OOOO dziękuję i już cieszyłam się że znam wszystkie, ale na końcu pojawił się żółty osobnik mnie osobiście nie znany?
Tak zrobiło się sucho i nie uwierzysz ? u mnie za sucho jak sadziłam wczoraj rośliny to kopałam pył
Ten żółtek to siwiec żółty, jednoroczny. Raczej podobny do maczka kalifornijskiego, tylko nie ma główek z nasionami.
Kiedyś miałam więcej, zasiał się jeden.
Takie ma listki.
Powalił go deszcz, dostał więc podpórkę.
Marysiu miesiąc temu ładnie jeszcze kwitło u Ciebie , super kolory jak jest teraz, końcówka ? u mnie jeszcze coś tam kwitnie, ale zaraz wjedzie kopara i będą kładzione jakieś rury.... aż strach się bać . karolina
Karolino To współczuję tych ogrodowych wykopków.
Wczoraj wyskoczyłam na działkę między deszczami i o dziwo kwitnie jeszcze sporo kwiatów i jest kolorowo.
W moim rodzinnym ogrodzie w Małopolsce kokornak opanował prawie całą magnolię wysoką na ok. 6 m i zawiązał nasionka.
Byłaś niedaleko mnie?
Widzisz jak kolorowo a Ty nic nie wstawiasz udając koniec sezonu
Marysiu a nasiona kokornaka zebrałaś a swoją drogą są ładną ozdobą
Maseczko , byłam w Z. i nasiona kokornaka musowo zerwałam. Właśnie fotkę ich "wiszących ogórków" cyknęłam im po zerwaniu na bluszczu, bo na magnolii wisiały bardzo wysoko i nijak nie chciały pozować. Musiałam się na nie zamachnąć grabiami.
Nic nie wstawiam i nie udaję nie z lenistwa, a wręcz przeciwnie przez dużą ruchliwość, bo ciągle mnie gdzieś nosi.
Witam Danusiu, bardzo mi miło otrzymać takie pochwały. Dzięki za odwiedzinki.
Pięknie i kolorowo jeszcze u Ciebie. U mnie do wczoraj też tak było, niestety od nocy mocno pada i wieje. W zagłębieniach już zebrała się woda. Ochłodziło się i zapowiadany przymrozek chyba jest nieunikniony. Szkoda naszych roślinek.
beatrix Czy chodzi Ci o Tę fotkę?
To złocień arktyczny.
Marysiu, witaj. Wybacz, że tochę późno. Ale lepiej późno, niż wcale.
Lidziu, wiosna już chyba za progiem, ale u mnie ziemia jeszcze zmarznięta, bo prawie całą zimę nie było śniegu.
Zima była jednak łaskawa, bo przezimował nawet ostropest plamisty, który wykiełkował na jesieni.
Wczoraj pokuśtykałam na działkę i poniżej rezultat mojego focenia.