Zieloni mieszkańcy u Mirabilis
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dla delikatniejszych mogłabym się tak poświęcić.
To jeszcze pytanie, filtr węglowy zmniejsza twardość wody, czy woda taka jest dla roslin dobra?(przepraszam ale s z kreską nie zawsze chce wskoczyć; klawiatura się zmaltretowała)

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
A właśnie, jeśli chodzi o podlewanie. Ostatnio dorobiłam się w końcu "maszynki" do pędzenia kiełków (takich jadalnych) w instrukcji było napisane, że woda użyta do ich nawadniania świetnie nadaje się do podlewania kwiatów. Rzeczywiście?
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
Widać, że wiosna na forum się zaczęła. Dzisiaj rano miałam ponad dwadzieścia nieprzeczytanych wątków z serii "moje doniczkowe". Znowu zmywanie naczyń poczeka na M.
Ponieważ nic nowego mi ostatnio nie doszło, to trochę maleństw, które dostałam w ramach jesiennej wymiany, a które szczęśliwie przetrwały zimę.
czerwona pasiastka od Kari

te dwa nie pamiętam od kogo. Tyle tego było...

Uratowana przed zalaniem trzmielina (kolejny "prezent" od szwagra) puszcza młode listki.
Wczesną jesienią przycinałam fikusa retusa. Żal było wyrzucać obcięte gałązki więc powędrowały do wody a potem do ziemi. Ten urósł już 30 cm. Oddam w dobre ręce zanim przyjdzie mi zamówić bagażówkę.

Ponieważ nic nowego mi ostatnio nie doszło, to trochę maleństw, które dostałam w ramach jesiennej wymiany, a które szczęśliwie przetrwały zimę.
czerwona pasiastka od Kari

te dwa nie pamiętam od kogo. Tyle tego było...

Uratowana przed zalaniem trzmielina (kolejny "prezent" od szwagra) puszcza młode listki.

Wczesną jesienią przycinałam fikusa retusa. Żal było wyrzucać obcięte gałązki więc powędrowały do wody a potem do ziemi. Ten urósł już 30 cm. Oddam w dobre ręce zanim przyjdzie mi zamówić bagażówkę.

-
Agnieszko - w takim razie poczekam chwilkę, aż podrośnie (a rośnie szybko) i Ci przyślę.
Witaj Bożenko (Bona) dzięki za odwiedziny. Co tam u Ciebie?
Aniu, ten fikus już "oddany" ale w niedzielę tnę kolejne więc mogę przesłać nieukorzenione gałązki.
Witaj Bożenko (Bona) dzięki za odwiedziny. Co tam u Ciebie?
Aniu, ten fikus już "oddany" ale w niedzielę tnę kolejne więc mogę przesłać nieukorzenione gałązki.