ale... taki problem to nie problem. Chwilowo eM wykopał trawę pod rabatę z różami i już jestem przeszczęśliwa :tan
Grażko, w takim razie zgodnie z Twoim życzeniem kolejna porcja zdjęć :) Pozdrawiam ;:196

Ogród widziany oczami mojego psiaka :D
Obrazek Obrazek

Kolejna porcja zdjęć róż. Póki kwitną trzeba się nimi cieszyć :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek http://images47.fotosik.pl/1854/24c560807f09294f.jpg[/img]

Zalążek rabaty różanej :D Cała rodzina się do niej przekonuje - psy obwąchują i szukają pewnie najlepszych miejsc pod... no wiecie co
Obrazek Obrazek

i kilka zdjęć z serii "różne"
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O śliczne różyczki ,piwonijki ;:63
Piiesio dogląda,aby wszystko było piękne ;:108 ;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dosiu cudnie u Ciebie czy z psiej czy z ludziej perpektywy. Co do oczka poczekaj eM musi dojrzeć do decyzji i zobaczysz zrobicie ;:168
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p

Post »

po prostu dech zapiera ;:oj masz piękny ogród
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Cudne, po prostu cudne! Uwielbiam Twoje wielkie kamienie.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Dorotko, też kocham te swoje kamienie ale jak to mówią; co za dużo to nie zdrowo. Są miejsca z których bym je chciała usunąć lub chociaż przesunąć ale niestety, to są prawdziwe głazy. Tylko koparka je przesunie więc?. Przyjmuję je jako stałą rzecz na ogrodzie i do nich dopasowuję krajobraz.
Amaro, dziękuję Ci Kochana. Ty za to masz cały ogród na jednym balkonie! Jestem pod wrażeniem jak dbasz o swoje rośliny. Nawet rzodkiewkę hodujesz. Też kiedyś miałam balkon i nigdy nic mi tam nie chciało rosnąć. To była istna patelnia, od 12 do wieczora non stop słońce. Jak przychodziłam z pracy, w mieszkaniu był ukrop a na balkon nie szło wejść. Dlatego bardzo podziwiam Twoje zmagania z balkonową roślinnością, bo wiem że w doniczkach trudniej jest wyhodować kwiatki. Mają mniej ziemi i trzeba je częściej podlewać.
Aga, mąż na pewno dojrzeje. Teraz ma dużo roboty przy pszczółkach więc nie nalegam.
Aniu, ten piesiu nazywany jest przez nas Dyzio, bo zachowuje się jak Dyzio-Marzyciel. Chodzi, wącha kwiatki, przystanie gdzieś na chwilę, pomyśli, położy się, wstanie, przejdzie trzy kroki, znowu się położy. I tak cały dzień. Nasz mały Dyzio.

Idę kopać dołki pod róże ;:138

Zachciało mi się kopać rabatę w miejscu... gdzie robotnicy zakopali gruz z budowy dachu. Jeden dołek kopaliśmy 15 minut i to na pół ręcznie, odkopując kawałek po kawałku stare dachówki. męczarnia.
Obrazek

Pracowite pszczółki :D
Obrazek

Lato mogłoby trwać wiecznie ;:138

Candelight
Obrazek
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p

Post »

Witaj w tropikalny dzień :wit
Tak to prawda na moim balkonie to sztuka utrzymać roślinki bo skwar okropny ;:3 Wczoraj aby ciut osłonić moje
roślinki to po prostu wykorzystałam parasol ;:224 Komicznie to wyglądało no ale rzodkiewka zaczęła mi marnieć
więc coś musiałam zrobić.
Te wykopane dachówki pewnie wykorzystasz :wink: a co to za roślinka ?
Obrazek
U mnie przy przedszkolu taka rośnie i wygląda imponująco - zrobie fotke to wrzuce w swoim wątku
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dosiu piękną rabatę sobie naszykowałaś ,aż mnie zazdrość bierze ,jak widzę ile Ty masz miejsca do sadzenia .Obsadzona różami ,będzie świetna .Ogród Ci rozkwitł barwami lata ,ślicznie to wszystko wygląda .Pies jest tego samego zdania :lol: ;:138
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dosiu, ślicznie u Ciebie ;:138 Rabata różana przy ścieżce - świetny pomysł ;:303 Ja coraz bardziej zaczynam chorować na "różyczkę", na początku sezonu kupując pierwsze róże nie byłam jakoś specjalnie do nich przekonana, bojąc się głównie o choroby.. Ale pierwszy kwiat Louise Odier dwa miesiące po posadzeniu z gołym korzeniem wywołał u mnie taką radość, że gdy wypatrzyłam go z kuchni, rzuciłam wszystko i popędziłam go obejrzeć i obwąchać ;:224 Przy mojej ścieżce prowadzącej do furtki też dość ładnie wkomponowałaby się różanka, obawiam się tylko zimy i odrzucanego na nie śniegu (u mnie zimy śnieżne, jak to w okolicach gór). Głaski dla Twojego niskopodłogowca :) Mam takiego za płotem, szorstkowłosą sunię, jest przekochana :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”