Więc ...witajcie wieczorową porą ....

Nie próżnowałam jednak ...praca w ogrodzie pochłaniała mnie bez reszty -aż do późnych godzin wieczornych ...często po omacku szukałam szpadla , haczki , sekatora , by posprzątać i dodatkowo wynieść chwasty poza ogród . Najgorsze , że biorąc aparat do ogrodu - zanim się obejrzałam - było już ciemno - a szłam tylko fotki zrobić , a tu trawka , tu przerobić , tam pogrzebać i spulchnić ziemię i ...tak zeszło . Dodatkowo problemy zdrowotne M wymusiły wręcz zmianę porządku dnia , a co za tym idzie ...musiałam być do dyspozycji .
Więc ...odpowiadam moim Miłym Gościom .
Gosiu ...niestety ...nie wiadomo , czy pojedziemy do Oliwki samochodem , czy ...autobusem ...M ma problemy z ręką , a ja przecież nie pojadę na koniec Polski za kółkiem

Ewuniu ...masz rację ...Oliwunia jest dla mnie wszystkim , co najdroższe ...tym bardziej ,że na co dzień Jej nie widuję , bo mieszka daleko . Dziękuję za miłe słowa

Krystianie ...miło mi ,że Ci się podobają moje " robótki ręczne ", jak i ogród

Ave...witam serdecznie w progach "Mojego królestwa ..."

Danuś , ja tylko tak sobie " dłubię " ...ale to jubilerska robota - z tymi maleńkimi detalami . Muszę sobie kupić precyzyjną pęsetę i ...chyba jakiś binokl powiększający

Myślę ,że Oliwka będzie zadowolona ...Ona jest bardzo skromna .
Dzisiaj mam w zanadrzu trochę takich fotek , jakie lubisz - aczkolwiek nie są perfekcyjnymi , jak z Twojego Ogrodu ...
Dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam serdecznie

Ewuś/EwkaEs ...wiem , że kruche ....wszak jesteśmy tutaj tylko chwilowo ...ba ! - a cóż to jest naprzeciw WIECZNOŚCI ? Nad oczkiem nic nie robiłam ...jedynie małą kosmetykę ...przestawiałam kamienie , wykopałam tuję i wyrzuciłam trochę tego i owego .
Oliwka na pewno się ucieszy ...miło ,że Ci się spodobały moje dodatki do prezentu komunijnego ...Jej zadowolenie i uśmiech jest dla mnie wszystkim

Gosiu/Megi1402 ...postaram się częściej pokazywać większe fragmenty mego ogrodu . Dziękuję za miłe słowa i ...cieplutko się robi na duszy /sercu ....że komuś się jeszcze podoba to , co robię .
Paskudnie było po ulewie ...teraz już trochę obeschło ...ale to tylko parę dni , bo od piątku , do niedzieli znów padało ....dzisiaj po południu też pokropiło . Zdążyłam porobić wszystko w ogrodzie , a zwłaszcza spulchniłam uklepaną przez deszcz
ziemię .
U Ciebie pewnie podobnie ...raz słońce , raz deszcz ?
Pozdrawiam cieplutko

Bożenko...daj , spokój ...

Sukieneczka - w rzeczy samej jak dla księżniczki - jaką dla mnie jest Oliwka ...na popołudnie , po Komunii , bo nie będzie przecież chodzić w albie po domu .
Oczko mam już kilkanaście lat ...wiecznie przerabiane , poprawiane i modyfikowane ...kiedyś - na początku była piękna kaskada ...woda się wylewała z otworu w kamieniu i spływała po prostopadłym kamieniu - z lekka nachylonym i z impetem wpadała do oczka . Wtedy oczko było dużo głębsze , bo miało 1,30 na środku ....teraz jest spłycone .
Różo ...ślicznie dziękuję za miłe słowa

Aniu...oj ..dawno Cię nie było na FO ..witam Cię szczególnie serdecznie

Magnolia kwitła bardzo krótko ...najpierw dużo słońca i kwiaty się otwierały bardzo szybko ....a po tygodniu wiatr dopełnił dzieła . Okazale to ona wyglądała przez tydzień .
Dziękuję Aniu ....Pozdrawiam Cię również serdecznie .
Aguniu...wiesz , głowa wydobrzała po trzech dniach , co u mnie jest normą . Zmęczenie na tyle odpuściło ,że naraz za dużo sobie narzuciłam do zrobienia . Zresztą powiem Ci moja Droga , ze ja inaczej nie potrafię ...jak coś zacznę , to będę ryć nosem , aż skończę ....kiedyś przez ten głupi upór się wykończę ...wiem , że to nie zdrowe ...
Dziękuję za miłe słowa tak pod adresem Oliwki prezentów , jak i pod kątem mojego oczka

Ewuniu/Evluk...Jestem , jestem , jakże bym mogła się obrazić i w ogóle na co , na kogo ...ja nie z Tych ...tylko z tamtych .
Jutro zapewne zobaczysz na własne oczy co w trawie piszczy - kwitnie w moim ogrodzie

No , więc ...zaczynamy ...

Jeszcze zostało ponad 60 fotek

Ależ Gosiu ...przecież do komunii nie idzie moja córka ...tylko wnuczka , a poza tym ...album jest już prawie gotowy ...tyle , że ja nie mam kiecki ... by się do czegokolwiek zmieścić .
Siły jeszcze mam ....oj , mam