Aguś,cieszę się,że wertykulacja zrobiona,bo to chyba jedyna rzecz jakiej nie lubię robic.Mam odciski na dłoniach od wygrabiania,ale miło się patrzy na te drobne kiełki trawy i z godziny na godzine widać róznicę na trawie,a było tyle plesni.
Romo,witaj.Od czasu do czasu cos dokupię dla ozdoby,na drogie rzeczy nie mam kasy,a w holenderskim nieraz mozna cos upolować.Teraz raczej nic tam nie kupię,bo w sezonie szaleją z cenami lepiej jak w nowym sklepie.Na przykład latarenki solarne,które w netto były po 25 zl tam mieli wystawioną cenę 48 zł.
Julianno witaj i dziękuję za tyle słów ciepłych pod adresem mojego ogrodu,az dostałam pąsów z wrażenia.Zdjęcia wstawiam tylko takie gdzie jest w miarę porządek,ale to młoda działka, młody ogród i bałaganu mam jeszcze sporo.Czy ty masz swój wątek?
Basiu,chwasty już są i najbardziej lubię pełnię sezonu kiedy jest busz i nie trzeba juz pielić.
Bogusiu,ja też stopniowo wszystko wystawiam.Do końca miesiąca ma nie być przymrozków,niech rosliny sie hartuja.Część wysiewów chyba bedę już do ziemi sadziła.Cynie mają gęsto,nie wiem czy nie zaszkodzi im posadzenie już do ziemi?
Kasiu,od 3ej siedziałam w krzyżówkach,teraz weszłam na forum.Wysiewy tez hartuję,część jerst w mini szklarence na tarasie cały czas.
-- 18 kwi 2013, o 04:51 --
Choina,która miała być yedelloh jest coraz większa i sądzę,że nie będzie mała.Kupowałam dwie ,druga ma zupełnie inny pokrój i jest mniejsza.
Uploaded with
ImageShack.us
Tego jałowca przesadziłam teraz,bo był wciśnięty między pęcherznice pod lasem.Mam nadziję,ze nie zaszkodzi mu to,bo to świży ubiegłoroczny zakup.Ciekawe jak bedzie rósł taki płaczący.
Uploaded with
ImageShack.us