Przedwiośnie na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przedwiośnie na wsi

Post »

Ja mam piaszczystą glebę, więc liczę na to, że uda mi się jednak ręcznie powyciągać tego pożywnego i pożytecznego podagrycznika. ;:306
Marysiu, u mnie śniegu wszędzie pełno, mrozu nie ma, ale w kwestii jajek, to wczoraj nic i przedwczoraj też. Chyba im jednak dupki pozamarzały...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu proszę napisz jak sprawdza się glebogryzarka. Kiedyś oglądałam taki sprzęt i myślałam, że mogłoby mi się przydać. Tylko zastanowiło mnie czy sama dałabym radę , ile siły własnej trzeba włożyć.
Zima nam dalej nie odpuszcza od rana sypie śnieg, a temperatura jest na minusie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu moje noszą jajeczka, raz nie miałam nic ale to raz na 20 - 30 dni. Codziennie jest 2 - 4 czasem 1. Ogólnie matematyka wiejska bardzo korzystna! Niestety to mnie zobowiązuje do lepszego dbania o nie (dogadzania :;230 ) i jeszcze dodam, że od jakiegoś czasu już im nie dostarczam dodatkowego sztucznego światła :idea:
Dorotko mam glebogryzarkę taką za ok. 2000 zł, czyli dość mocną i używam szczególnie wiosną. Robię to sama gryząc ziemię nią w odstępach kilkudniowych, żeby jak najmniej chwastów skiełkowało. Dla mnie jest to przydatny sprzęt! Siły trzeba trochę więcej niż do kosiarki. Glebę mam gliniastą więc zwięzłą.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu Dziękują za wysłanie śniegu. Proszę o jeszcze bo coś za mało. Tylko nie wiem po co dołączyłas do niego kaszel i choróbsko. :;230 Nie bardzo rozumiem po co zbieracie te obierki. Ja sobie poradziłem z podagrycznikiem bez takich cudów, chociaz tak do końca będe wiedział za kilka miesięcy, a kartony znowu zbieram ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Roundup nie zwalczy podagrycznika, zniszczy tylko to co zielone, a korzenie zostaną. Moja sąsiadka kilkakrotnie opryskiwała go stężonym Roundupem, a on rośnie jeszcze bujniej. Pomaga tylko dokładne wyciąganie korzeni, albo metoda kartonowa lub gazetowa.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Mam troszkę zaległości więc wracam do czytania :wit
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

A ja czytałam że zwykły ocet kuchenny niszczy chwasty ale na podagryczniku nie prubowałm wyplewiłam to chwaściorstwo
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jureczku , bo jak dmuchałam to pewnie się zabrały do Ciebie mikroby razem i gwiazdeczkami :lol:
Zobaczymy jak to u Ciebie będzie ja już raz wyplewiła i wrócił ;:oj
Lidziu potwierdzam jedynie jeszcze z kartonami nie wiem jak jest, bo moje leżą pod śniegiem i na wiosnę zobaczymy. Problem mój polega na tym, że jak przesadzałam rośliny do tego ogrodu to nie miałam czasu na różne metody. Gdybym zostawiła w poprzednim na pewno zarosłyby chwastami tu cały czas konkurują z podagrycznikiem. Samo obrywanie liści też osłabia roślinę.
Ewuniu ;:167
Uleczko dzielna jesteś, ważne że się udało o occie nic nie wiem? ale to pewnie te które nie lubią kwaśnej gleby giną :?:

Na rozweselenie moje piwonie, bo za oknem mróz i śnieg ;:219
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Piwonie bardzo urodziwe, a ostatnia najpiękniejsza ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Maska pisze:Niestety to mnie zobowiązuje do lepszego dbania o nie (dogadzania :;230 )
Marysiu - ja też dogadzam moim kurkom, ale też one nie jedzą żadnych gotowych sztucznych pasz, które poprawiają parametry jajcarskie. Może to dlatego?
A co jest u Ciebie paszą zasadniczą?

Piękne piwonie, Marysiu - a którą z nich mam od Ciebie, czy pamiętasz?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Piękne piwonie najbardziej podoba mi się ta ostatnia ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Przecudne. ;:108 Ja mam bardzo starą ale daje radę :tan i dostałem bordową od koleżanki. Herbacianej jeszcze nie widziałem. ;:111
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu ostatnia to drzewiasta ;:180 weszłam na poleconą stronę i nic już teraz nie będzie takie samo! doszłam do 1/3 i przepadłam!
Małgosiu jak już pisałam tylko natura: ziemniaczki, ziarna zbóż (pszenica, jęczmień, owies) zmielone, kasza jęczmienna, makaron (rzadko) teraz zaczęłam trochę dodawać ryż, pieczywo kruszone ale raczej pszenne, suszone ziółka. Do gotowania ziemniaków lub kaszy dodaję marchewkę, kapustę, dynię i inne jarzyny. Surowizna to trawa wykopywana w różnych miejscach, jabłka, cebula, marchew rozdrobnione w blenderze. Doraźnie ser biały, mleko, i inne przetwory mleczne, woda. Jedyne sztuczne to witaminy kupione u wet. dodawane od czasu do czasu do wody. I jeszcze zapomniałam skorupki rozdrobnione, piasek i popiół z kominka.
Piwonie masz te ciemnioróżowe. Białe mam po jednej roślinie, a żółta to drzewiasta ma dwa lata!
Ula mnie też chociaż wszystkie lubię!
Krystianie ciemna jest śliczna, a ta żółta to drzewiasta, jeszcze kilka jest do zdobycia ;:108
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Marysiu cudowne te piwonie. I ile razy wejdę do Ciebie to bierze mnie ochota na własne kurki a później godzinami sobie tłumaczę że to jeszcze nie czas bo jak tak będę sobie dokładać to w końcu w g,,,,, utonę ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu piwonie przepiękne, uwielbiam te kwiaty.... mają w sobie tyle uroku i tak pięknie pachną..... ta na ostatnich fotka to prawdziwe cudo, pełna przepychu, falbaniasta i taki piękny gorący kolor....... marzenie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”