Wiosna w wiejskim ogrodzie
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Marysiu widzę, że prace w pełni rozkwitu. Ileż to wiosna musimy się napracować, dzień za krótki.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wczoraj skikałam po drabinie podczas cięcia modrzewi i dzisiaj czuję tego skutki-stopy też mnie bolą
Mam życzenie, żeby deszcz nie padał, bo mam zamiar sadzić róże. A pochmurno i zapowiedzi deszczowe.

Marysiu, szkoda że operacja przerwana w połowie!
Czy będziecie kontynuować cięcie?
Tych modrzewi to Ci zazdroszczę... jakoś wyjątkowo lubię te drzewa
Owocnego dnia w ogrodzie!
Tych modrzewi to Ci zazdroszczę... jakoś wyjątkowo lubię te drzewa

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cięcie, rżnięcie idzie pełną parą. Liliowce będą miały gdzie rosnąć.
Chciałabym mieć tyle miejsca, żeby bezkarnie je sadzić. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Zajrzałam co u Ciebie MARYSIU, modrzewie wyrośnięte masz, i roboty huk widzę na każdym kroku
Pozdrawiam i podziwiam

Pozdrawiam i podziwiam

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chętnie oddam swojego i to za darmo.aguniada pisze:Marysiu, szkoda że operacja przerwana w połowie!
Tych modrzewi to Ci zazdroszczę... jakoś wyjątkowo lubię te drzewa![]()

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Eluniu świeże powietrze ma na nas taki wpływ
Dorotko i dzień i czas, żeby wiosna trwała tyle co zima ze wszystkim zdążyłybyśmy
Ewo a może pół na pół co posadzisz to niech podleje
Agnieszko oczywiście, że będziemy bo zostały jeszcze inne drzewa! jeszcze zasieki urosną. Nie mam nic do modrzewi ale jak pamiętam co narobiły parę lat temu z prądem w mojej gminie to wole żeby były niższe
Jednak trzeba drzewa sadzić z głową
Dobrego dnia!
Maryś ja chyba wolałabym już mieć mniej
Basiu Droga oj huczy robota huczy! ale nie tylko u mnie a cięcie gałęzi mamy zapewnione na długo ! wyczytałam, że leszczyna jest z brzozowatych to chyba w kominku da się nią palić
Jureczku to Agnieszce ja dziękuję
Życzę Wam owocnej pracy w ogrodzie , żeby plecy nie bolały, nogi nosiły, i rączki sprawne były

Dorotko i dzień i czas, żeby wiosna trwała tyle co zima ze wszystkim zdążyłybyśmy

Ewo a może pół na pół co posadzisz to niech podleje

Agnieszko oczywiście, że będziemy bo zostały jeszcze inne drzewa! jeszcze zasieki urosną. Nie mam nic do modrzewi ale jak pamiętam co narobiły parę lat temu z prądem w mojej gminie to wole żeby były niższe

Maryś ja chyba wolałabym już mieć mniej

Basiu Droga oj huczy robota huczy! ale nie tylko u mnie a cięcie gałęzi mamy zapewnione na długo ! wyczytałam, że leszczyna jest z brzozowatych to chyba w kominku da się nią palić

Jureczku to Agnieszce ja dziękuję

Życzę Wam owocnej pracy w ogrodzie , żeby plecy nie bolały, nogi nosiły, i rączki sprawne były

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Marysiu - u mnie taka akcja z podcinaniem drzew była rok temu. Mam jednak dużo mniejszą działkę i dużo mniej drzew - bo moja piła przeżyła jak również podcinarka do gałęzi
Przeczytałam u Agnieszki z Jakielówki, że też robisz podwyższone grządki do uprawy warzyw. Pisałaś gdzieś u siebie o tym? ( bo nie mogę znaleźć:oops: ) Jestem bardzo ciekawa - jak to u Ciebie wygląda.

