Działeczka Ewy W cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W cz.3

Post »

Reniu i innym w imieniu klona i irysków dziękuję,natomiast nie wiem czy hakonechloa nabierze"ciała" bo widziałas trawki miały pojedyńcze piórka i niewiele korzonków a koszt 10 zł za sztukę!!!! wstawię jeszcze raz zdjęcie robione w słońcu w porównaniu z pudełkiem zapałek. Muszę się tylko obsprawić bo dopiero przyczłapałam z działki. Tak człowiek marzy widząc te kępy w reklamach sprzedaży i dostaje cios w łeb. Ja powiem dlaczego nie? zamawiałam w styczniu i płaciłam też w styczniu u Szczytnicy. Zabrakło dwoch pozycji nie tak drogich ale przyzwoitość nakazuje przynajmniej przeprosić ponieważ zgłaszałam to zaraz po dostawie. Wyleczyłam się ;:223 Są dokładnie trzy sklepy internetowe z których jestem zadowolona. Kochane trochę ponarzekałam bo strasznie zmęczona jestem myślałam, że będę musiała dzwonić po pomoc aby mnie do domu zgarnęli :) Starość ;:224
W powietrzu czułam grile w mijanych posesjach i jestem głodna jak koń wybaczcie udaję się w kierunku kuchni ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Pojedz sobie biedna narobiona kobieto a potem do łoża.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Przez cały ten tydzień wracałam do domu w podobnym stanie i solennie sobie obiecywałam, że zmniejszę areał swoich "upraw". Niestety, wiek robi swoje. ;:219
Bardzo żałuję, że wątek o nie polecanych sprzedawcach został zamknięty. Była to prawdziwa skarbnica wiedzy. Dobrze by było przynajmniej na PW przekazywać takie informacje. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu naharowałaś się dzisiaj ;:168 a ja na odmianę dziś leniuchowałam i nic nie zrobiłam...a co odpoczynek też mi się należy ;:224 .Dzisiaj była rodzinka , grill obiadowy , deserek lodowy ,mile spędzony czas na łonie natury... ;:333
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu ja też wróciłam z działki zmaltretowana i głodna. Trawsko i chwasty rosną na wyścigi, a ja mam tylko dwie ręce ;:oj ;:222
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecałam wstawić zdjęcie trawki jaka dostałam od Mariusz 6 szt po 10 zł za sztukę.
Obrazek
Obrazek
A teraz przyjemniejsze zdjecia czy ktos wie co to za kwiatek spotykam go na ugorze
Obrazek Obrazek
Z pobytu w basniowym ogrodzie Lukrecji-Kornelki, wybaczcie jakość bo z telefonu a do tego w pewnym momencie przyległ mnie kot i nie mogłam sie ruszyc bo podobno to rzadkie zjawisko aby ten kociak komuś na kolana wchodził-byłam happy :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziewczyny mnie zabiją nie chciały byc fotografowane ale od tyłu kto pozna ;:224
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, ten kwiatek ze zwisającymi kilichami to żywokost. Miewa (jak hortensja) różne kolory, od różu do granatu, w zależności od podłoża. Jast piękny. I jakoby pożyteczny.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ja już cię biję ;:124 hahaha
Jednak troche fotek cyknęłaś :wink:
Zdjecia nigdy nie oddadzą klimatu ogrodu Neli.......jest bajkowy!!!

Ewciu klonika masz cudnego ;:oj Szkoda, że było już ciemno, jak dojechałyśmy na twój ogród i mało co widziałam. Kiedyś cię nawiedzę w ciagu dnia 8-)
Na temat traw i liliowców się nie wypowiadam :oops:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Ewuniu, to możemy sobie podać ręce z tymi sadzonkami, ja z hortensjami a ty z tymi mini trawkami, chociaż moja jedna hortensja jest mniejsza niż Twoje trawki.
Proszę zdradź co to jest za roślina z ogrodu Twojej znajomej, ten krzew na samym dole w prawej kolumnie, jest urzekający i chciałabym go wpisać na listę niezbędników ogrodowych :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ewciu Twoja trawka ,to po prostu szok .Mogłaby być gratisem do przesyłki a nie zakupem .Facet powinien się wstydzić za taki towar .To ja bym się wstydziła dać coś takiego za darmo :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Podzielam zdanie Rozalki w 100 %! Cóż, mnie również zdarzały się takie przesyłki. O kłączach kann nie wspomnę. Wszystkie były albo zgniłe albo wysuszone na wiór. Żadna nie ruszyła z wegetacją, a sprzedawca... :evil: ... szkoda słów i nerwów.
Bajkowy ogród przecudny! Słowa podziwu i uznania dla jego właścicielki. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przykro widzieć taką roślinę :( Do tej pory otrzymywałam piękne sadzonki, a teraz zaczynam się bać-czekam na paczkę.
Kot oczywiście wpadł mi w oko :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to gościu przegiął totalnie z tymi trawkami :shock: :shock: :shock: Pazerność ludzka nie zna granic przyzwoitości! Reklamowałaś... :?: :?: :?: JEŚLI NIE TO NA CO CZEKASZ ? ;:oj ;:oj ;:oj
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Ewuniu,byłaś w zaczarowanym ogrodzie ;:138 Fajnie jest zobaczyć piękny ogród w realu,to mobilizuje do działania :D
Przesyłki nie zazdroszczę, wydanych ciężko zapracowanych pieniążków też ;:185
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki poczytałam o żywokoście i może uda mi się ściągnąć go na działkę -jesteś skarbnica wiedzy ;:196
Reniu nawiedż mnie nawiedż ;:138 , przyda mi sie spojrzenie innego ogrodnika bo moje chopy antyzielone ;:306
Ewunie, /trzy/,Maryniu, Helenko i Iwonko ja myśle, że on nie będzie miał tylu chętnych na roslinki jak wstawie mu to do wątku sprzedażowego.
Oczywiście napisałam reklamację...zobaczymy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”