Witajcie w mojej bajce ...czekamy na wiosenkę :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witajcie w mojej bajce ...czekamy na wiosenkę :)

Post »

Dorotko ja Ci wybiję te hipeastrum z głowisi ;:14 i po co Ci to, mało masz roślinek i kwiatuchow w lecie ;:173
Dzień był w miarę ale ostatnio puścił się deszcz i to dość mocny, pewnie rano będzie biało bo zapowiadają że ze śniegiem to ma padać. ;:222
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tylu Gosci miałam wczoraj ;:4
Witam was goracow ta wtorkowa szarówkę,nie wiem jak tam prognozy gadają...ale ja licze na słoneczko :uszy

No i 43 dni do wiosenki mamy .....leci
;:303

Kasia od 10 do 16 biegałas po ogrodzie ;:oj to Ty szaleniec ogrodowy jesteś i uspokajasz mnie ,ze ze mna okejos ;:306 Ja tyle rady nie dam działać,za zimno stanowczo....porwałam sie na takie symboliczne usuwanie rozchodników i juz miałam radochę ;:306
Małgosiu ja od Adriana dzwonków nie mam ale pewnie mozna liczyc na ładne sadzonki ;:108
Marysiu niezła ta nasza Kasia nie ;:4 Ja u siebie takiej pogody nie miałam, ale Jula np przeciez miała niedawno 14 stopni...to tez bym nie usiedziała na tyłku ;:306
Jula Irlandzkie były zielonego koloru te co moja mamuska miała, a jak sie wkładało do gliceryny to robiły sie kremowe ;:108 Mnie od ubiegłego sezonu zauroczyły dzwoneczki , rózne rózniste...sa urocze,a niektóre niesamowicie długo kwitną, dopiero weszłam na szkółke Magda...ale tam wysprzedane juz bylin...tyle dzwonków juz nie ma ;:202 '
Witaj Julianno ;:196 , zapraszam zapraszam zagladaj jak najcześciej ;:4 Moja Calineczka uwielbia byc w ogrodzie ,teraz czeka razem za mna na tulipany ,krokusi i narcyzy...bo sadziła sama ;:333
Bonia bedzie Pani zadowolona, to fajna szkółka , ale dopiero teraz zobaczyłam jak wiele roslin juz zniknełło z oferty , dzwonki były cudne....A klemki ;:219 tam to trzeba sie za portfl trzymać ;:306
Majeczka no własnie tak mi sie zachciałao takie cudne w domku mieć...ale moze lepiej storczyki, nie wiem jak długo te hipeastra kwitna....przecuda sa ;:167 Majus u mnie tez był deszcz wieczorem, nie jakis tam rzesisty ale popadało....teraz nam sie chyba zaczna budzic te cebulaste ;:108
Ania no nie moze byc inaczej , to róza nazwana imieniem modelki Haidi Klum, bardzo lubie ta rózę...a jak pachnie ;:224