Przeczytałam u Agnieszki z Jakielówki, że też robisz podwyższone grządki do uprawy warzyw. Pisałaś gdzieś u siebie o tym? ( bo nie mogę znaleźć:oops: ) Jestem bardzo ciekawa - jak to u Ciebie wygląda.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Maryś a jak tniecie modrzewia? U mnie sporo ich jest, na święta z ich szyszek choinki robię. Ja swoje to czubki obcinam, ale kusi mnie, coby z nimi coś jeszcze zrobić, bo strasznie urosly. 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
A mnie kusi modrzew posadzić...wiem, za 10 lat bedę na niego wyrzekać, ale te mięciutkie delikatne igiełki, obok brzozy... 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ja mam wlaśnie posadzone w sporym kólku, brzozy na przemian z modrzewiem. W środku plac zabaw dla dzieci. Ale teraz już chlopaki się tam nie bawią, więc jest możliwość zaadaptowania tego kawalka pod rabatki.
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
Marysiu, aż Ci zazdroszczę tych prac ogrodowych - cięcia, rżnięcia .... U mnie wiśnia czeka na wykarczowanie, maliny pod nią już ruszyły, a M. do 1 maja w sanatorium
chyba wezmę szpadel i sama powalczę z ta nieszczęsną wiśnią.
Liliowce są piękne
mam kilka od Emila, ale niestety nie mam tyle miejsca co Ty, żeby myśleć o kolejnych odmianach 

Liliowce są piękne

- Maska
- Kontakt:
Agnieszko tak naprawdę to pierwszy raz biorę się za drzewa, bo wcześniej to było udawanie. Zrobiłam sobie kurhanik pod uprawy dziewczyny radzą rozszerzyć ale na razie nie mogę, bo z jednej strony przejście, a z drugiej grządka gdzie rośnie arcydzięgiel i mam nadzieję, że wyjdą ubiegłoroczne karczochy
Grządkę pokazałam na wyspie
Dorotko moje modrzewie są odziedziczone i żałuję że od razu nie obcięłam czubków miałabym prostszą sprawę, a tak to muszą to robić fachowcy i chcę, żeby obcięli o 1/3.
Pat bo modrzewie są piękne, trzeba jednak pamiętać o igłach (śmiecą) i panować nad nimi !
Sylwio będziesz wykopywać wiśnię
to chyba jest niewielka? Jak M wróci z sanatorium to będzie jak nowy!
A liliowce podzielimy moje jak podrosną, bo sadzonki są bardzo ładne, a w międzyczasie zrobisz sobie miejsce
Nie wiem co z Ewą w ale mam dla niej wiadomość, że nasze Józefki chyba rosną, oto jedna z moich

Dorotko moje modrzewie są odziedziczone i żałuję że od razu nie obcięłam czubków miałabym prostszą sprawę, a tak to muszą to robić fachowcy i chcę, żeby obcięli o 1/3.
Pat bo modrzewie są piękne, trzeba jednak pamiętać o igłach (śmiecą) i panować nad nimi !
Sylwio będziesz wykopywać wiśnię

A liliowce podzielimy moje jak podrosną, bo sadzonki są bardzo ładne, a w międzyczasie zrobisz sobie miejsce

Nie wiem co z Ewą w ale mam dla niej wiadomość, że nasze Józefki chyba rosną, oto jedna z moich

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu kochana mnie też cosik takiego wyszło ale nie skojarzyłam, że to moga być nasze Józefki
wylazło mi obok wiele innych kłów ale do czasu pokazania kwiatka nie wiem co to będzie
Mój-Twój bordowy ciemiernik przetrwał zimę i kwitnie
i jeszcze taki suchy drobniusieńki krzaczek jak koperek zaczyna wypuszczać zielone-ale nie wiem... czym mnie obdarowałaś?

- Maska
- Kontakt:
Ewuniu ja mam je w koszyczku metalowym i wiem, że to na pewno one
Chyba dawałam Ci krzewuszkę ta o ciemniejszym listkach ale nie jest koperkowa. Poczekajmy jak wyrosną listeczki, a pamiętasz dałaś mi takie gałązki chyba irgi? wsadziłam w tunelu i dwie z nich mają zielone
martwię się trochę o sadźca, bo tam gdzie go posadziłam jest trochę mokro