Obrazek

Steskniłam sie juz za takimi typkami w ogródku ;:65
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Dori u mnie słoneczko już się pojawia Tobie też go posyłam ;:3
z kawką przysiadłam a wczoraj w szkółce M wsiąkłam zamawiając dzwoneczków,fiołeczków , goździczków i wiele innych roślinek o nie miara :oops: ale pole do popisu mam będzie gdzie sadzić ;:173
miłego !!!!
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hej Dorotko ,ciumaski we wtorek.Po niedzielnej prognozie pogody urosły mi skrzysła a wcale nie piłam REDBULA .
Omena powiedziala ze za trzy tygodnie ma przyjść wiosna ;:138 ;:138 ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz widzisz Effcia...nie ma co im wierzyc w te ich wahadłowe prognozy ....tak od poczatku prognozowali Amerykańce ;:303 Boszszsz jak ja sie Effcia ciesze...przeca tu juz nie idzie wytrzymac w chacie ;:65
Bonia no ja tez tam popełniłam zamówionko....pocieszajace jest to ze ceny maja ludzkie ;:108 łał jaki Ty masz wielki teren....kurka.....marzenie...jeszcze pod lasem , kochana jestes prawdziwa szczesciarą ;:224 Miłego wtoreczku
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz świętą rację Dorotko ,w domu juz nie da śie wytrzymać,przy życiu mnie tylko trzyma niedopracowany e-WUŚ ,który absorbuje mnie w pracy tak ze nie mam czasu myślec o dzialce ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko nie dość , że 43 dni to jeszcze wczoraj FO obiegła wiadomość ,że bocian w Polsce już jest!
Temperatura to i u mnie w sobotę była optymistyczna, ale odczuwalna była nie do wytrzymania na dłuższą metę!
Czytam, że nie ma dzwoneczków u Magdy, a jak zamawiałam w styczniu to jeszcze wszystko było :?: ;:303
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Dorotko,przyszłam się przywitać i ide zrobic sobie kawusię.Muszę dzisiaj wynurzyć się do optyka i chyba zajde do ogrodniczego.Z roku na rok coraz mniej moge kupic na miejscu,słabe zaopatrzenie maja.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Bry! Na kawę przyszłam, bo się coś dobudzić nie mogę :roll: Mam nadzieję, że synoptycy i bocian się nie mylą, bo za oknem mało optymistycznie... Ja kilka dzwonków u Adriana zamówiłam, irlandzkie też kupiłam, w ciemno, bo ja kocham wszystko co irlandzkie, ale mam nadzieję, że wyjdą takie ładne, jak na opakowaniu pokazują :wink: U Magdy na szczęście dla portfela zakupów nie zdążyłam zrobić i w ogóle mam już szlaban na zbędne wydatki, jeśli mam plan żywopłotowy zrealizować :roll:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Effcia no masz racje , dobrze ,ze E-wus Ci dodaje roboty , bo niema nic gorszego jak nuda w pracy....Trzymaj się dzielnie ,a w razie co wpadaj sie ratowac ;:196
Marysiu no u mnie tez słodko nie było...ale ten bocek to dopiero news nie ;:138 Az chce sie zyć ;:303 Tak spojrzałam z ciekawości na oferte Magdy i wieluz tych dzwoneczków które zamawiałam juz nie ma...wyszły ;:306
Dobrze Malgosiu ,ze jedziesz do optyka , szkiełka beda lepsiejsze to i rarytaski łatwiej wyłowisz.... ;:306 no i dobra okazja o ogrodniczy zahaczyć....moze juz rzucili co ciekawego nie :wink:
Patusiu....no ja na bociana licze ,ze on juz przedwiosnie przywlecze do nas...choc ponoc u nas nie ma juz przedwiosnia , tylko od razu wiosna i to ciepła :? A siadaj na kawe ,ja tez jakos tak sie rozbudzam ciezko....ide po druga kawkę ;:304
Akurat szkółka Madga ma niskie ceny i w porównaniu np z Adrianem ...wypada baardzo korzystnie ;:333 Ale ja rozumiem co to szlus na zakupy...chociaz tak się zastanawiam...czy ja rzumiem...Boszsz jakie to przyjemne ;:303 ...a widzisz to Ty dzwonki irlandzkie kupiłas..cos mi dzwoniło a nie wiedziałam gdzie...myslałam ,ze Jule ;:124
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko wysłalabyś mi te nasionka Cleome?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Trzy tygodnie do wiosny ;:oj to ja kurna lece szlifowac, bo nie zdarze :;230
A tak powaznie, to u mnie buro-ponuro i ogolnie dolujaco - ja chce SLONCA ;:3 !!!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Effciu pw ;:196
Jula ciez sie ,ze masz w co rece włozyc...zajmiesz sie i nie myslisz tak o tej szarówce ;:108 Po cichu trzymałam sie prognozy Amerykańców ,ze wiosna przyjdzie z poczatkiem marca i to ciepła, wiec dalej w tym trwam ;:303 Słońce przyłaz no ;:180
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie wiosna zawsze przychodzi poczatkiem marca, tak ze prognoza tak bardzo optymistyczna w moim przypadku nie jest ale i tak sie ciesze :lol:
Oooo slonce wylazlo ;:3 czad ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie słońce, u Julki słońce, to i do Ciebie dotrze, Doris!
Idę po kolejną kawę, bo czółenko mi opada jednak...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”